English

سواد میراثی، دست اندازی به آثار تاریخی را در کشور کاهش می دهد

مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی گفت: سواد میراثی کشور را باید با کمک رسانه ها افزایش دهیم تحقق این مهم سبب می شود میزان دست اندازی به عرصه ها کاهش میابد

 سواد میراثی، دست اندازی به آثار تاریخی را در کشور کاهش می دهد
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار داشت: به واقع  از عملکرد خود در زمینه ثبت راضی نیستیم و این تنها مربوط به یک سال و یا دو سال نیست.

وی افزود: اصل و پایه علم تخصصی در بسیاری از  این پرونده ها توجه نشده است، تمامی فعالیت ما باید بر مبنای علم و تخصص باشد.

ایزدی با اشاره به اینکه ۵ هزار اثر تعیین عرصه و حریم شده که اکثر آن در محیط شهری است،خاطرنشان کرد: در برهه ای بدون گمانه زنی باستان شناسی تعیین حریم  انجام شده و اکنون اکثرا آنها دچار مشکل است.

مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: ما دقیقا بر اساس این  برنامه ریزی کرده ایم که با  علم و تخصص می توانیم با بررسی علوم روز بتوانیم بسیاری از این مسائل را حل و فصل کنیم.

وی با اشاره به اینکه کار ها باید در چارچوب علم و قانون انجام دهیم، خاطرنشان کرد: آنچه که در بحث شهری داریم تمام داشته و تکلیف ما حفاظت و حراست از آثار است و  ورود به مباحث دعاوی قضایی نیز داشته ایم.

ایزدی عنوان کرد: سواد میراثی کشور  را باید با کمک رسانه ها افزایش دهیم، تحقب این مهم سبب می‌شود میزان دست اندازی و ورود به عرصه ها کمتر شود.

مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی گفت:  پرونده مفتوحی  در این راستا وجود دارد  اما تا کنون یک معضل که حل نشدنی باشد را  نداشته ایم.

وی در خصوص تاثیر تغییرات اقلیمی بر آثار تاریخی، گفت: علاوه بر تغییرات اقلیمی برخی تصمیم گیری ها اشتباه موجب آسیب رسیدن به آثار تاریخی شده مانند باران های اسیدی که به واسطه پالایشگاه بر بیستون و مرودشت را داشته ایم.

ایزدی بیان کرد: فرو نشست یکی دیگر از موارد و مشکلات موجود است که اکنون بسیار در اصفهان وجود دارد اما خوشبختانه هنوز به منطقه تاریخی ما ترسیده است.

مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: کدام تولید فرهنگی و کتب درسی را برای آثار تاریخی داشته ایم، آیا فرزندان من و شما، دانش آموزان قدرت دفاع از هویت ایرانی و آثار فرهنگی را دارند، زمانی می شناسند که  این آثار حفاظت شوند.

وی گفت: دستگاه های موظف و مکلف به فرهنگ سازی هستند  باید کار انجام دهند .

وی با عنوان اینکه کوروش یکی از  شخصیت‌های تاثیر گذار بزرگ در ایران و جهان است، گفت: چقدر برای نسل امروز که عطش شناختن دارد در خصوص کوروش اطلاع رسانی کرده ایم.

مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی با عنوان اینکه در  خصوص هفت آبان چکار کرده ایم، عنوان کرد: بیاییم بگوییم وسط این ماجرا کجاست؟ تبیین کنیم این ماجرا، بدی را بنویسید خوبی را هم بنویسید.

ایزدی در خصوص ثبت لباس قشقایی و مشکلات و انتقاد به وجود آمده، عنوان کرد: ثبت این آثار  برای وفاق و همدلی است، شباهت هایی وجود دارد که مشترک است، نباید موجب اختلاف شود.

وی بیان کرد: موضوع بازنگری به معنای تقلیل و کوچکسازی نیست، ما در یک جنگ نا برابر در ساخت و سازی ها هستیم هنر مدیریتی که تعادلی در این زمینه ایجاد کنیم.

مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: بزرگترین اشتباه ما حذف مردم از بافت تاریخی بود، اکنون اتباع در این مکان ها مستقر شده و شاهد هستیم با چه مشکلاتی روبرو شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه