وزیر میراثفرهنگی،در نشست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد:
تحول در گردشگری از مشهد آغاز میشود
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نشست فعالان اقتصادی خراسان رضوی از تغییر رویکرد دولت در حوزه گردشگری خبر داد و تأکید کرد: مشهد باید نقطه آغاز تحول عظیم در صنعت گردشگری کشور باشد.

به گزارش
، سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در سفر یکروزه خود به خراسان رضوی، در نشست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد، بر تغییرات عمده در سیاستهای اقتصادی و گردشگری دولت تأکید کرد.وی با استناد به بیانات رهبر انقلاب درباره ضرورت رویکرد مردممحور به جای دولتمحوری در اقتصاد، اظهار داشت: دولت باید از تصدیگری مستقیم فاصله گیرد و بهعنوان سیاستگذار، حمایتگر و ناظر عمل کند. در این مسیر، بخش خصوصی باید پیشتاز و پیشران اصلی توسعه باشد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: دولت با پذیرش واقعیتها، این باور را یافته است که ادامه مسیر با اتکا به سیاستهای دولتی، نه ممکن است، نه عقلانی و نه به مصلحت. پروژههای گردشگری باید به مردم و بخش خصوصی واگذار شود تا بهطور مؤثر و پایدار توسعه یابند.
وی در ادامه تصریح کرد: بدون سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار، توسعه امکانپذیر نیست. رئیسجمهوری در تمامی جلسات دولت تأکید داشتهاند که واگذاری پروژهها به بخش خصوصی، بهعنوان سیاست قطعی دولت اعلام شده است.
مشهد، نقطه آغاز تحول گردشگری ایران
صالحیامیری تأکید کرد: مشهد با ظرفیتهای بینظیر خود باید بهعنوان نقطه آغاز تحول عظیم گردشگری ایران شناخته شود. در ماههای آینده، ایران در عرصه دیپلماسی گردشگری فعالتر از همیشه عمل خواهد کرد و سفرهایی به کشورهای اسلامی نظیر مصر، اندونزی و مالزی در دستور کار قرار دارد و هدف اصلی ما تسهیل سفر زائران اهل بیت از این کشورها به مشهد است.
وی با اشاره به لزوم تقویت روابط اقتصادی و فرهنگی با کشورهای همسایه گفت: دولت باید از سیاستزدگی در روابط منطقهای فاصله گرفته و با کنار گذاشتن خطکشیهای سیاسی، مسیر توسعه اقتصادی را در پیش گیرد. اراده دولت بر تعامل سازنده با منطقه استوار است و این امر بهویژه در حوزه گردشگری، نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
ضرورت گسترش ظرفیتهای اقامتی در خراسان رضوی
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهویژه بر لزوم افزایش ظرفیتهای اقامتی در استان خراسان رضوی تأکید کرد و گفت: در حال حاضر، استان خراسان رضوی ۱۴۳۰ مرکز اقامتی دارد که این ظرفیت باید بهطور چشمگیری افزایش یابد. فعالان حوزه هتلداری به خوبی میدانند که سرمایهگذاری در این بخش نیازمند برنامهریزی دقیق و همکاری گسترده با دولت و بخش خصوصی است.
دیپلماسی گردشگری و اقدامات حمایتی دولت
وی در ادامه به دیپلماسی فعال گردشگری دولت اشاره کرد و افزود: در هفتههای اخیر، ۱۷۰۰ مهمان خارجی و ۲۰ وزیر از کشورهای مختلف در تهران حضور یافتند که این نشاندهنده فعال شدن دیپلماسی گردشگری کشور است. این روند در راستای مقابله با تلاشهای رسانههای غربی برای ایجاد ایرانهراسی است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین به اقداماتی در راستای تسهیل شرایط برای فعالان گردشگری و صنایعدستی اشاره کرد و گفت: در شش ماه گذشته، دولت مشوقهای زیادی برای حمایت از بخش گردشگری فراهم کرده است که از جمله آن میتوان به معافیت خدمات گردشگری از مالیات، کاهش تعرفه برق برای مراکز اقامتی، و معافیتهای گمرکی برای واردات تجهیزات هتلداری اشاره کرد.
صادرات صنایعدستی ایران: از ۲۲۴ میلیون یورو به نیم میلیارد دلار
صالحیامیری در بخش دیگری از سخنان خود به موفقیتهای صنایعدستی ایران اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، صادرات صنایعدستی کشور به ۲۲۴ میلیون یورو رسید که افزون بر آن، ۲۵۰ میلیون یورو صادرات چمدانی نیز انجام شد. در مجموع، صادرات صنایعدستی ایران در سال گذشته به نیم میلیارد دلار رسید. هدفگذاری ما در برنامه هفتم، رسیدن به یک میلیارد دلار صادرات است.
حمایت از هنرمندان صنایعدستی و برنامههای آینده
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پایان خاطرنشان کرد: برای ساماندهی فعالان صنایعدستی، سامانهای طراحی شده که تاکنون ۵۷۰ هزار نفر در آن ثبتنام کردهاند. یکی از چالشهای اصلی این حوزه، نبود فضای کافی برای تولید و بازاریابی داخلی است. وزارت میراثفرهنگی با همکاری وزارت صنعت، طرح «هر شهر یک خانه صنایعدستی» را در دستور کار قرار داده است که به تولیدکنندگان این امکان را میدهد تا محصولات خود را بدون واسطه به فروش برسانند.
ارسال نظر