English

معاون وزیر میراث فرهنگی:

سند ملی توسعه صنایع دستی، گامی برای تحقق برنامه هفتم توسعه است

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: سند توسعه صنایع دستی گامی برای تحقق برنامه هفتم توسعه در این بخش است.

سند ملی توسعه صنایع دستی، گامی برای تحقق برنامه هفتم توسعه است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، آیین رونمایی از سند ملی توسعه صنایع دستی کشور با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جمعی از  هنرمندان این حوزه آغاز شد.

مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آیین رونمایی از سند ملی توسعه صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که عزت و عزتمندی هنر ایران را یاد آوری  کنیم.

وی افزود: صنایع دستی شاه کلیده  موضوعات مختلفی است و می تواند در همه حوزه ها می تواند کارایی داشته باشد.

جلالی با بیان اینکه بدنبال آن بودیم که برای این همه آشفتگی و پراکندگی در این حوزه چه باید کرد، عنوان کرد:  در نتیجه این سند با حکمت حجت الاسلام خسرو پناه ایجاد شد.

معاون صنایع دستی گفت: این سند مصداق همت و غیرت جمعی از دلدادگان فرهنگ و هنر است‌.

وی با عنوان اینکه صنایع دستی در این سند کار جهادی کرد، خاطرنشان کرد: هنرمندان و کارمندان معاونت صنایع دستی این وزارتخانه طی یک سال و نیم و با حضور ۲۶۰ نفر از ادارات مختلف ایجاد شده است.

جلالی بیان کرد: کار ما بافتن و دوختن است و با همین کار سند ملی توسعه صنایع دستی نوشته شد، این سند باید مردمی سازی شود و انجام آن گامی بر  تحقق برنامه هفتم توسعه است.

عبدالکریم حسین زاده معاون رییس جمهور در امور روستایی و عشایر در این آیین اظهار داشت: در حالی که خاورمیانه غرق در خون است ما در فضای گرم و با محبت نشستیم.

وی افزود: ایرانیت تنها حوزه ای است که ما را زیر یک چتر با هر گرایش فکری، سیاسی، هنری قرار می دهد.

حسین زاده بیان کرد: وقتی این چتر را کوچک کنیم بخش عظیمی از جامعه ما خارج آن می ماند، همه بخش‌ها از هویت ما است که باید از آن حفاظت و پاسداشته شود.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه هنر نامیراست اگر هنرمند نباشد اما هنر آنها ماندگار خواهد بود.

وی عنوان کرد: رمز مانایی ما با همدیگر بودن و حس تعلقمان به این کشور است.

 

۷۰ درصد هنرمندان صنایع دستی بانوان هستند

زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور نیز در این آیین اظهار داشت: نمی‌شود از صنایع دستی سخن گفت اما از بانوان صحبت نکرد.

وی افزود: صنایع دستی یک هنر نیست بلکه یک روایت و داستان است که به دست هنرمندان ساخته می شود.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با بیان اینکه هر گوشه ایران هچ یک رنگ و بویی دارد، خاطرنشان کرد: صنایع دستی هویتی است که در تمامی محصولات  روایت نقطه ای از کشور را نشان می دهد.

بهروز آذر با عنوان اینکه بیش از ۷۰ درصد هنرمندان صنایع دستی زنان هستند، تصریح کرد: حضور نسل های جدید در تولید صنایع دستی مفهومی است که ما بدنبال آن هستیم.

 

صنایع دستی در خطر است

رضا علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این آیین اظهار داشت: همه حاکمیت باید وظیفه  خود را  در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام دهند تا این وزارتخانه بتواند رسالت خود را  به خوبی انجام دهد.

وی با بیان اینکه حسن این سند این بوده که تکلیف دستگاه های دیگر را نیز روشن کرده است، تصریح کرد: برخی کشورها در سایه صنعت گردشگری بخش عمده بودجه کشور را تامین می کند که ما نتوانستیم این کار را انجام دهیم.

علیزاده خاطرنشان کرد: در کشور ما توجهی که به نفت، گاز و پتروشیمی می شود دهها برابر بیشتر از حوزه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: حمایت از این وزارتخانه فقط تشویق و تعریف نیست بلکه حمایت می خواهد که در این سند دیده شده است.

وی افزود: صنایع دستی در معرض خطر است  و توان رقابت با تکنولوژی ندارد، باید زنجیره ارزش به هم متصل شود و مشکل بازار و فروش تولیدات را مرتفع کنیم.

علیزاده با اشاره به  اینکه در بحث بیمه فعالین صنایع دستی منابع تعیین نشد و همین موضوع سبب عدم تداوم این کار شد، تصریح کرد: نکته مثبت سند ملی توسعه صنایع دستی  این است که تکالیف  و‌منابع دیده شده  و امیدواریم اتفاقات خوبی  در این زمینه رقم بخورد.

 

وزیر میراث باید وکیل مدافع صنایع دستی باشد

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز در این آیین، اظهار داشت: من پیشنهاد سه سند در این وزارتخانه  داشتم که سند گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی بود که از این سه سند خانم جلالی زنانه به میدان آمد و این مهم را به ثمر رساند.

وی افزود: این سند اداری و وزارت خانه ای نوشته نشد بلکه عاشقانه نوشته شده است، عمده فقدان های این حوزه و سیاست های کلان آمده و سند بسیار جامع است.

خسروپناه خاطرنشان کرد: صنایع دستی در کشور ما خانواده محور و نیاز محور است ، صنایع  دستی فقط برای استفاده زینتی نیست بلکه در قدیم استفاده زیستی داشته است.

دبیر شورای انقلاب فرهنگی گفت: صنایع دستی ما با علم، پزشکی و موسیقی در آمیخته شده است.

وی خاطرنشان کرد: رونمایی از این سند تنها ۵ درصد کار است و ۹۵ درصد کار روی زمین مانده است.

خسروپناه با عنوان اینکه متاسفانه موانع دولتی در صنایع دستی داریم، عنوان کرد: باید این موانع که از سوی دستگاه هایی مانند گمرک و اتاق بازرگانی است برداشته شود، وزیر باید وکیل مدافع فعالین حوزه صنایع دستی باشد.

دبیر شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه با این بار مالیات معلوم است که فعالین صنایع دستی نابود می شوند، عنوان کرد: این سند با نظر صدها هنرمند صنایع دستی نوشته شده و در ادامه تصمیمات نیز باید با نظر آنها باشد.

وی گفت: بعد از سند، سیاست ها و تنظیم گری ها باید نوشته شود، گفتمان صورت گیرد و مجلس به میدان بیاید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه