English

وزیر میراث فرهنگی:

پنج محور همکاری مشترک بین ایران و ارمنستان در دستور کار قرار دارد

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر به ارمنستان با اشاره به اهمیت توسعه روابط فرهنگی با کشورهای همسایه گفت: تعمیق روابط فرهنگی باعث توسعه سایر حوزه‌ها می‌شود.

پنج محور همکاری مشترک بین ایران و ارمنستان در دستور کار قرار دارد
به گزارش خبرگزاری موج

، سیدرضا صالحی‌امیری در دیدار با ژانا آندراسیان وزیر آموزش، علوم، فرهنگ و ورزش ارمنستان با تاکید بر تقویت روابط بین ایران و کشورهای همسایه، اظهار کرد: دو کشور ایران و ارمنستان روابط دیرینه‌ای باهم دارند و به همین دلیل امنیت کشور ارمنستان را امنیت خودمان می‌دانیم. سیاست دولت ایران توسعه روابط با ارمنستان است. با توجه اهمیت حوزه فرهنگ و تاثیرگذاری آن، اگر روابط فرهنگی دو کشور را تعمیق دهیم سایر حوزه‌ها نیز رونق می‌یابد. 

او افزود: رابطه دو ملت به ۵۰۰ سال قبل باز می‌گردد و در فرهنگ ما، ارمنی‌ها به عنوان ملتی نجیب قلمداد می‌شوند. در دوران دفاع مقدس نیز ارمنی‌ها حضور موثری داشتند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: هیچ دلیلی برای عدم همکاری با ارمنستان نداریم. ما در حوزه میراث‌فرهنگی علاوه بر ثبت جهانی کلیساهای ارامنه در شمال غرب ایران، اکثر کلیساهای داخل کشور را ثبت ملی و حفاظت و مرمت می‌کنیم و این اماکن را مقدس می‌شماریم. یکی از قدیمی‌ترین کلیساهای جهان در ایران است و این اماکن ضمن حفظ وجه تقدس و برگزاری آیین‌های مذهبی در آنها، به‌عنوان مقاصد گردشگری نیز معرفی شده‌اند.

این مقام مسئول در ادامه به ارائه پیشنهادهای همکاری بین ایران و ارمنستان پرداخت و افزود: پژوهش و کاوش‌های مشترک می‌تواند جز فعالیت فی‌مابین ایران و ارمنستان باشد. وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دارای پژوهشگاه بوده که دارای بسترها و ظرفیت‌های خوبی برای همکاری بوده و آمادگی داریم تا کاوش‌های مشترک را با ارمنستان انجام دهیم. از طرفی برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف مثل کاوش و مرمت، تهیه پرونده‌های مشترک برای ثبت کلیساها و نیز پرونده‌های مشترک در حوزه میراث‌ناملموس می‌تواند باعث ظرفیت‌سازی بین ایران و ارمنستان باشد.

صالحی‌امیری یادآور شد: در همین حال پیشنهاد می‌کنم نمایشگاه‌های مشترک برگزار کنیم. هم‌اکنون شاهد برگزاری نمایشگاه آثار موزه‌ای و تمدنی ایران در چین هستیم که با استقبال روبه‌رو شده است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خاطرنشان کرد: روابط ملت‌ها از طریق نخبگان تقویت می‌شود لذا پیشنهاد دارم تا در فضاهای مشترک و مشخص، نخبگان با یکدیگر گفت‌وگو کنند. من از شما برای سفر به تهران و عملیاتی شدن این پیشنهادها دعوت می‌کنم.

ژانا آندراسیان وزیر فرهنگ و ورزش ارمنستان نیز در این دیدار با قدردانی از مواضع دولت جمهوری اسلامی ایران از علاقه‌مندی دولت و مردم ارمنستان برای تقویت روابط با ایران خبر داد و گفت: مواردی را که شما گفتید به موازات پیشنهادها و صحبت‌هایی بود که من قصد داشتم در این نشست مطرح کنم‌ و این به معنای این است که ما نقاط اشتراک زیادی داریم.

او افزود: روابط ایران و ارمنستان قدیمی است و مردم دو کشور با هم ارتباط خوبی دارند. دولت ارمنستان از مواضع اصولی جمهوری اسلامی حمایت می‌کند چرا که همواره در کنار ما بوده‌اند و از ما حمایت کردند.

وزیر فرهنگ و ورزش ارمنستان یادآور شد: همچنین به‌عنوان نمایندگان دولت ارمنستان از دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به رفتار شایسته با ارامنه و نیز مرمت کلیساها و آثار تاریخی مرتبط با ارمنی‌ها تشکر و قدردانی می‌کنیم.

او در ادامه با قدردانی از پیشنهادهای وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشورمان یادآور شد: برای اجرای تمام این پیشنهادها آمادگی داریم و علاقه‌مند به توسعه روابط فرهنگی با ایران هستیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه