واکسیناسیون کشوری روتاویروس آغاز شد
واکسیناسیون کشوری روتاویروس با حضور مسئولین وزارت بهداشتی و جمعی از فعالین این حوزه آغاز شد.
، واکسیناسیون کشوری روتاویروس با حضور مسئولین وزارت بهداشت و جمعی از فعالین این حوزه آغاز شد.
از امروز اجرای سراسری واکسیناسیون روتاویروس صورت میگیرد. واکسن به میزان کافی در کشور فراهم شده است.
اجرای این واکسیناسیون سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید، نیاز به بستری و مرگومیر در کودکان جلوگیری خواهد کرد.
این واکسن به شکل خوراکی در سنین ۲، ۴ و ۶ ماهگی به نوزادان تجویز میشود.
بیشتر بخوانید:
آیین نمادین تزریق واکسن روتاویروس
دکتر نادر توکلی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در این آیین اظهار داشت: این واکسیناسیون در راستای سلامت کودکان با رویکرد پیشگیری انجام می شود.
وی افزود: هدف ما پوشش ۹۵ درصدی واکسیناسیون است، باتوجه به اهمیت بیماری اپیدمی انجام اینکار بسیار حائز اهمیت است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: روتا ویروس یک بیماری واگیر گوارشی است که مرگ و میر زیادی داشته و انجام واکسیناسیون در این راستا مهم است.
بدعهدی شرکت های داخلی سبب واردات واکسن روتاویروس شد
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین اظهار داشت: در مجلس دهم ۱۰۰ میلیون دلار انستیتو برای ساخت دو واکسن تخصیص یافت اما هزینه ها صرف کارهای دیگر شد که مجبور به وارد کردن این واکسن ها شدیم.
وی با بیان اینکه در کشور شرکت های دانش بنیان رشد بسیاری داشته است، خاطرنشان کرد: سیستم دولتی در این زمینه خیلی توفیق نداشته و باید از شرکت های دانش بنیان برای ساخت واکسن حمایت شود.
رییس کمیسیون مجلس خاطرنشان کرد: امسال نیز ۲۰۰ میلیارد به انستیتو پاستور و رازی جهت ساخت واکسن تخصیص یافته است.
شهریاری با اشاره به اهمیت تزریق روتاویروس، گفت: علاوه بر مرگ و میر، زمان بستری بسیاری داشته است که امیدواریم با این واکسیناسیون هزینه ها در این راستا نیز کاهش یابد.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ما در واکسنها حتی در واکسن فلج اطفال عقب هستیم چرا که در دنیا این واکسیناسیون نیز تزریقی است.
وی عنوان کرد: در قرآن و تاکیدات دینی ما آمده حاکمیت دو وظیفه امنیت و سلامت را دارد که سلامت اولویت بر امنیت دارد.
واکسیناسیون فلج اطفال تزریقی می شود
علیرضا رییسی معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز بحث واکسیناسیون بحث جدی و نقطه عطف در سلامت بخش عمدهای از مردم جهان است.
وی افزود: از سال ۶۳ واکسیناسیون در کشور ما آغاز شد و اقدامات زیادی در این راستا صورت گرفته است.
رییسی عنوان کرد: در حال حاضر شاهد آن هستیم که به ازای هر دلار هزینه برای واکسیناسیون چندین دلار باز می گردد .
معاون وزارت بهداشت، افزود: خوشبختانه برنامه واکسیناسیون در کشور ما متفاوت بوده چرا که مردم ما از نظر فرهنگ، سطح سواد و اعتماد به حوزه بهداشت و درمان، پوشش استقبال از واکسن بالا برده است.
وی گفت: برای مثال تزریق واکسن سرخک بالای ۹۵ درصد بوده اما در آمریکا کمتر از ۳۰ درصد استقبال شده است، در کرونا نیز به همین صورت بود.
رییسی با عنوان اینکه کشور ما جز سه کشور نخست در تزریق واکسن سرخک در منطقه است، بیان کرد: واکسیناسیون بسیار حائز اهمیت بوده، بطور مثال اگر واکسیناسیون فلج اطفال صورت نمی گرفت، بیش از ۲۰ میلیون فلج در دنیا داشتیم که این عدد بسیار بالا است.
معاون وزارت بهداشت افزود: بیش از بیست سال است که فلج اطفال با انتقال محلی در کشور ما وجود نداشته است.
وی گفت: روتاویروس عامل اصلی اسهال در بین کودکان زیر ۵ سال است این واکسن حاصل تفکرات مختلف از کمیته ملی واکسیناسیون و وزرای قبل بوده است و اصرار داریم در این قضیه با توجه به توانمندی داخلی در داخل تولید شود که میتواند با همکاری سایر کشورها دیگر نیز باشد.
رییسی در خصوص ضرورت ساخت واکسن در داخل کشور، خاطرنشان کرد: در زمان بحران کرونا شاهد بودیم که نه به کشورهای سازنده واکسن و نه مجامع بین المللی امید به تامین واکسن برای کشورمان بود.
معاون وزارت بهداشت، عنوان کرد: سالانه ۱۷۳ هزار کودک زیر ۵ سال با مدت بستری حداقل ۴ روز روبرو هستیم که ضریب اشغال تخت های بیمارستانی بالایی را شامل می شود.
وی با بیان اینکه برخی از پزشکان در مواجهه با این بیماری از آنتی بیوتیک استفاده می کنند، تصریح کرد: آنتی بیوتیک ها در درمان این بیماری موثر نیست و در نتیجه به مقاومت آنتی بیوتیکی روبرو خواهیم شد.
معاون وزارت بهداشت عنوان کرد: سالانه یک میلیون ۲۰۰ هزار نفر در هر گروه سنی هدف این واکسناسیون بوده که چیزی حدود ۵ میلیون دز مورد نیاز است.
وی از تجمیع برخی واکسنهای کودکان در آینده اشاره کرد و افزود: واکسیناسیون فلج اطفال نیز در آینده تزریقی خواهد شد.
ارسال نظر