English

در نمایشگاه ملی صنایع دستی جای حضور همه نیست + فیلم

نشست خبری سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی با حضور معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.

 در نمایشگاه ملی صنایع دستی جای حضور همه نیست + فیلم
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار داشت: سیاست گذاری، حمایت و نظارت سه محور مهم کاری ما در این معاونت است.

وی افزود: ما نگران حذف صنایع دستی از ادبیات توسعه بودیم اما طبق سیاست های ابلاغی بند اختصاصی برای نخستین بار به صنایع دستی اختصاص یافته است. 

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به برگزاری سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، تصریح کرد: رویکر، کارکرد و کاربردها  در این نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته تغییر کرده است.

جلالی خاطر نشان کرد: نمایشگاه ملی بجای برگزاری ۳۰ نمایشگاه در استان‌ها، نمایشگاه ها منطقه بندی شود، بر اساس همین برنامه ریزی در سال گذشته ۷ نمایشگاه حمایتی برگزار شد.

وی بیان کرد: در کنار این نمایشگاه ، در تمامی اتفاقات میراث فرهنگی و گردشگری صنایع دستی نیز حضور داشته است.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عنوان کرد: در سی و هفتمین نمایشگاه صنایع دستی  کلینیک کسب و کار فعال هستند که برای شروع کار موفق، مشاوره می دهند.

جلالی گفت: ۴۰۰ نفر فعال صنایع دستی که بر اساس اطلاعات ناقص نامه نوشتند، چهارصد نفر از ۵۶۰ هزار نفر فعال هستند که در واقع در زمره هنرمندان ما قرار دارند.

وی افزود: ما به خاطر این تغییر رویکردی که داشتیم حرمت نگه داشته و نام کسانی که دوباره آمدند اعتراض کردند و گفتند اسم ما اشتباه اضافه شده افشا نکردیم، در بین این افراد کسانی که هنرمند نبودند و یا مجوز نداشتند نیز حضور داشتند.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه  مدیریت عاطفی می طلبد سکوت کنیم ، تصریح کرد: اکنون ما  با تراکم تقاضا برای حضور در این نمایشگاه مواجه هستیم.

وی در ادامه افزود: از هر استان تعدادی هنرمند در این نمایشگاه آورده می شدند که هزینه اسکان و پذیرایی آنها پرداخت می شود اما نمی توان همه هنرمندان هر استان را به نمایشگاه آورد؟

 جلالی با اشاره به اینکه نمایشگاه ملی صنایع دستی در نمایشگاه ملی جای حضور همه نیست، عنوان کرد: به همین دلیل ما اولویت بندی کردیم، همان چهارصد نفری که نامه نوشتند هر کدامشان چندین بار در نمایشگاه های دیگه توی استان ها شرکت کردند.

وی در خصوص تولید صنایع دستی با نمادهای فالیک و ‌دلایل عدم توجه به نمادهای ایرانی، خاطرنشان کرد: نسل جوان باید از ریشه ها مطلع گردند تا بتوانند از آن استفاده کنند، زمانی  که سکوت و بی اطلاعی باشد نمادهای غربی وارد صنایع دستی می شود.

جلالی با عنوان اینکه طرح مطالعاتی در حوزه بانک نقوش با پژوهشگاه داریم، بیان کرد: علاوه بر آن با دانشگاه فرشچیان، آزاد، سوره و هنر ارتباط برقرار شده است.

 معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه در نمایشگاه هر کسی را قبول نمی کنیم، عنوان کرد: تلاش شده حمایت از هر هنرمند صنایع دستی از استان ها صورت گیرد، غرفه آزاد نیز وجود دارد که خودخواسته بوده و هنرمندان می توانند وجه پرداخت و غرفه تهیه کنند.

وی تصریح کرد: این نمایشگاه با شعار "«شهر و روستا محور وفاق برای توسعه اقتصاد هویت‌بنیان» از ۲۳ الی ۲۶ آبان برگزار خواهد شد. ساعت بازدید این نمایشگاه از ساعت ۹ الی ۱۹ تعیین شده است. محل بسیار مناسبی را برای تولید محتوا، اطلاع‌رسانی و تولید اخبار در این نمایشگاه در نظرگرفته شده است. از همه اعضای هیات‌دولت برای حضور در این دوره از نمایشگاه دعوت به عمل آمده است. یک نکته مهم نیز این است که در این دوره از نمایشگاه پلتفرم فروش آنلاین نیز راه‌اندازی شده است.

 

صندوق توسعه و احیا در کنار هنرمندان صنایع‌دستی است

 شهاب طلایی شکری مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی نیز در این نشست عنوان کرد:  گفت: از سال ۹۶ براساس قانون حمایت از هنرمندان بحث صنایع دستی به صندوق احیا اضافه شد و تلاش کردیم با رویکرد همدلانه‌ای که با معاونت صنایع دستی داریم برنامه‌ریزی‌هایی برای این همکاری انجام شود.

او ادامه داد: از ابتدای سال در نمایشگاه‌های مختلف صنایع دستی چه در سطح ملی چه در هفته صنایع دستی در خرداد ماه و بعد از آن در استان‌های مختلف رویکرد حمایتی که وظیفه صندوق بوده انجام شده و در این موضوع با هماهنگی کامل معاونت صنایع دستی امیدواریم کمک اجرایی به صنایع دستی انجام شود.

طلایی افزود: هنوز با گذشت ۸ سال از وضع ماده هشت قانون حمایت از استادکاران و فعالان صنایع دستی، منابع پیش بینی شده محقق نشده است. تعابیری که در موضوع اختصاص منابع به ما پیش بینی شده تعابیر مبهمی است و به عنوان نمونه بخشی از منابعی که باید برای انجام وظایفمان در صنایع دستی به ما تعلق بگیرد، بخشی از تسهیلات صندوق کارافرینی امید است که ابهام دارد و باید در دولت چهاردهم و مجلس جدید در قالب لایحه یا طرح ارائه شود و منابع صندوق را برای انجام تکالیفش در حوزه صنایع دستی محقق کنند و ما بتوانیم در آینده با منابعی که به صورت دقیق برای انجام وظایفمان پیش بینی می شود کارهایی را انجام دهیم.

او ادامه داد: علیرغم این از سایر منابعی که صندوق در اختیار داشته است، این حرکت را برای صنایع دستی آغاز کرده و منابع ما در آینده بیشتر خواهد شد. مجموعه دولت و حاکمیت برای صنایع دستی منابع زیادی تخصیص دادند اما این منابع غیر شفاف است و نیازمند این است که نظام تخصیصی که دولت به موضوع صنایع دستی می‌دهد انسجام بخشی شود و بتوانیم بر اساس اهدافی که داریم کارمان را انجام دهیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه