English

متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

چه زمانی آنفولانزا مرگبار می شود؟

یک متخصص بیماری های عفونی گفت: آنفولانزای نوع بسیار شدید اکنون در کشور شیوع پیدا کرده که برخی افراد اگر به سرعت به مراکز درمانی مراجعه نکنند ممکن است جانشان را از دست بدهند.

چه زمانی آنفولانزا مرگبار می شود؟

آمیتیس رمضانی متخصص بیماری های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، اظهار داشت: ویروس آنفولانزا  دارای دو نوع A و B می باشد که در حال حاضر نوع‌ نخست شیوع پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه نوع A از نظر تهاجم علائم خیلی شدیدتر از آنفولانزای B دارد، افزود: در حال حاضر در پیک ابتلا به آنفولانزای نوع A هستیم  و بعد تدریجا این موارد کمتر شده و در اواخر بهمن معمولا پیک دیگری از آنفولانزا شیوع پیدا می کند که نوع B خواهد بود که شدت کمتری خواهد داشت.

رمضانی در خصوص علائم آنفولانزایی که اکنون در پیک آن قرار داریم، گفت:  تابلوی بالینی که در حال حاضر  افراد مبتلا به این ویروس دارند بسیار  پر سر و صدا بوده که شامل تب بالا، گلو دردهای شدی، بدن درد، استخوان درد، دردهای عضلانی، بی‌حالی، خستگی،  سردردهای شدید و سرفه می شود.

متخصص بیماری های عفونی تصریح کرد: اگر فرد مبتلا به آنفولانزا در گروه های خاص و پرخطر مانند کودکان  زیر پنج سال به ویژه  زیر دو سال، افراد بالای  ۷۰ سال، افرادی که دارای بیماری‌های زمینه ای مانند بیماری قلبی، ریوی، دیابت، بیماری کبدی، کلیوی، خانم های باردار، کسانی که مشکلات عضلانی داشته و درگیری عضله و همینطور سیستم‌های عصبی دارند و یا کودکانی که بیماری زمینه ریه دارند، حتی بالغین با آسم و برونشیت مزمن و همه افرادی که یه بیماری زمینه مزمن داشته باشند در ریسک این هستند که شدت و علائم آنفولانزا برای آنها بیشتر باشد و هم اینکه عوارض بیماری بیشتر گردد.

 

بیشتر بخوانید:

اینفوگرافیک/تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی

سرفه خود را با این ۷ گیاه دارویی درمان کنید

 

وی با بیان اینکه عوارض بیماری در فرد جوان سالم باشد همان چیزهایی است که گفته شد، خاطرنشان کرد: اما اگر فرد مبتلا در یک گروه سنی پرخطر و یا همان گروه های که به آن  اشاره شد،  مستعد عارضه هستند این عارضه ها شامل درگیری گوش میانی ، ریه ، عفونت باکتریایی،  درگیری قلبی می شود که میتواند منتهی  به بستری فرد، نیاز به آی سی یو و در برخی مواقع منجر به فوت شود.

رمضانی در خصوص شایع ترین بیماری هایی که در حال حاضر در کشور در حال گردش است، عنوان کرد: مواردی که اکنون ما با آن روبرو هستیم  آنفولانزا و ویروس‌های سرماخوردگی  بوده که ویروس‌های سرماخوردگی معمولاً مشکل ایجاد نمی‌کنند در حد گرفتگی  و آبریزش بینی  بوده،  تب و بد حالی ایجاد نمی کند و مریض طی سه روز بهبود پیدا می کند.

متخصص بیماری های عفونی خاطرنشان کرد: آنفولانزا معمولا دوره بیماری طولانی تری بوده و بین ۱۰ تا ۱۴ روز ممکن است طول بکشد.

رمضانی با عنوان اینکه در حال حاضر ابتلا به کرونا نیز وجود دارد اما موارد آن زیاد نیست، عنوان کرد: چیزی که باید بدانیم این است که به خصوص برای گروه های پرخطر علی الخصوص آنهایی که واکسن آنفولانزا را دریافت نکردند و دارای علائم تنفسی هستند به پزشک مراجعه کنند.

متخصص بیماری های عفونی گفت: اگر درمان  زود شروع  شود  به خصوص اگر بتوانیم در ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول شروع بیماری این درمان را برای افراد شروع کنیم سبب می‌گردد که خیلی شدت علائم ، عوارض و مرگ و میر کاهش پیدا کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه