انتقال پایتخت از تهران شدنی نیست
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: انتقال پایتخت یک راه حل برای حل مشکل ترافیک و آلودگی هوای تهران است که پیشنهاد خوبی است ولی امکان پذیر نمی باشد. دولت بخشی از هزینه های هنگفت انتقال پایتخت را صرف زیرساخت های پایتخت کند، تا سکونت پذیری تهران تسهیل شود.
به نقل از شورای اسلامی شهر تهران، احمد صادقی، عضو شورای شهر تهران در دویست هشتاد و هشتمین جلسه شورا ضمن تسلیت رحلت حضرت ام البنین و گرامیداشت روز مادران و همسران شهدا گفت: درگذشت دوست و برادر عزیزم جناب آقای علیرضایی را تسلیت عرض می کنم. بنده جز خوبی و خیرخواهی و تعهد برای انجام رسالت خبرنگاری از ایشان ندیدم و با دغدغه مندی جدای از پیگیری برای حل و فصل مسائل مدیریت شهری به جد، به دنبال حل مشکلات شهروندان عزیز تهرانی بودند. فقدان حضور ایشان را به جامعه خبری علی الخصوص خبرنگاران حوزه شهری تسلیت عرض می کنم.
صادقی در ادامه با اشاره به پیشنهاد رییس جمهور مبنی بر کاهش ۲ درجه ای دما برای حل مشکل ناترازی انرژی گفت: کاهش ۲ درجه ای دما و فراهم ساختن زمینه سوخت رسانی به همه مردم موضوعی است که از سوی ریاست محترم جمهور مطرح شده که جای تقدیر دارد. با توجه به ناترازی انرژی، صرفه جویی و بهینه ساختن مصرف انرژی موضوعی است که باید مد نظر تمامی سازمان ها و ارگان ها و نیز خود شهروندان قرار گیرد تا زمینه استفاده همه مردم میهن عزیزمان از انرژی های خدادادی فراهم شود. لذا جا دارد در این موضوع از حسن و دقت نظر ریاست محترم جمهور آقای پزشکیان تشکر کنیم. مدیریت شهری نیز از این مهم استقبال می کند و به جمع پویش کاهش دو درجه ای می پیوندد. امیدواریم زمینه فرهنگ سازی این امر به گونه ای فراهم شود که هم در میان شهروندان و هم در میان سازمان ها و دستگاه های اجرایی همه گیر شود.
صادقی در ادامه، خطاب به رئیس جمهور گفت: باید عرض کنم این همه ماجرا نیست. جناب آقای پزشکیان! در کشور ما اقداماتی انجام می شود و یا جلوی اقداماتی گرفته می شود که اگر این نقطه نظر شما به آنها تسری یابد؛ زمینه استفاده مردم عزیزمان از بسیاری مواهب دیگر فراهم می شود.
وی افزود: سالهاست که آلودگی هوا و ترافیک به عنوان معضلات اصلی و دغدغه مهم شهروندان نه تنها در تهران که در سایر کلان شهر های ایران مطرح است. مستحضر هستید که ترافیک زیاد عامل هدر رفتن سوخت و مصرف بی رویه انرژی است و اگر ترافیک تهران حل و فصل شود؛ ناترازی انرژی به حد زیادی کاهش پیدا می کند و دیگر شاهد آلودگی هوا نیستیم. اما می بینیم که با کج سلیقگی هایی، موانعی برای برخی موضوعات به وجود می آید تا مردم نتوانند از زندگی با کیفیت بهره مند شوند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران عنوان کرد: به عنوان مثال، برگزاری نمایشگاه های پر مخاطب در محل دائمی نمایشگاه ها در خیابان سئول، سالها محل مناقشه مدیریت شهری و دولت بوده است. حال آنکه این امر، یکی از علل ترافیک های بسیار شدید در پایتخت هم هست اما در کمال تعجب می بینیم که مصوبات شورای اسلامی شهر تهران در خصوص عدم برگزاری نمایشگا های پر مخاطب در این مکان، از سوی دولت نادیده گرفته می شود. آیا عدم برگزاری نمایشگاه در این محل سبب کاهش ترافیک و آلودگی هوا و در نهایت کاهش ناترازی انرژی نمی شود؟
وی در ادامه سخنان خود گفت: اعضای محترم شورا و اصحاب گرانقدر رسانه! مثال دیگری برایتان می زنم. امروزه یکی از معضلات شهر تهران و نیز سایر کلانشهر ها کمبود اتوبوس است. این در حالی است که مدیریت شهری در این دوره تلاش های فراوانی کرده تا اتوبوس های برقی را وارد ناوگان حمل و نقل عمومی کند تا ضمن بهره مندی شهروندان از یک ناوگان مجهز، این مهم سبب کاهش آلودگی هوا و آلودگی صوت شود. در دولت قبل تلاش زیادی در این امر انجام شد و می طلبد که دولت آقای پزشکیان نیز دین خود به مردم را ادا کند و زمینه ورود اتوبوس های برقی را فراهم سازد. آیا استفاده از اتوبوس های برقی به تعداد زیاد نمی تواند سبب کاهش ترافیک، آلودگی هوا و در نهایت کاهش ناترازی انرژی شود؟
صادقی خاطر نشان ساخت: ریاست محترم جمهور انتقال پایتخت یکی دیگر از موضوعاتی است که همواره از سوی کارشناسان مطرح می شود؛ انتقال پایتخت یک راه حل برای حل مشکل ترافیک و آلودگی هوای تهران است که پیشنهاد خوبی است و از دغدغه حضرتعالی در این خصوص سپاسگزاریم اما همه نیک می دانیم که این امر در وضعیت کنونی جامعه امکان پذیر نمی باشد. جناب آقای پزشکیان! انتقال پایتخت هزینه های هنگفتی دارد؛ پیشنهاد می دهم به جای اینکه پایتخت را منتقل کنیم؛ بخش کمی از هزینه های انتقال پایتخت را در اختیار مدیریت شهری قراردهید تا صرف زیرساختهایی نظیر توسعه حمل و نقل عمومی و حمل و نقل پاک شود تا سکونت پدیری شهر تهران تسهیل شود. آیا این امر به ناترازی انرژی کمک نمی کند.؟
عضو شورای شهر تهران گفت: در حال حاضر بیش از ۳ میلیون موتور سیکلت در تهران تردد دارند که بخش اعظمی از این تعداد، موتور سیکلت های کاربراتوری هستند در حالی که مدیریت شهری تلاش فراوانی به خرج داد تا موتور سیکلت های برقی در شهر رواج یابد اما عدم حمایت دولت تا کنون سبب شده این مهم آنچنان که باید به نتیجه نرسد.
وی افزود: یا می توان به بحث نوسازی تاکسی ها و جایگزینی آنها با تاکسی های برقی اشاره کرد که نیاز مبرم شهر تهران است.
صادقی گفت: مترو تهران به عنوان یک مد حمل و نقلی که بیشترین تعداد مسافر را در روز جابجا می کند؛ نیازمند ورود واگن های جدید است که این امر هم نیازمند حمایت دولت می باشد.
صادقی در خاتمه گفت: جناب آقای پزشکیان! ضمن تقدیر دوباره از صداقت و شفافیت شما برای در میان گذاشتن مسائل و مشکلات دولت و مشارکت جویی از مردم شریف کشور در حل مشکلات و استقبال مدیریت شهری از این پیشنهاد کاربردی، پیشنهاد می دهم سهم دولت در توسعه حمل و نقل عمومی به شهرداری تهران و شهرداری های کشور پرداخت شود تا شاهد کاهش ترافیک و رفع آلودگی هوا و در نتیجه کاهش ناترازی های انرژی باشیم.
ارسال نظر