English

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

توجه به سلامت روان حلقه مفقوده در مراقبت بیماران دیابتی است

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: متاسفانه توجه به سلامت روان و مراجعه به روانپزشک در بین مراقبت های روتین بیماران دیابتی دیده نمی شود.

توجه به سلامت روان حلقه مفقوده در مراقبت بیماران دیابتی است

دکتر محمدرضا شالبافان سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج در خصوص بحث سلامت روان در بین بیماران دیابتی، اظهار داشت: ارتباط سلامت روان و بسیاری از بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت در جهان ثابت شده است.

وی افزود: در بین بیماران مبتلا به بیماری های مزمن  از چند منظر می تواند فشارهای روانی طولانی مدتی را برای فرد ایجاد و افراد را مستعد مشکلات سلامت روان  مانند اضطراب و افسردگی کند که حتما باید به آن توجه کرد.

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بیان کرد: برخی خیال می کنند در بین این بیماران تنها اینکه قند فرد کنترل باشد و آزمایش های دوره ای خود را داشته باشد کافی است، در صورتی که سلامت روان به خصوص در سنین بالاتر میتواند فرد را مستعد بیماری های روانپزشکی کند.

شالبافان تصریح کرد: فرد مبتلا به دیابت که درگیر مشکلات روانی شده است ممکن است در مراقبت های درمانی و بررسی مشکلات مرتبط با آن مانند چشم و کبد سهل انگاری بیشتری داشته و سبب شود بیماری وی روز به روز بدتر شود.

وی با اشاره به بیماران دیابتی نوع یک که بیشتر شامل کودکان و نوجوانان می شود، خاطرنشان کرد: این دسته از افراد به خودی خود مستعد آسیب های روانی هستند و باید برای این گروه سنی که مبتلا به دیابت هستند توجه به سلامت روان آنها دوچندان شود.

سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در ادامه گفت: کودکان و نوجوانان ممکن است نیاز باشد در محل تحصیل و بین ساعات تفریح انسولین دریافت کنند یا شاهد بالا و پایین شدن قند خون در زمانی که در مدرسه هستند باشند و گاهی ممکن است حتی از حال بروند که این اتفاق می تواند فرد را از دیگر هم سالان خود جدا کند.

شالبافان افزود: خانواده ها باید به سلامت روان این کودکان توجه ویژه ای داشته باشند، از روانپزشک کمک گرفته و در کنار آن با مراقبت غذایی و نوع فعالیت جسمانی به زندگی بهتر و دارا بودن سلامت روان آنها کمک کنند.

وی گفت: اگرچه درمان دیابت نسبت به دهه های قبل پیشرفت داشته است اما علیرغم کارهای صورت گرفته سلامت روان این بیماران آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است، توجه به این مهم طول عمر طبیعی و با کیفیت این افراد را تضمین می کند.

 

بیشتر بخوانید:

ابتلای بیش از ۱۴ درصد از جمعیت ۲۵ سال و بالاتر استان به دیابت

انسولین «نوومیکس» در داروخانه‌ها توزیع سهمیه‌ای می‌شود

خود مراقبتی، راهکاری موثر برای زندگی بهتر با دیابت

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه