English

سلسله نشست‌های تخصصی کوروش هخامنشی از واقعیت تا افسانه مطرح شد؛

بدنبال عدم تکرار تعطیلی پاسارگاد و تخت جمشید در روز هفت آبان هستیم

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: کنشگرانه بدنبال عدم تکرار تعطیلی پاسارگاد و تخت جمشید در روز هفت آبان هستیم.

بدنبال عدم تکرار تعطیلی پاسارگاد و تخت جمشید در روز هفت آبان هستیم
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری موزهٔ ملی ایران طی سلسله نشست‌های تخصصی دور دوم نشست را با عنوان کوروش هخامنشی از افسانه تا واقعیت در پرتو اسناد و مدارک تاریخی، پژوهش‌های باستان‌شناسی و زبان‌شناسی برگزار کرد.

سخنرانان این برنامه دکتر حکمت‌الله ملاصالحی، دکتر نصرالله پورجوادی، دکتر شاهرخ رزمجو، دکتر کامیار عبدی و دکتر مهرداد ملکزاده بودند.

این برنامه  با میزگرد تخصصی  شامل نقد، پرسش و پاسخ همراه بود.

مصطفی ده‌پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در این آیین اظهار داشت: نشست کوروش از افسانه تا واقعیت در راستای تلاش پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در خصوص موضوعاتی مانند موضوع کوروش کبیر  است که با چالش روبرو هستیم و بتوانیم  در قالب زبان علم با مردم صحبت کرده و ابهامات موجود را روشن کنیم.

وی با بیان اینکه ما دارای پیشینه بسیار قوی هستیم و سرمایه های تاریخی فرهنگی مانند کوروش رو داریم، بیان کرد: نباید بگذاریم این سرمایه ها از یک طرف به دست منکران کوروش و از سوی دیگر بدست افراطیون  ملی گرایی که در این حوزه هستند بیفتد.

 

بیشتر بخوانید:

۷ آبان روز جهانی کوروش کبیر/ بزرگترین پادشاه در تاریخ ایران

 

 ده پهلوان بیان کرد: باید به وسیله زبان علم با مردم صحبت کرده سوالاتشان را پاسخ داده تا در این حوزه های فرهنگی پر چالشی که هست بتوانیم کنشگرانه ورود کرده و شاهد این نباشیم که در روز هفتم آبان ماه پاسارگاد و تخت جمشید را به روی فرزندان این کشور ببندیم.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: این روز مصادف با روز ورود کوروش کبیر به شهر بابل است، بدلیل این فتح بزرگی که اتفاق افتاد و منشور کوروشی که سرلوحه مسائل مدنی خیلی از کشور های غربی شده  بسیار حائز اهمیت است.

وی با عنوان اینکه موضوع کوروش را ما بعنوان یک فرصت حائز اهمیت قلمداد میکنیم و  باید از آن جهت تقویت انسجام ملی کشور استفاده کرد، گفت: پیگیر هستیم که بتوانیم چنین روز و مناسبت هایی که واقعا برای کشور نیاز است را به شورای انقلاب فرهنگی و دیگر نهاد های مرتبط منتقل کنیم.

باید از تاریخ  برای حوادث کنونی درس گرفت/ اگر جنگی رخ می‌دهد باید برای صلح باشد

جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی نیز در این نشست بیان کرد: امروز همه ما به سلسله پر افتخار تاریخ کشورمان میبالیم، در خصوص کوروش بزرگ و در باره ابعاد شخصیتی جایگاه تاریخی و نقش وی در ارائه دیدگاه بشر دوستانه سخنان زیاد گفته شد اما امروز در موزه ملی ایران میخواهم از یک وجه کمتر شناخته شده فعالیت وی سخن بگویم و آن این است که کوروش در فتح بابل جنگ طلبی و کینه توزی نکرد بلکه این جنگ را برای صلح انجام داد.

وی افزود: او اسیرانی را از بردگی رهانید و آئین هایی را و خدایان ملی و محلی شکست خوردگان را گرامی داشت و در برقراری صلح در منطقه کوشید،

درسی که امروز میتوان از این رخ داد تاریخی گرفت که در این جغرافیا باید همزیستی را در کنار تفاوت ها در اولویت قرار داد و چنانچه  جنگی روی میدهد هدف آن برای صلح باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه