سردار رادان:
تکرار روشهای گذشته پلیس، فرصت مقابله با متخلفان را از بین میبرد
فرمانده انتظامی کشور با تأکید بر لزوم تحول در رویکردهای پلیسی گفت: تکرار روشهای گذشته، توان مقابله مؤثر با متخلفان را کاهش میدهد.

، سردار احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی ایران، در نشست راهبردی با مدیران پلیس راهور، با اشاره به ضرورت تحول رویکردها و روشهای عملیاتی پلیس در حوزه ترافیک، بر لزوم طراحی تاکتیکها و تکنیکهای متفاوت و غیرقابل پیشبینی برای متخلفان تأکید کرد.
وی تصریح کرد: اگر پلیس با یک روش ثابت و قابل پیشبینی عمل کند، متخلفان بهسرعت خود را برای مقابله با آن آماده میکنند. بنابراین، ما باید در طراحی تاکتیکها و تکنیکهای اجرایی خود، منعطف، هوشمند و متناسب با شرایط روز عمل کنیم. این موضوع، بخشی از معماری پلیس آینده است؛ پلیسی که باید پیشکُنشگر، سیاستگذار، و روایتگر صادق تحولات باشد.
حرکت به سوی کاهش جدی تلفات
فرمانده کل انتظامی کشور تأکید کرد: برای دستیابی به هدف نهایی ما که کاهش جدی تصادفات و تلفات جادهای است، باید با نگاهی دقیق و تحلیلمحور، تمام مؤلفههای تأثیرگذار از جمله فرهنگ رانندگی، فناوری خودرو، کیفیت راه، و انضباط ترافیکی را به صورت یکپارچه بررسی و اصلاح کنیم.
سردار رادان با تأکید بر لزوم تحول در شیوههای اجرایی پلیس و بهروزرسانی روشهای کنترلی، اظهار داشت: یکی از اشتباهات رایج این است که گمان میکنیم روشی که سال گذشته بهترین نتیجه را داشته، الزاماً برای امسال نیز کارآمدترین روش خواهد بود. در حالی که واقعیت صحنه، نیازمند بازنگری و تطبیق مستمر تاکتیکها با شرایط جدید است.
وی با اشاره به شعار عملیاتی سال جاری گفت: شعار امسال ما شامل "حضور در همهجا، آمادگی توأم با هوشیاری و اشراف اطلاعاتی" است. امسال یک واژه جدید هم به این ترکیب اضافه شده و آن "حضور هوشمندانه" است. این یعنی باید با هوشمندی تصمیم بگیریم که کجا و چگونه حضور داشته باشیم. تکرار صرفِ روشهای سال قبل، بدون توجه به تغییر رفتار متخلفان، اثرگذاری لازم را نخواهد داشت.
پویش تصادف، موضوعی فرهنگی و اجتماعی است
سردار رادان با اشاره به ابعاد اجتماعی و فرهنگی تصادفات، تصریح کرد: پویش کاهش تصادف صرفاً یک برنامه انتظامی نیست، بلکه پدیدهای اجتماعی است که نیازمند همراهی و همکاری فراگیر مردمی، نهادهای فرهنگی و رسانههاست. فرهنگسازی یک مسیر زمانبر اما ضروری است. اگر از ابتدا در این مسیر عقب بمانیم، در انتها نیز نمیتوانیم انتظار نتیجه مطلوب داشته باشیم.
تحلیل آمار جانباختگان و نکات دقیق آماری
فرمانده انتظامی کشور در ادامه با اشاره به افزایش آماری در تعداد جانباختگان نسبت به سال گذشته، با نگاهی دقیق به تحلیل عددی پرداخت و بیان داشت: بر اساس گزارشهای دریافتی، امسال ۱۵ تا ۱۹ نفر افزایش تلفات نسبت به مدت مشابه سال گذشته گزارش شده. حتی اگر سال ۱۴۰۳ را بهواسطه کبیسه بودن یک روز بیشتر در نظر بگیریم، و آن روز را لحاظ نکنیم، باز هم تنها حدود ۳۰ نفر کاهش ثبت میشود که نباید ما را از ادامه تلاش برای کاهش جدیتر تلفات باز دارد.
وی خطاب به مدیران پلیس راهور گفت: اگرچه با تمام توان تلاش کردهاید و دستاوردها مشهود است، اما باید مراقب باشیم که با تکیه بر روشهای قبلی و احساس رضایتمندی زودهنگام، فرصت بهبود مستمر را از دست ندهیم. پلیس باید همیشه جلوتر از متخلفان فکر و عمل کند.
برخی خودروها ارابه مرگ هستند / کاهش تلفات جادهای نیازمند عزم ملی و استانداردسازی واقعی است
سردار رادان، با اشاره به لزوم نگاه دقیق به علل اصلی تصادفات، اظهار داشت: برای مقابله مؤثر با پدیده تصادف، باید به سراغ ریشهها برویم. نمیتوان تنها با حضور در صحنه و اقدام مقطعی، انتظار کاهش چشمگیر تلفات را داشت.
وی با اشاره به سهم عوامل انسانی و فنی در وقوع سوانح رانندگی گفت: سبقت غیرمجاز، خستگی راننده، عدم رعایت فاصله طولی، و تخطی از قوانین تنها بخشی از دلایل تصادفاند؛ اما نمیتوان نقش خودروهای ناایمن و استانداردهای پایین را نادیده گرفت. برخی خودروهای ما واقعاً ارابه مرگ هستند و در کوچکترین واژگونی، جان چندین نفر را میگیرند.
فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به حادثه اتوبوس در کرمان که منجر به جانباختن ۱۴ نفر شد، تأکید کرد: وقتی اتوبوسی در یک حادثه ساده واژگون میشود و سقف آن فرومیریزد، باید صادقانه بپذیریم که استاندارد ساخت این وسایل نقلیه، متناسب با واقعیت تردد کشور نیست. ما سالانه بیش از ۱۳۰ میلیارد کیلومتر پیمایش داریم؛ آیا تجهیزات و سازههای خودروهای عمومی ما متناسب با این میزان تردد طراحی شدهاند؟
وی در ادامه با اشاره به نقش سیاستگذاری در ارتقای ایمنی حملونقل گفت: بر اساس معماری جدید پلیس، ما فقط ناظر نیستیم؛ پلیس آینده باید پیشکُنشگر، روایتگر و سیاستگذار باشد. بنابراین، وظیفه ماست که این ضعفها را پیگیری و مطالبه کنیم.
سردار رادان همچنین به دغدغههای رئیسجمهور در موضوع کاهش تلفات اشاره کرد و افزود: دولت شهید رئیسی برنامه داشت که در یک دوره پنجساله، ۵۰ درصد کاهش تلفات را رقم بزند. اکنون نیز دکتر پزشکیان، بهصورت ویژه این موضوع را پیگیری میکند و در ایام نوروز نیز دو بار بهصورت میدانی به پلیس راهور سر زدند.
فرمانده انتظامی کشور تأکید کرد: کاهش تلفات جادهای نیازمند یک عزم ملی است. مردم، دولت، خودروسازان، رسانهها، و نهادهای فرهنگی باید در این مسیر همراه شوند. نمیتوان به صرف تلاش پلیس، انتظار تحولی جدی داشت؛ اگر بهموقع عمل نکنیم، در نقطه پایان هم نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.
سردار رادان با تقدیر از همکاری رسانه ملی در همراهی با پویش ملی کاهش تصادفات، گفت: انتظار ما از صدا و سیما همراهی بود، اما خوشبختانه آنها جلوتر از ما حرکت کردند و بهخوبی ضرورت پویش کاهش تصادفات را درک کردند.
وی با بیان اینکه این پویش صرفاً مختص نوروز نیست، افزود: پویش ملی تصادف، برنامهای مقطعی و فصلی نیست؛ بلکه باید حداقل تا پایان سال ۱۴۴۰ ادامه یابد. ما در کشور با حجم عظیمی از تردد مواجه هستیم؛ بیش از ۴۲ میلیون راننده، حدود ۴۱ میلیون وسیله نقلیه و بیش از ۶۳۰ میلیارد کیلومتر پیمایش در سال نشان آن است که با مسئلهای ملی و راهبردی مواجه هستیم که نیاز به برنامهریزی بلندمدت دارد.
فرمانده انتظامی کشور با تأکید بر نقش مهم انضباط شهری در ارتقای ایمنی جادهای اظهار داشت: اگر در سطح شهر، چه برای موتورسوار و چه راننده، احساس شود که نظارت و کنترل انضباطی وجود ندارد، این بیانضباطی به جادهها نیز منتقل میشود. به همین دلیل امسال باید رویکرد ما در انضباط شهری بسیار فعالتر و قاطعانهتر باشد.
سردار رادان با اشاره به ضرورت همکاری شهرداریها و رسانهها، به ویژه صدا و سیما، افزود: از رسانهها میخواهم که این موضوع را بهعنوان یک مطالعه جدی و مستمر دنبال کنند. گاهی در مواجهه با متخلفانی که با رفتارهای خطرآفرین جان خود و دیگران را به خطر میاندازند، نباید با دلسوزی نادرست، فضا را برای قانونگریزی آماده کرد.
وی در اینباره خاطرنشان کرد: وقتی راکب موتور با سرعت بالا، از پیادهرو و خلاف جهت حرکت میکند و با او برخورد قانونی میشود، نباید برخورد پلیس را زیر سؤال برد. اگر امنیت پیادهروها و معابر شهری برای مردم مهم است، باید قاطعانه از اجرای قانون حمایت کنیم، نه از متخلف.
فرمانده کل انتظامی کشور تأکید کرد: براساس برآورد ما، حدود ۱۰ درصد از رانندگان متخلفانی هستند که با تخلفات حادثهساز، جان مردم را تهدید میکنند. وظیفه ما و رسانهها است که برای حفظ جان همه شهروندان، قاطع، منسجم و آگاهانه وارد عمل شویم.
سردار رادان، بر لزوم توجه به واقعیتهای استانی در تحلیل حوادث جادهای تأکید کرد و گفت: تمرکز صرف بر خودروهای ایمن نباید ما را از جامعه هدف منحرف کند. در برخی استانها، پراید یا پژو خودروی غالب در ناوگان شخصی مردم است و باید تحلیلها و اقدامات کنترلی نیز بر اساس نوع خودرو و میزان پیمایش در همان منطقه صورت گیرد.
وی افزود: برای برنامهریزی مؤثر در کاهش تصادفات، لازم است آمارهای دقیق پیمایش و نوع خودروها در هر استان بهروزرسانی شده و در اختیار تیمهای عملیاتی قرار گیرد. تحلیل واقعبینانه میتواند به اتخاذ تصمیمات هدفمندتر در زمینه ایمنی و کنترل کمک کند.
فرمانده انتظامی کشور با اشاره به تجهیزات جدید تحویلی به پلیس راهور گفت: امسال برخی استانها از تجهیزات تحویلی مانند مرکبهای عملیاتی بهخوبی بهره بردند و نتایج مثبتی هم حاصل شد. این ابزارها، شامل آزمایشگاههای سیار، پویا، بهروز و آماده بوده که در مواقع حساس بتواند نقش مؤثری ایفا کنند.
سردار رادان در پایان ضمن تشکر از تلاشهای مأموران پلیس راهور در سراسر کشور اظهار داشت: امیدواریم با تداوم این رویکرد دقیق، واقعنگر و مجهز، بتوانیم عملکرد بهتری در کاهش تلفات جادهای ثبت کنیم.
ارسال نظر