رییس پلیس راهور:
طرح زمستانه پلیس راهور ۲۰ آذر آغاز می شود/ برخی اخبار نادرست در فضای مجازی کار پلیس را ضایع میکند
طرح زمستانه پلیس راهور ۲۰ آذر آغاز می شود، امیدواریم انتهای طرح با کاهش تصادف و تلفات روبرو باشیم.
، سرهنگ سیاوش محبی جانشین پلیسراه راهور فراجا در نشست کمیته طرح های ترافیکی زمستان ۱۴۰۳، اظهار داشت: طرح زمستانی سال گذشته در ۸۱ هزار نفر از نیروهای عملیاتی و امدادی همه دستگاه ها و سازمان های ذیربط در بیش از شش هزار و ۱۰۰ پایگاه ثابت و سیار کشور برگزار شد.
وی افزود: تردد جاده ای در زمستان سال گذشته ۷ درصد افزایش داشته که استان هایی که با فراوانی تردد روبرو بوده است شامل تهران، البرز، مرکزی، قم و قزوین می شود.
محبی در خصوص استانهایی که با بیشترین افزایش تردد در سال گذشته را استانهای سیستان بلوچستان، هرمزگان، فارس، البرز و یزد بودند، بیان کرد: کاهش تردد نیز در استان های گلستان، مرکزی، لرستان، مازندران و اردبیل را شامل می شود.
جانشین پلیسراه راهور فراجا در خصوص آمار فوتی های حوادث و تصادفات جادهای خاطر نشان کرد: در طرح زمستانه سال گذشته ۱۹۴ نفر کاهش جانباختگان معادل ۶ درصد داشتیم، در ماه دی و بهمن با افزایش و اسفند ماه با کاهش جدی جانباختگان روبرو بودیم .
وی در خصوص درصد تصادفات سال گذشته در فصل های مختلف، خاطرنشان کرد: تصادفات در بهار ۲۶ درصد در تابستان ۲۸ درصد و پاییز ۲۵ درصد و زمستان ۲۱ درصد بوده است.
سرهنگ محبی با بیان اینکه استان های دارای بیشترین و کمترین جان باختگان بر اساس آمار پزشکی قانونی، گفت: استان های آذربایجان شرقی، مرکزی، خوستان، چهارمحال بختیاری و تهران با افزایش و استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، البرز و کهکیلویه و بویراحمد کاهشی بوده است.
جانشین پلیسراه راهور فراجادر خصوص علل وقوع تصادفات در طرح زمستانی سال گذشته، گفت: بیشترین علل مربوط به عدم توجه به جلو با ۴۴ درصد روبرو بودیم و پس از آن عدم توانایی کنترل خودرو، عدم رعایت حق تقدم، انحراف به چپ و تخطی از سرعت بوده است.
وی تصریح کرد: آمارها بیشترین ساعات وقوع تصادفات را بین ساعات ۱۶ تا۲۰ با ۲۷ درصد را نشان می دهد.
نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی بین شهری تشدید شد
فرهاد مهریاری مدیرکل ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای نیز در این نشست، اظهار داشت: طبق روال هر سال عملیات زمستانه امسال نیز انجام می شود.
وی افزود: کارهای ویژه ای که امسال انجام میشود این بوده که با توجه به هماهنگی صورت گرفته با ستاد عملیات پایگاه راهداری زمستانی به هزارو ۵۳ مورد افزایش یافته و هزار و ۴۷ باب مجتمع خدمات رفاهی مقرر گردیده به صورت شبانه روزی به ویژه در صورت نیاز به اسکان اضطراری خدمات ارائه کنند.
مهریاری عنوان کرد: ۸ هزار و ۶۰۰ دستگاه نمک پاشی و برف روبی وجود دارد که توسط ۱۲ هزار نیروی راهداری خدمات ارائه می شود.
نماینده سازمان راهداری و حمل و نقل، تصریح کرد: این سازمان کنترل نظارت بر حمل و نقل های عمومی برای دارا بودن تجهیزات زمستانه و کنترل های فنی را تشدید شده است.
