معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا در گفتوگو با خبرگزاری موج:
آلارم هشدار پلیس فتا فعال شد/ جمعه سیاه روزی رنگین برای کلاهبرداران
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا گفت: بلک فرایدی یا جمعه سیاه به عنوان یکی از روزهای پرفروش سال، فرصتی جذاب برای خریداران و در عین حال بستری برای کلاهبرداری گسترده است.
سرگرد جواد مختاررضایی معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج ، اظهارداشت: بلک فرایدی یا جمعه سیاه، به عنوان یکی از روزهای پرفروش سال، فرصتی جذاب برای خریداران و در عین حال بستری برای کلاهبرداریهای گسترده است چرا که افراد سودجو در این بازه زمانی با استفاده از روشهای مختلف، از جمله طراحی سایتهای جعلی، تبلیغات فریبنده در شبکههای اجتماعی و ارسال لینکهای مخرب، تلاش میکنند اطلاعات بانکی و مالی خریداران را به سرقت ببرند.
وی افزود: از طرف دیگر بسیاری از تخفیفهای ارائهشده در بلک فرایدی یا جمعه سیاه صرفاً برای فریب مشتریان طراحی شدهاند و ممکن است واقعاً تخفیف محسوب نشوند. در برخی موارد، فروشندگان قیمت کالا را پیش از آغاز بلک فرایدی افزایش داده و سپس با اعلام تخفیفهای بزرگ، قیمتی حتی بالاتر از نرخ واقعی محصول را ارائه میدهند.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا بیان کرد: یکی از روشهای مرسوم کلاهبرداران، ارسال لینکهای مخرب از طریق ایمیل، پیامک یا شبکههای اجتماعی است. این لینکها اغلب با وعده تخفیفهای بزرگ یا پیشنهادهای محدود زمانی ارائه میشوند. با کلیک بر روی این لینکها، کاربران به سایتهایی هدایت میشوند که ظاهر آنها شبیه به فروشگاههای معتبر است، اما هدف اصلی آنها سرقت اطلاعات شخصی و بانکی یا آلوده کردن دستگاه به بدافزار است.
سرگرد مختاررضایی در توصیهای به همگان عنوان کرد: توصیه میشود افراد از کلیک بر روی لینکهای ناشناس یا غیررسمی خودداری کنید.
وی خاطرنشان کرد: کلاهبرداران گاهی وبسایتهایی با طراحی حرفهای ایجاد میکنند که شبیه به فروشگاههای معتبر است. این سایتها ممکن است حتی نظرات مثبت جعلی یا تاییدیههای ساختگی را نشان دهند تا خریداران را فریب دهند. کاربران پس از پرداخت وجه، یا کالایی دریافت نمیکنند یا محصولات بیکیفیت و تقلبی به آنها تحویل داده میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا در خصوص مواردی که افراد در زمان خرید اینترنتی باید به آن توجه کنند، عنوان کرد: قبل از خرید، اعتبار فروشگاه را بررسی کنید. وجود نماد اعتماد الکترونیکی از نشانههای امنیت فروشگاه های اینترنتی است، نظرات و تجربیات دیگر کاربران را درباره فروشگاه بررسی کنید، از پرداخت وجه به حسابهای شخصی خودداری کنید و تنها از درگاههای بانکی معتبر استفاده کنید.
سرگرد مختاررضایی تصریح کرد: در سکوهایی مانند اینستاگرام و تلگرام، تبلیغات فراوانی با وعده تخفیفهای وسوسهانگیز منتشر میشود. بسیاری از این تبلیغات توسط فروشگاههای نامعتبر یا افراد سودجو ارائه میشود. خرید از این صفحات اغلب با ریسک عدم تحویل کالا یا دریافت محصولات بیکیفیت همراه است.
وی با عنوان اینکه تنها از فروشگاههای اینترنتی تأییدشده و معتبر خرید کنید، افزود: از پرداخت پیش از دریافت کالا خودداری کنید و در صورت امکان، پرداخت را به زمان تحویل موکول کرده و نسبت به تبلیغات بیش از حد جذاب و تخفیفهای غیرواقعی هوشیار باشید.
راهکارهای کلی پیشگیری از کلاهبرداری
1. بررسی آدرس وبسایت: آدرس را با دقت تایپ کنید و از جستجو در موتورهای جستجو برای ورود به سایتهای رسمی استفاده کنید.
2. 2. نماد اعتماد الکترونیک: تمامی فروشگاه های اینترنتی باید نماد اعتماد الکترونیک داشته باشند. حتما بر روی نماد کلیک کرده و از اصالت آن مطمئن شوید.
3. استفاده از آنتیویروس بهروز: نرمافزارهای امنیتی میتوانند از کلیک روی لینکهای مخرب جلوگیری کنند.
4. چک کردن موجودیت فروشگاه: از طریق منابع معتبر یا ارتباط مستقیم با فروشگاه، اصالت آن را تأیید کنید.
5. گزارش موارد مشکوک: هرگونه فعالیت کلاهبردارانه را از طریق شماره 096380 یا سایت پلیس فتا به آدرس fata.gov.ir گزارش دهید.
6. پرداخت در محل: مبلغ کالا را تنها پس از اطمینان از اصالت محصول و مطابقت آن با توضیحات ارائهشده توسط فروشنده پرداخت کنید. بهتر است پرداخت به صورت حضوری و در زمان تحویل کالا انجام شود تا از دریافت محصول مورد نظر و کیفیت آن مطمئن شوید. این روش به ویژه در خرید از فروشگاههای آنلاین یا صفحات شبکههای اجتماعی که اعتبار کمتری دارند، توصیه میشود و میتواند خطر کلاهبرداری یا دریافت کالای بیکیفیت را کاهش دهد.
7. پرداخت وجه از طریق درگاه معتبر: درگاههای پرداخت آنلاین معتبر باید به دامنه "shaparak.ir" ختم شوند، زیرا این دامنه تحت نظارت بانک مرکزی قرار دارد. وجود این آدرس نشان میدهد که اطلاعات مالی شما در محیطی ایمن و رمزنگاریشده منتقل میشود. در صورت مشاهده هر گونه آدرس متفاوت یا مشابه( مانند shaparaak.ir،) احتمال جعلی بودن درگاه وجود دارد. برای اطمینان، همواره آدرس درگاه را بررسی کنید.
ارسال نظر