رییس سازمان فنی و حرفه ای:
عدم حرفه آموزی سبب از دست دادن شغل در آینده خواهد شد
رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور گفت: عدم حرفه آموزی سبب از دست دادن شغل افراد در آینده خواهد شد.

، غلامحسین محمدی رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار داشت: در فنی و حرفه ای سیاست هایی را در گذشته شاهد بودیم که این سازمان را به سازمان مهم کشور در امر آموزشی تبدیل کرده است.
وی افزود: نمی توانیم به آموزش توجه کنیم اما به خواستگاه آن بی توجه باشیم چرا که مسئله زمان داری است و باید از ریشه مسائل اطلاع داشته باشیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در تابستان و پاییز سال گذشته مهم ترین معضلات اعلام شده کمبود نیروی کار ماهر یکی از این موارد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: این مورد تنها مختص کشور ما نبوده بلکه در دیگر کشورها این موضوع وجود دارد، به همین دلیل به سمت مهارت آموزی رفته اند.
محمدی با اشاره به اینکه فقر مهارتی در بسیاری از کشور ها وجود دارد، تصریح کرد: مجموعه اتفاقات از جمله عدم دسترسی به آموزش ها، تغییرات سریع بین آموزش ها و نیاز ها است که سبب ایجاد فقر فرهنگی می شود.
رییس سازمان فنی و حرفه ای بیان کرد: در کنار بحث تربیت نیروی کار ماهر باید به این موضوع نیز توجه شود چرا که طبق آمارها گفته شده تا سال ۲۰۳۰ بیش از یکصد و ۵۰ شغل جدید به وجود آمده و نیمی از شغل ها نیز حذف می شود.
وی گفت: اگر کارگران مهارت محوری نداشته باشند در آینده شغل خود را از دست خواهند داد؛ کارگران باید مهارت خود را افزایش و به سمت مهارت چند گانه حرکت کند.
محمدی عنوان کرد: افراد باید زمان خارج شدن از آموزشها چه رسمی و چه غیر رسمی مهارتی را فرا گرفته باشد، علیرغم کارهای خوب صورت گرفته در نظام آموزشی خروجی مناسبی را در این راستا شاهد نیستیم.
وی افزود: بچه های ما مدت زمان تحصیلشان کم نیست اما رتبه ما در دارا بودن مهارت جز شش کشور آخر است که این بیانگر آن بوده که برای آموزش، هزینه زیاد اما کیفیت آن کم است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: اکنون فرصت شغلی وجود دارد اما بیکاری نیز وجود دارد که دلیل آن نبود نیروی کار ماهر است؛ آمارها نشان می دهد مهارت تضمین کننده پایداری شغل است.
وی بیان کرد: ما در آموزش عالی و علمی و کاربردی با چالشی روبرو هستیم که رشته ها تناسبی با رشته های مورد نیاز بازار کار ندارد.
رییس سازمان فنی و حرفه ای بیان کرد: در مسیری که گفته شد اولین گام تغییر نگرش است یعنی آموزش ها باید متناسب با نیاز بازار کار باشد.
وی گفت: آموزش در دل کارخانه با کارآموزی و منتوری بوده و باید اطلاع رسانی شود که آموزش ها به سمت صنایع محور حرکت کرده است.
محمدی یکی از برنامه های سال جاری این سازمان را توسعه مراکز آموزشی هیئت امنایی عنوان کرد و افزود: این به آن معنا است که ما از تصدیگری بیرون آمده و راهبری را انجام می دهیم.
وی افزود: طرح کنسرسیوم مهارت یکی از طرحهای پیش روی ما در این سازمان است که در این راستا مهارتها متناسب با نیاز شرکتهای هر منطقه، آموزش داده میشود و به این ترتیب شرکتها نیروی کار خود را به دست میآورند و در مقابل نیروی کار نیز آموزش متناسب با نیاز بازار کار را دریافت میکند.
محمدی به ارائه آمایش آموزش تا بازار کار اشاره کرد و گفت: در این راستا بازار تقاضا را به اشتغال پیوند میدهیم و این همان طرح هم آفرینی است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای خاطرنشان کرد: همچنین در این راستا کتاب یکصد فرصت مشارکت و سرمایهگذاری تدوین شده است، طبق این کتاب در همه استانها شاهد حضور سرمایه گذارانی هستیم که وارد مذاکره با مراکز فنی و حرفهای برای تربیت نیروی کار شده اند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: جهت نوسازی و تجهیز این سازمان به حداقل ۲۰ همت منابع نیازمندیم که چنین بودجهای در دسترس ما نیست، اما برای اجرای آن به سمت جلب مشارکت بخشهای مختلف مانند سهم مسئولیت اجتماعی رفته ایم؛ در حال حاضر با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تمامی بودجههای مسئولیت اجتماعی شرکتهای زیر مجموعه وزارت کار به بحث توسعه زیرساختهای این سازمان اختصاص مییابد.
وی به طرح طرح همنوا اشاره کرد و افزود: در قالب این طرح فنی و حرفهای جهت همکاری با آموزش و پرورش تلاش میکند تا کمبودهای مکانی، تجهیزاتی و مربیان هنرستانها مرتفع شود، این طرح سبب تکان جدی در زمین آموزشهای فنی حرفهای خواهد شد.
شکل دهی به سنجش صلاحیت و مهارت کشور است اقتصاد دیجیتال در همین در توافق صورت گرفته کار را شروع کردیم
محمدی با اشاره به اینکه هدف ما تربیت ۵۰۰ هزار نیروی کار در زیست بوم بازار کار است، گفت: توسعه خود اشتغالی و کسب و کارهای کارآفرینی، ایجاد زنجیره آموزش تا کارآفرینی و برندسازی و اشتغال ۵۰ هزار نفر در قالب طرح کارافن از دیگر اهداف ما در امسال است.
ارسال نظر