رئیس دیوان عالی کشور:
اصلاح قانون میتواند یک سوم ورودی پروندهها را کاهش دهد
رئیس دیوان عالی کشور ابراز داشت: با اصلاح قانون آئین دادرسی کیفری، ورودی پروندههای تعیین صلاحیت و پروندههای حل اختلاف مدیریت میشود و حدود یک سوم از ورودی پرونده به دیوان عالی کشور کاهش پیدا خواهد کرد.
، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور در دومین جلسه کارگروه تخصصی رؤسای شعب دیوان عالی کشور با موضوع بررسی راهکارهای کاهش آمار پروندههای وارده ضمن تبریک حلول ماه شریف رجب و ولادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام با اشاره به روایتی از رسول خدا (ص) اظهار داشت: رسول خدا فرمود: «رجب شهر الله و شعبان شهری و رمضان شهر امتی» ماه رجب ماه خداست و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان ماه امت من است، خداوند توفیق دهد بتوانیم از فضائل و نورانیت این ماه بهرهمند شویم.
وی در ادامه اتخاذ تدابیری در جهت کاهش ورودی پرونده به دیوان عالی کشور با هدف تسریع در رسیدگی به پروندههای قضائی و جلوگیری از اطاله دادرسی را مورد تاکید قرار داد و گفت: قضات دیوان عالی کشور بهترین مرجع تشخیص آسیب و اشکالات در پروندهها هستند و در آیندهای نزدیک در هر پرونده یک برگهای تحت عنوان برگه آسیب شناسی پرونده در جهت رفع اشکالات اضافه خواهیم کرد تا به این وسیله آسیبهای موجود در آرای محاکم احصا و بررسی شود.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: به منظور کاهش ورودی پرونده به دیوان عالی کشور متن اصلاح موادی از قانون آئین دادرسی کیفری تهیه و انشاالله با ارسال آن به مجلس هر چه زودتر در این رابطه تصمیم گیری خواهد شد و اصلاح قانون انجام میشود.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری در تشریح این مطلب گفت: با اصلاح قانون آئین دادرسی کیفری، ورودی پروندههای تعیین صلاحیت و پروندههای حل اختلاف مدیریت میشود و حدود یک سوم از ورودی پرونده به دیوان عالی کشور کاهش پیدا خواهد کرد.
وی تاکید کرد: مدیریت شعب و نظارت بر عملکرد دفاتر باید مورد اهتمام رؤسای قرار گیرد، رؤسای شعب باید ارجاعات را روزانه بررسی کنند و اگر پروندهای قابل طرح نبود همان روز در رابطه با آن تصمیم گیری شود.
رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: با توجه به شأن دیوان عالی کشور به عنوان عالیترین مرجع قضائی، قضات نسبت به متن دادنامهها از جهات مختلف، عبارات، املاء، انشا، مستدل بودن با رعایت اختصار و… اهتمام بیشتری معمول دارند، به گونهای که متن آرا قابل ارائه در سطح مجامع حقوقی و حتی قابل استفاده و بهره برداری آموزشی در دانشگاهها و برای کارآموزان قضائی باشد.
وی نکاتی را پیرامون ضرورت تعیین ضریب پروندهها، پرداخت اضافه کار، تعیین گروههای شغلی قضات، پاسخگویی به ارباب رجوع مطرح کرد و خطاب به قضات حاضر در جلسه گفت: استفاده از نظرات، پیشنهادات و تجربیات شما قضات در رفع اشکالات و مدیریت کلان دیوان عالی کشور مثمرثمر خواهد بود.
ارسال نظر