وی گفت: هزارو ۵۰ دوربین برای نظارت فعال هستندو امسال با استفاده از سوابق تخلفات در ناوگان عمومی و تصادفات هماهنگی برای استقرار تیم های گشتی و نظارتی صورت گرفته است.
طرح زمستانه پلیس راهور ۲۰ آذر آغاز می شود
سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا، در خصوص آغاز طرح زمستانه اظهار داشت: «کار بسیار مهمی بر عهده داریم و لازم است با آگاهی و برنامهریزی دقیق، اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار دهیم. هدف اصلی ما این است که شهروندان در هیچ نقطهای دچار مشکل نشوند. خوشبختانه نیروهای ما تجربه کافی را در اجرای این مأموریتها دارند و با حضور شبانهروزی در ۲۶ استان کشور تلاش میکنیم که در راهماندهای نداشته باشیم و میزان تصادفات جادهای به حداقل برسد.»
وی افزود: «از تاریخ ۲۰ آذرماه، همه اقدامات موردنیاز برای اجرای طرح زمستانه انجام خواهد شد. اما از رانندگان نیز انتظار داریم تجهیزات لازم برای تردد زمستانی، مانند زنجیر چرخ و لاستیک مناسب، را همراه داشته باشند. همراه نداشتن این تجهیزات در محورهای مواصلاتی منجر به جلوگیری از تردد آنها خواهد شد.»
سردار حسینی با اشاره به محدودیتهای ترافیکی در فصل زمستان گفت: «عبور تریلرها در برخی محورهای مواصلاتی ممنوع خواهد بود و از تمامی پایانهها انتظار داریم ملاحظات ایمنی و سلامت را رعایت کنند. هر موضوعی که باعث افت کیفیت خدماترسانی و افزایش خطرات جادهای شود، باید با حساسیت مورد بررسی قرار گیرد.»
رئیس پلیس راهور فراجا در پایان خاطرنشان کرد: «طرح زمستانه امسال با حضور تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط و مشارکت ۸۱ هزار نیروی میدانی به قوت و کیفیت لازم اجرا خواهد شد. امید داریم با همکاری مردم و رعایت توصیههای ایمنی، زمستان امسال بدون حوادث ناگوار سپری شود.»
استفاده از تلفن همراه حین رانندگی افزایش یافته است/ زمستان زمان مناسبی برای سفر نیست
سردار حسن مومنی جانشین رئیس پلیس راهور فراجا نیز در این نشست اظهار داشت: علیرغم اینکه در سال گذشته با افزایش ۷ درصدی ترددها روبرو بودیم اما با اقدامات صورت گرفته شاهد کاهش ۶ درصدی جانباختگان درطرح زمستانه پلیس بودیم.
وی با عنوان اینکه امیدواریم با انجام فعالیت های بهنگام این روند کاهشی در امسال نیز تداوم داشته باشد، گفت: عدم توجه به جلو بیشترین سهم در تصادفات زمستانی که بیشترین دلیل آن استفاده از موبایل حین رانندگی است.
جانشین رییس پلیس راهور فراجا خاطرنشان کرد: عدم کنترل وسیله نقلیه در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است که نشان از سرعت و مباحث فنی خودرو از جمله فرسودگی و یا عدم لاستیک مناسب است.
سردار مومنی تصریح کرد: پیشنهاد میشود امسال با توجه به اعلام سازمان هواشناسی و در صورتی که وضعیت قرمز اعلام شود نسبت به انسداد جادهها اقدام شود.
وی در خصوص قطعی برق در شهر و برون شهر، عنوان کرد: قعطی برقها میتواند آسیبزا باشد و در افزایش تصادفات موثر باشد و امیدواریم روشناییها پایدار باشد و شاهد قطع برق در معابر نباشیم.
جانشین پلیس راهور فراجا گفت: زمستان زمان مناسبی برای سفر نیست و باید در زمان بارش برف، باران و کولاک از سفرهای غیر ضروری خود داری کرد.
ارسال نظر