وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی:
ایران به جذب ۱۵ میلیون گردشگر تا افق ۱۴۰۷ دست پیدا میکند
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در حاشیه ششمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در ارزروم ترکیه، از اهداف کلیدی ایران برای دستیابی به جذب ۱۵ میلیون گردشگر تا افق ۱۴۰۷ سخن گفت و بر تقویت همکاریهای بینالمللی در حوزه گردشگری و سرمایهگذاری در زیرساختهای آن تأکید کرد.

به گزارش
، سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، امروز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در حاشیه ششمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) که در ارزروم ترکیه برگزار گردید، در گفتوگو با خبرنگاران با تأکید بر جایگاه برجسته این اجلاس در نقشه استراتژیک توسعه گردشگری منطقهای اظهار کرد: این نشست که با مشارکت وزرای گردشگری ۱۰ کشور عضو اکو تشکیل شد، بهعنوان یک رخداد مهم در حوزه همافزایی منطقهای در زمینه گردشگری، مسیر جدیدی را برای تقویت ظرفیتهای مشترک در این عرصه هموار ساخت.وی در ادامه با اشاره به تصویب ۱۰ مصوبه مهم در این اجلاس، افزود: یکی از مصوبات کلیدی که میتواند تأثیرات ژرفی بر رشد و توسعه گردشگری کشورهای عضو اکو داشته باشد، ایجاد یک کمیته مشورتی بین کشورهای عضو بهمنظور توسعه زیرساختها و سرمایهگذاری در بخش گردشگری است. این کمیته با هدف تدوین استراتژیهای مشترک و بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای گردشگری منطقهای، نقشی اساسی در پیشبرد اهداف اکو در این حوزه ایفا خواهد کرد.
وزیر میراثفرهنگی همچنین به تصویب کنفرانس گردشگری سلامت در همدان در سال ۲۰۲۵ میلادی (۱۴۰۴ شمسی) اشاره کرد و گفت: ایران بهعنوان یکی از کشورهای پیشتاز در حوزه گردشگری سلامت، با برخورداری از پزشکان برجسته، بیمارستانهای مجهز و هزینههای درمانی رقابتی، در حال تبدیل شدن به یک قطب جهانی در این عرصه است. در سال ۱۴۰۳ بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت از کشورهای مختلف به ایران سفر کردند. این در حالی است که طبق برنامهریزیهای صورتگرفته، هدفگذاری برای جذب دو میلیون گردشگر سلامت در سالهای آینده، معادل ۶ میلیارد دلار درآمد خواهد بود.
صالحیامیری در ادامه به مذاکرات خود با وزیر گردشگری ترکیه اشاره کرد و افزود: در این دیدار که بر مبنای منافع مشترک دو کشور در توسعه صنعت گردشگری شکل گرفت، توافقات جدی در خصوص برنامهریزیهای آتی بهمنظور تقویت همکاریهای دوجانبه صورت پذیرفت. در این راستا، نخستین نشست کارشناسی مشترک ایران و ترکیه برای تدوین پیشنویس توافقنامه همکاری در حوزه گردشگری، در تبریز یا تهران برگزار خواهد شد و بهعنوان یک مبنای استراتژیک در سفر آتی رئیسجمهور ترکیه به تهران، در سطح عالیتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی همچنین در خصوص سال فرهنگی ایران و ترکیه بهعنوان فرصتی تاریخی برای تقویت روابط میان دو کشور افزود: ما بر این باوریم که این سال فرهنگی میتواند به یک تحول در روابط گردشگری، سرمایهگذاری و تبادل فرهنگی تبدیل شود. هدف نهایی ما برقراری توازن در گردشگری دو کشور است. بهویژه با توجه به اینکه سالانه ۳.۵ میلیون گردشگر ایرانی به ترکیه سفر میکنند، در حالی که تعداد گردشگران ترک به ایران کمتر از ۶۰۰ هزار نفر است، بنابراین برنامهریزی برای جذب گردشگران ترک به ایران، در قالب تورهای ویژه، در دستور کار قرار گرفته است.
وزیر میراثفرهنگی در ادامه با اشاره به اهداف کلان کشور در دستیابی به چشمانداز ۱۵ میلیون گردشگر تا افق ۱۴۰۷ گفت: یکی از ارکان اصلی این هدفگذاری، توسعه و تقویت روابط با کشورهای همجوار و منطقهای است. کشورهای آسیای میانه، قفقاز و حاشیه خلیج فارس از جمله کشورهای هدف در این راستا هستند. بهویژه کشورهای عضو اکو که در کانون این برنامه قرار دارند، از جمله ارمنستان، آذربایجان، ازبکستان، عراق و ترکیه که در حال حاضر در مذاکرات و نشستهای مشترک با آنها، زمینههای تقویت همکاریها در بخش گردشگری را بررسی میکنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود بر لزوم توسعه زیرساختهای گردشگری بهعنوان یکی از ارکان اساسی تحقق این اهداف تأکید کرد و افزود: در راستای هدفگذاری برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر، لازم است که توجه ویژهای به زیرساختهای گردشگری و فراهمسازی امکانات لازم در این حوزه داشته باشیم. در مذاکرات صورتگرفته با مقامات ترکیه، توافق شد که نشستهای سرمایهگذاری مشترک برای معرفی فرصتهای توسعه زیرساختهای گردشگری برگزار شود. این همکاریها میتواند در راستای تقویت ظرفیتهای داخلی کشور، نقش تعیینکنندهای ایفا کند.
صالحیامیری در پایان گفت: با تلاش مستمر و هماهنگی کشورهای عضو اکو و سایر کشورهای منطقهای، میتوانیم در آیندهای نزدیک، جایگاه ایران را در گردشگری بینالمللی ارتقا دهیم و به یکی از مقاصد اصلی گردشگری جهانی تبدیل شویم.
درختکاری نمادین وزرای گردشگری اکو
در پایان ششمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، وزرای گردشگری این کشورها در مراسمی نمادین و معنادار به کاشت درخت یادبود «ارزروم، شهر گردشگری ۲۰۲۵» پرداختند.
این رویداد با هدف تحکیم پیوندهای فرهنگی، ارتقای همکاریهای منطقهای و تأکید بر توسعه گردشگری پایدار برگزار شد و نمایانگر تعهد جمعی کشورهای عضو به آیندهای روشن و پویا برای صنعت گردشگری خاورمیانه و آسیای مرکزی بود.
در این مراسم، سیدرضا صالحیامیری، علاوه بر مشارکت در کاشت درخت نمادین شهر ارزروم، به طور ویژه درختی به نام جمهوری اسلامی ایران غرس کرد. این اقدام نمادی از حضور مؤثر و اراده جدی کشورمان در مسیر توسعه همکاریهای فرهنگی، صیانت از محیط زیست و تقویت دیپلماسی گردشگری منطقهای بود.
درختان کاشتهشده در این مراسم، به عنوان پیامآوران صلح، دوستی، همبستگی فرهنگی و احترام به طبیعت، بیانگر اهمیت حفاظت از میراث طبیعی و بهرهبرداری مسئولانه از منابع گردشگری در سطح منطقهای و جهانی هستند.
وزرای گردشگری کشورهای عضو اکو با این حرکت نمادین، بار دیگر بر عزم خود برای توسعه زیرساختهای گردشگری، ترویج ارزشهای مشترک و معرفی هرچه شایستهتر میراث فرهنگی و طبیعی ملتهای منطقه به جهانیان تأکید کردند.
ارسال نظر