شهدا را جایی دفن کنید که مادر شهید بتواند برود / زور ما به «دانشگاه آزاد» و «کمیته جستجوی مفقودین» نمی رسد
مشاور رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: زور ما به دانشگاه آزاد و کسانی که پشت آن هستند نمی رسد. دانشگاه آزاد به ارکان قدرت و ثروت متصل است. و ما نمی توانیم جلوی ساخت و سازهای غیرقانونی این دانشگاه را در ارتفاعات تهران بگیریم.
خبرگزاری موج؛ گروه جامعه / معصومه یوسف نیا:چندی پیش شهربانو امانی مشاور رییس سازمان محیط زیست کشور طی سخنرانی در دانشگاه آزاد ارومیه ساختن یادمان شهدا در ارتفاعات تهران را برای محیط زیست مخرب دانست و از نهادهای دولتی و مردمی خواست توجه کنند که حفظ ارزش ها در درست کردن سنگ قبر نیست و ما حق نداریم به این بهانه محیط زیست را نابود کنیم. در پی سخنان امانی که واکنش های مختلفی را در برداشت اسماعیل کهرم یکی دیگر از مشاوران رییس سازمان محیط زیست با تایید سخنان امانی گفت: تپه های اطراف تهران فضاهایی هستند که اکسیژن را برای تهران فراهم می کنند.
ساخت و ساز در ارتفاعات بالای ۱۸۰۰ متر ممنوع است؛ البته دانشگاه آزاد در پونک چنین خطایی را انجام داده اما علف های خودرویی که در آن ارتفاعات به وجود می آیند باعثمی شود هوای تهران تلطیف شود. کسانی که به زیارت مقبره های شهدا می روند پوشش گیاهی را لگد مال می کنند و از بین می برند. اگر در اطراف تهران جنگل وجود داشت ما مشکلی به نام ریزگرد نداشتیم و تپه های اطراف تهران میتوانست از فرسایش خاک جلوگیری کند و هوا را مرطوب نگه دارد. اگر در آن ارتفاعات یادمان بسازیم و فضایی سیمانی بوجود بیاوریم طبیعی است که اجازه نفوذ آب باران را به خاک نمی دهیم.
** ابتکار و مشاورانش یک بار هم که شده به زیارت شهدا برونداین اظهارات واکنش تند سردار باقرزاده رئیس کمیته مفقودین نیروهای مسلح را در برداشت. باقرزاده طی پیامی از رئیس سازمان محیط زیست خواست به همراه مشاوران خود یک بار هم که شده به زیارت قبور شهدا بروند و از اقدامات کمیته جستجوی مفقودین در توسعه فضای سبز در ارتفاعات تهران و کاشتن هزاران راس نهال و اقدامات دیگر این کمیته بازدید کنند. همچنین وی به اقدام این کمیته در مالچ پاشی مسیر بصره - نجف اشاره کرد که مورد حمایت سازمان محیط زیست قرار نگرفته است.
**شهدا
را جایی دفن کنید که مادرانشان بتوانند برونداسماعیل کهرم در پاسخ به اظهارات رییس کمیته جستجوی مفقودین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج گفت: کارشناسانی که ساخت و ساز در ارتفاعات بالای ۱۸۰۰ متر را ممنوع کردند برای اظهارات خود دلیل داشته اند. ارتفاع بالای ۱۸۰۰ متر جایی است که ابرها در آنجا تخلیه می شوند و محیط مرطوب و مناسبی برای پیدایش جنگل های خودرو و مراتع غنی بوجود می آورد. هر هکتار از این پوشش های گیاهی می تواند ۷٫۵ تن ریزگرد را جذب کند. اگر در اطراف تهران چنین پوش های گیاهی وجود داشت مسئله ریزگردها مشکلی برای تهران ایجاد نمی کرد. وی ادامه داد: قبور
شهدا را در مکانی بسازند تا اقوام و پدر مادرهای پیرشان بتوانند بروند. آنجا که شش تا هفت ماهه از سال یخبندان است و کسی نمی تواند برود جای دفن نیست!
