وزیر میراث فرهنگی:
۱۶۸ میلیارد تومان برای بیمه فعالان صنایعدستی اختصاص یافت
وزیر میراث فرهنگی گفت: برای امسال ۱۳۵ میلیارد تومان، سال آینده ۱۶۸ میلیارد تومان و برای بیمه روستایی ۴۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.
، سید عزتالله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی ، گردشگری و صنایعدستی در برنامه صبحانه ایرانی حضور یافت و در ابتدای صحبتهایش بر اهمیت ایجاد شادی و نشاط در جامعه تاکید کرد.
وی شنیدن قرائتهای مختلف را در قضاوت صحیح مؤثر دانست و فقدان آن را یکی از مشکلات کشور در تصمیمگیریها عنوان کرد و افزود: صبحانههای من به دلیل فراجناحی بودن به صبحانههای سیاسی معروف شد.
وی با بیان اینکه انقلاب دو امدادی است و باید از همه دولتهای قبل و زحمات آنها تشکر کرد، ادامه داد: ما پنج رئیسجمهوری داشتیم که خدمت کردهاند و هر یک خصایص خوبی هم داشتهاند. اگر من گزارشی میدهم، دیگران هم در این سالها زحمت کشیدهاند و کار را جلو بردهاند. مثل دیواری که آجرچینی میشود و چند آجر هم ما میگذاریم. این را باید تبدیل به فرهنگ کنیم.
وزیر میراثفرهنگی با اشاره به اینکه صنایعدستی متشکل از صنایعدستی و هنرهای سنتی است، افزود: من سالها با هنرمندان کار کردهام. هیچ هنری به اندازه هنرهای سنتی همگرایی با فرهنگ، سبک زندگی، تمدن ایرانی، دین و رفتار ندارد و دارای دامنه بسیار وسیعی است.
ضرغامی به فعالیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: ۶۰۰ هزار نفر رسمی هستند و ۶۰۰ هزار نفر رسمی نیستند، اما شناخته شدهاند و همگی با ما در ارتباط هستند.
وی با اشاره به شعار هرخانه یک کارگاه، افزود: صنایعدستی خانوادگی است و همه اعضا کنار یکدیگر کار میکنند و بچهها از سن پایین مهارتی را یاد میگیرند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه دایره گسترده و هنر همگرا است، بر این نکته که باید جلوی یکسانسازی فرهنگی ایستاد تاکید و تصریح کرد: زمانی کمونیستها میخواستند یکسانسازی کنند که شکست خوردند. غربیها نیز تلاش میکنند. کشورهایی مثل ایران که دارای فرهنگی غنی هستند میتوانند مقابل یکسانسازی بایستند و ایستادهایم.
ضرغامی با اشاره به اینکه نقطه قوت ما تفاوتهای فرهنگی است، ادامه داد: در صنایعدستی و هنرهای سنتی این تنوع بزرگ امروز وجود دارد.
وی با بیان اینکه از ۴۰۰ رشته صنایعدستی دنیا ۲۹۹ رشته در ایران وجود دارد، ادامه داد: در برخی حوزهها در دنیا سرآمد هستیم و در کنار هند بالاترین موقعیت صنایعدستی را از نظر تنوع و کیفیت در جهان داریم.
ضرغامی به مصوبه دولت برای بیمه تأمین اجتماعی ده هزار فعال صنایعدستی بهعنوان اولین کار در این حیطه اشاره کرد.
وی با اشاره به تقویت بیمه روستایی تا سطح هشت، ادامه داد: با وجود اینکه ۳۵ درصد فعالان صنایعدستی روستایی هستند با تعریف یک زیر شغل افرادی که در شهر هستند نیز میتوانند از این بیمه استفاده کنند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اعتبار تخصیص داده شده را برای امسال ۱۳۵ میلیارد تومان، سال آینده ۱۶۸ میلیارد تومان و برای بیمه روستایی ۴۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
ضرغامی مهیا کردن شرایط فروش و بازاریابی در داخل و خارج و برطرف کردن موانع مربوط به صادرات را زمینهساز تقویت تولید عنوان و به حذف برون سپاری ارزی در این راستا اشاره کرد و افزود: اخیراً پیمان سپاری ارزی را در دولت حذف کردیم و آئیننامه دیگری را برای نمایشگاهها تصویب و کمک کردیم صادرات رونق بگیرد.
ضرغامی با بیان اینکه شرایط را تا یک سال برای صادرکنندگان صنایعدستی آزاد بگذاریم، افزود: اگر در حوزه صادرات موفق شویم و تا یک سال همه قوانین را کنار بگذاریم و اجازه فعالیت در بازارهای خارجی را بدهیم راه باز میشود. در حال حاضر از مجراهای قانونی این کار را انجام میدهیم.
وی در ادامه به راهاندازی بازارچههای فروش در سراسر کشور و عرضه صنایعدستی در پایگاهها اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر در بیش از ۹۰ درصد پایگاههای ملی و جهانی صنایعدستی عرضه میشود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به کارهای انجام شده برای تقویت عرضه، ادامه داد: با دستگاههای دیگر از جمله بهزیستی، سازمان زندانها، صدا و سیما بهمنظور اختصاص محلی برای عرضه صنایعدستی مذاکره کردهایم. همچنین فرماندارها موظف شدند در مبادی ورودی تمامی شهرها بازارچه دائمی صنایعدستی راهاندازی کنند و استان هرمزگان در این راستا پیشگام بوده و بسیاری شهرها بازارچهها را برپا کردند و زنجان نیز بسیار خوب کار کرده است.
فرایند ارزشیابی و صدور گواهی درجه هنری، کاربردیسازی صنایعدستی، نوآوری در رنگ، تنوع، زیبایی و سبک زندگی جدید، تصویب تعرفه گاز و برق تولیدکنندهها با نرخ خدماتی، در اختیار گذاشتن بخشهایی از شهرکهای صنعتی به صنایعدستی، تخصیص هزار میلیارد تسهیلات به فعالان صنایعدستی از محل تبصره ۱۸، فعال کردن انواع پلتفرم، اپلیکیشنها و ساخت ویدئوهای ترویجی و احیای رشتههای در حال انقراض از دیگر کارهای انجام شده در حوزه صنایعدستی بود که ضرغامی در این مصاحبه تلویزیونی مطرح کرد.
ارسال نظر