خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
پشت پرده سیاه نمایی های دارویی؛ دروغ یا واقعیت؟
در ماه های اخیر شاهد آن هستیم که در فضای مجازی و برخی رسانه ها بخش های مختلف دارویی را مورد هجمه قرار دادند.
، توانمندی تولید بسیاری از داروها در زمان تحریم و ضربات دشمن برای محدود سازی تبادل دانش برای آنهایی که بهای زیادی را جهت ممانعت از این پیشرفت ها داده اند سبب شد که اکنون برای انتشار برخی صحبت های خلاف واقع در فضای مجازی و رسانه های زرد هزینه کنند.
وضعیت دارو در ایران از مرز بحران گذشته و به مرحله عرضه جنس بنجل رسیده است
از جمله موارد می توان به ادعای بحرانی شدن وضعیت دارو در ایران اشاره کرد، آنها عدم حضور شرکتهای داروسازی و تجهیزات پزشکی ایران در کنفرانس و نمایشگاه مهم و استراتژیک آسیا و آفریقا ( دوفات۲۰۲۵) که در دبی برگزار می شود را نیز به همین موضوع مرتبط کردند.
در صورتی که لغو حضور شرکتهای ایرانی در نمایشگاه دوفات ۲۰۲۵ ارتباطی به کیفیت داروهای تولید داخل ندارد و ناشی از فشارهای سیاسی و محدودیتهای بینالمللی است. ایران همواره در رویدادهای بینالمللی حضور فعال داشته و تحریمهای اعمالشده علیه صنعت داروسازی کشور، بیشتر به مسائل سیاسی بر میگردد تا مسائل کیفی.
ادعای دیگر مربوط به دارویی که از حمله قلبی ممانعت می کند بود که ادعا شده به تازگی متوجه شدهاند قرصهای نیتروگلیسیرین برای جلوگیری از حمله قلبی (شرکت ف) نیتروگلیسیرین نداشته است.
در خصوص ادعای نبود ماده مؤثره در قرصهای نیتروگلیسیرین، اگر چنین تخلفی صحت داشته باشد، این موضوع بهشدت غیرقابلقبول است و در صورت دریافت گزارشهای مستند، بلافاصله اقدام به بررسی و جمعآوری این محصول خواهد شد، تاکنون مستنداتی در این زمینه ارائه نشده است.
دیگر ادعا مربوط به ذرات سیاه رنگ معلق در آمپولهای جنتامایسن شرکت «ا» موجود در بازار منجر به اعتراض مصرف کنندگان و دستور جمع آوری آنها شد. حالا این ذرات سیاه چه بوده؟ هنوز مشخص نیست
در مورد وجود ذرات سیاه در آمپولهای جنتامایسین، باید گفت که هرگونه آلودگی در داروها غیرقابلپذیرش است. آزمایشهای سختگیرانهای برای کنترل کیفی داروها انجام میشود و اگر چنین گزارشی تأیید شود، تولیدکننده موظف به جمعآوری محصول و پاسخگویی خواهد بود.
ادعای دیگر مربوط به آمپولهای پیروکسیکام (شرکت ا) بوده که گفته شده شکرک زده! و در آنها کریستالهای حل نشده دیده میشود، آزمایشگاه کنترل کیفی شرکت «ا» از آزمایشگاههای رفرانس وزارت بهداشت است!
ادعای شکرک زدن آمپولهای پیروکسیکام و وجود کریستالهای حلنشده در این آمپولها معمولاً به دلیل مشکلات در فرآیند تولید یا نگهداری است. با نظارت بر آزمایشگاههای کنترل کیفی این موارد بررسی میشود و در صورت اثبات قصور از سوی تولیدکننده، اقدامات لازم انجام خواهد شد.
در خصوص ادعای نظارت ضعیف بر کیفیت داروها باید گفت که نظارت مستمر بر تولید، توزیع و عرضه داروها انجام میشود و هرچند ضعفهایی در این فرآیند وجود دارد، اما استانداردهای سختگیرانهتری طی سالهای اخیر برای رفع این مشکلات وضع شده است. اصلاحات ساختاری در حال انجام است تا روند نظارت بر تولید و کنترل کیفی محصولات دارویی بهبود یابد.
در مورد آزمایشگاههای مرجع وزارت بهداشت نیز، هرچند احتمال خطا در این آزمایشگاهها وجود دارد، اما این موضوع به معنای زیر سؤال بردن کل سیستم نظارتی نیست. اصلاحات لازم در حال انجام است تا خطاها به حداقل برسد و اعتماد عمومی به سیستم نظارتی بازسازی شود.
در نهایت، تمام تلاشها معطوف به حفاظت از سلامت مردم است و با کوچکترین خطاها در تولید و عرضه دارو، بهشدت برخورد خواهد شد.
ارسال نظر