**توجیه ساخت و سازهای دانشگاه آزاد را تکذیب می کنم / شما توصیه رهبری را زیر پا می گذارید!کهرم اظهارات منتشر شده از جانب خود را در توجیه ساخت و سازهای دانشگاه آزاد به علت وجود پوشش گیاهی علفی در اطراف دانشگاه را به شدت تکذیب کرد و گفت: دانشگاه آزاد که یک نهاد علمی آموزشی و تحقیقاتی است خود مرتکب عملی غیر علمی، غیر اخلاقی و غیر قانونی شده است. مساحت زیادی از اراضی کوه را از تخریب کرده و تاسیسات
مختلفی راه اندازی کرده است. اینها از چه افرادی مجوز می گیرند؟ وی ادامه داد: مقام معظم رهبری از مخالفان سر سخت کوه خواری است و حتی اعلام کرده اند: اگر برای ایجاد حوزه علمیه هم باشد نباید به کوه ها دست درازی شود. اینها افرادی هستند که حتی اظهارات رهبری را هم زیر پا می گذارند.
** کوه نیازی به فضاسازی مصنوعی ندارداسماعیل کهرم در مورد فضاسازی های انجام شده توسط کمیته جستجوی مفقودین نیروهای مسلح در جهت توسعه فضای سبز کوه های کلکچال و کهف الشهدا گفت: کوه نیازی به فضاسازی های مصنوعی ندارد. خاصیت زیست محیطی کوه ها با عدم تخریب و تغییر کابری آن
بروز پیدا می کند. این توسعه و فضاسازی های انجام شده خود نیازمند تردد و نقل و انتقال تجهیزات مختلف به کوه است. هین ترددها موجب فرسایش و تخریب کوه می شود. از طرفی تردد بیش از ظرفیت کوه باعثتخریب آن می گردد.
** سازمان محیط زیست پول ندارد / مالچ پاشی بین الحرمین کار نمایشی استمشاور رییس سازمان محیط زیست کشور در پاسخ به اظهارات رئیس کمیته جستجوی مفقودین در مورد عدم حمایت سازمان محیط زیست از طرح مالچ پاشی بصره –نجف گفت: تشخیص اینکه چه مناطقی مناسب برای مالچ پاشی باشد بر عهده کارشناسان است. منشا ریزگردهای تهران از عراق نیست که با این طرح مالچ
پاشی برطرف شود. این کار مانند مالچ پاشی بین الحرمین جنبه نمایشی و تبلیغاتی دارد و گره ای از مصائب ریزگردها باز نمی کند. وی ادامه داد: سازمان محیط زیست یکی از فقیرترین سازمانهای کشور است. که کارمندان آن کمترین میزان حقوق را نسبت به سایر ارگانها دارند. واقعیت این است که سازمان محیط زیست پول ندارد تا منابع طبیعی داخل کشور را حفظ کند. پس چگونه در خاک عراق سرمایه گذاری کند؟
**دانشگاه آزاد به ارکان قدرت و ثروت متصل است کهرم با اشاره به عدم توانایی سازمان حفاظت محیط زیست با ساخت و سازهای غیر قانونی دانشگاه آزاد گفت: زور ما به دانشگاه آزاد و
افرادی که پشت آن هستند نمی رسد. دانشگاه آزاد به ارکان قدرت و ثروت متصل است و کمیته جستجوی مفقودین به احساسات و عواطف و باورهای مردم. از ما کار چندانی برای حفاظت از منابع طبیعی ساخته نیست. ایران مانند یک قالیچه است که با نهایت ظرافت و زیبایی ساخته شده و هر فرد با ابزاری که در دست دارد ریشه هایش را پاره پاره می کند.
ارسال نظر