English

رئیس گروه میراث طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

درختان کهنسال ایران در مسیر جهانی شدن قرار دارند

رئیس گروه میراث طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی گفت: ۵۰ گونه از درختان کهنسال ایران از ۲۴ استان در مسیر جهانی شدن قراردارند.

درختان کهنسال ایران در مسیر جهانی شدن قرار دارند

علی قمی اویلی رئیس گروه میراث طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج ، با بیان اینکه میراث طبیعی از جمله میراث ماندگار ما در کشور بوده که علیرغم اینکه این آثار در جهان ویژه و نمونه بودند اما  در بین مردم همچنان ناشناخته است.

وی با بیان اینکه این موضوع نیازمند تبیین به ویژه برای نسل جوان است، افزود: معرفی این آثار می تواند در فرهنگ و ارتباطات فرهنگی بین نسل ها موثر باشد.

رئیس گروه میراث طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: موضوع میراث طبیعی  موضوعی است که از سال ۱۳۸۴ توسط سازمان میراث فرهنگی بر اساس آیین نامه دولت شروع به کار کرده و سال ۸۷  اولین اثر  در این حوزه تحت عنوان دماوند ثبت ملی شده است.

قمی اویلی با عنوان اینکه در حال حاضر هزار و ۳۲۰  اثر طبیعی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است، خاطرنشان کرد: قالب این آثار مربوط به درختان کهنسال بوده است.

وی با بیان اینکه چنارها با حدود ۳۶۰ اثر غالب‌ترین نوع این گونه‌ها بوده است، تصریح کرد: پس از آن سروها هستند، با مشاهده این آثار می توانید  بخش مهمی از هویت فرهنگی و تاریخی مردم ایران را مشاهده کنید، این درختان  با قدمت   چند صد هزار ساله شاهد تغییرات زیستی بوده و پل ارتباط گذشته با آینده هستند.

رئیس گروه میراث طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با عنوان اینکه در ایران باستان درختان موجودات مقدسی بوده اند، عنوان کرد: درختان نماد حیات بوده و پیوند دهنده انسان با طبیعت بودند که در ادبیات ما نیز جایگاه ویژه ای دارند، بسیاری از مراسم‌ها  در پای درختان  برگزار می شود و خیلی از الگوهای معماری ما نقش درخت پررنگ بوده  به گونه ای که ترکیب ساختاری معماری  با باغ‌های ایرانی بسیاری از آثار را منحصر به فرد کرده است.

قمی اویلی با اشاره به اینکه ما می توانیم برای نسل‌های آینده با ثبت و انجام مستندسازی از درختان کهنسال این ارزش ها را ماندگار کنیم، اظهار کرد:  تکثیر نهال‌های این درختان برای زیست‌بوم‌های خشک سرزمینمان بسیار حائز اهمیت است چرا که  درختی که ۴هزار سال عمر دارد می تواند در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم باشد.

 

سرو ابر کوه پیرترین جاندار جهان است

سرو ابر کوه

 وی با اشاره به اینکه درختان سرو ابر کوه  یکی از ده درخت کهنسال برتر دنیا است، عنوان کرد: یکی از کارهایی که در موضوع درخت کهنسال ایران صورت گرفته  و بدعتی بوده که  جمهوری اسلامی ایران آن را در دنیا بنا نهاده است  موضوع فهرست موقت پیشنهادی ایران در یونسکو به نام درختان کهنسال ایران برای معرفی  آنها به دنیا بوده که حدود تقریبا ۵۰ اثر از ۲۴ استان شناسایی شده است تا بتوانیم آینده بر اساس اولویت شورای سیاست گذاری در پرونده ثبت جهانی درختای کهنسال را آماده کنیم.

رئیس گروه میراث طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه هر یک از گونه ها قرار گرفته در این فهرست در دنیا تکرار نشدی هستند، افزود:  معرفی این آثار به عنوان یک جاذبه قطعاً در صنعت جذب گردشگران بسیار مفید خواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه