چرا پژوهش درباره میراث فرهنگی ضرورت دارد؟
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: همه حوزههای حفاظت از میراثهای ملموس و ناملموس متاثر از پژوهش است.
، پژوهشمحوری یکی از اساسیترین راهها برای قرار گرفتن کشور در مسیر توسعه و پیشرفت در موضوعات مختلف است، پژوهش و تولید علم از موارد موردتاکید بوده و در سالهای اخیر به یکی از نشانههای قدرت و استقلال تبدیل شده است.
وظیفه پژوهشگر میراث فرهنگی تدوین شیوهنامه و آگاهی است که در هر حوزه باید شیوهنامهای تدوین کند که در آن راهکارهای حفاظت از آثار و میراث معین شود. واقعیت این است که بدون حضور پژوهشگاه میراث فرهنگی بسیاری از پروژهها امکان عملی شدن نداشتند.
مرتضی رضوانفر، عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، اظهار کرد: هر فعالیتی به یک بستر آگاهی و اطلاعاتی نیاز دارد. تمامی هفت کنوانسیون یونسکو نیز مهمترین عامل برای حفظ و نگهداری میراث فرهنگی را ارتقاء آگاهی مردم میداند.
وی در ادامه گفت: بخش عمدهای از میراث فرهنگی که شامل اشیا، کتابها و بناها میشود در اختیار مردم قرار دارد و تنها بخش اندکی از آنها در اختیار نهادها و ارگانهای دولتی است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: مردم تا ارزش دارایشان را ندانند آن را حفظ نمیکنند، به همین دلیل برای ارتقاء آگاهی باید ابتدا دانش داشته باشید که به مردم ارائه کنید و بتوانید آگاهیشان را بالا ببرید.
روانفر با بیان اینکه دانش بدون پژوهش قابلدسترسی نیست، گفت: براساس کنوانسیونهای یونسکو، مهمترین روش برای حفاظت، ارتقاء آگاهی است و برای ارتقاء آگاهی، نیاز به دانش داریم که دانش نیز با پژوهش بهدست میآید.
وی تصریح کرد: در شیوههای حفاظتی که گفته شد شناسایی، تهیه فهرست، پژوهش در خصوص تکتک موضوعات فهرستبندی شده و سپس کارهای اجرایی مانند ثبت و ترویج صورت میگیرد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری بیان کرد: حفاظت از همه حوزههای میراث ملموس و ناملموس نیازمند پژوهش است.
بیشتر بخوانید:
دو اثر ناملموس ایرانی در فهرست خطر یونسکو قرار دارند
ویزای گروهی برای کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای اعطا میشود
ارسال نظر