جزئیات جدید از انفجار تونل مترو پایتخت / ۴۰ دقیقه طول کشید فلکه گاز را ببندند!
صبح امروز به دلیل انفجار لوله گاز در تونل مترو در منطقه کوهسار تهران صدای مهیبی منطقه را در برگرفت. در این انفجار ۵ نفر مصدوم شدند و گفته می شود ۲ نفر جان خود را از دست داده اند.
مرتضی مرادی پور در گفتگو با خبرگزاری موج درباره انفجار لوله گاز در تونل مترو گفت: تیّم امدادی ساعت ۰۴:۵۵ دقیقه در جریان انفجار در بلوار شهران -ابتدای کوهسار قرار گرفت که بلافاصله از منطقه ١۶ و چیتگر و شهریار آمبولانس و امدادگر به منطقه اعزام شدند.
به گفته سرپرست معاونت امداد و نجات هلال احمر استان تهران، علت وقوع این انفجار شکستگی لوله گاز اعلام شد. وی با بیان این مطلب که آتش مهار شده است ، افزود: در حال حاضر شرایط به حالت عادی برگشته اما تیّم های امدادی همچنان در محل حضور دارند و در آماده باش کامل هستند.
** اعزام ۲۱ تیم عملیاتی به محل حادثه
سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر هم به موج گفت: ٢١ نیروی عملیاتی در قالب ۶ تیم آماده باش و ٢ تیم آنست منطقه ٢٢ و شهریاراعزام شده است. به گفته وی، طبق ارزیابی ها صورت گرفته ۵ ساختمان مسکونی و یک ساختمان ۵ طبقه غیر قابل سکونت دچار خسارت شده است، خوشبختانه تاکنون خسارت جانی گزارش نشده است.
**آتش نشانی: ۵ نفر مصدوم شدند
همچنین سخنگوی اورژانس تهران اعلام کرد: ۵ نفر در پی انفجار خط لوله انتقال گاز در شمال غرب تهران مصدوم شدند. حسن عباسی در گفتگو با خبرنگار موج درباره جزییات آتش سوزی در شمال غرب تهران گفت: ساعت ۴: ٣٧ دقیقه صبح امروز خط لوله انتقال گاز شمال غرب تهران در منطقه شهران منفجر شد و بلافاصله ٨ دستگاه آمبولانس به محل این حادثه اعزام شدند. به گفته وی، در حال حاضر ٣ دستگاه اورژانس در محل انفجار حضور دارند.
** قناعتی: ۲ نفر مرده اند!
بر اساس این گزارش تیمهای امدادی همچنان در محل حادثه مستقر هستند. ابوالفضل قناعتی عضور شورای شهر تهران هم به موج گفت: ۲ نفر در این حادثه جان خود را از دست داده اند. البته اعلام مرگ با پزشکی قانونی است هرچند قناعتی پیش از این هم از مرگ ۲۰ نفر در سیل تهران خبر داده بود.
**پلیس: امامزاده داوود و کوهسار مسدود شد
پس از این حادثه سرهنگ حسن عابدی جانشین رئیس پلیس راهور تهران در گفتگو با خبرگزاری موج از مسدود شدن سه تا چهار روزه این منطقه خبر داد و گفت: در پی انفجار تونل مترو مسیر میدان شهران به طرف غرب، کوهسار به شمال از آبشناسان و کوهسار به جنوب از تقاطع عباسی به جنوب با محدودیت تردد مواجه شده است. به گفته وی، با توجه به وسعت انفجار تردد طَی سه الی چهار روز اینده از این محدوده امکان پذیر نیست و مأموران راهور در منطقه حضور دارند تا مسیر های جایگزین را به مردم نشان دهند.
** مترو تهران: شاید یک نفر زیر آوار باشد / حفاری مترو خیلی وقت است به پایان رسیده
بر اساس این گزارش علیاکبر روحنواز مدیر روابط عمومی مترو تهران در خصوص حادثه بامداد جمعه انفجار لوله گاز در منطقه کوهسار، گفت: در آن ساعت روز، کارگری در مترو کار نمیکرد اما احتمال میدهیم تنها یک نفر در زیر آوار باشد و آن هم راننده بیل مکانیکی که در تونل بوده است. وی ادامه داد: در زمان انفجار کارگر بیل مکانیکی در تونل بوده که با ریزش خاک، احتمال میدهیم در تونل مانده باشد. مدیر روابط عمومی شرکت مترو تهران در خصوص برخی اخبار منتشره که حفاری تونل را عامل این انفجار عنوان کرده بودند، گفت: عامل اصلی انفجار را سازمان آتشنشانی باید مشخص کند اما حفاری تونل در محل انفجار چند ماهی است به اتمام رسیده و ما در حال فعالیت در بخشهای دیگر هستیم. همچنین عمق فاصله حفر تونل با لوله گاز ۲۵ متر است و در کنار لوله گاز، لوله آب و سایر تجهیزات شهری نیز وجود دارد که به آنها آسیبی نرسیده است؛ بنابراین اینگونه احتمالات برای بیانات منشأ آتشسوزی و انفجار زود است و باید کارشناسان در خصوص آن اظهارنظر کنند.
** یک عضو شورای شهر تهران: ۴۰ دقیقه طول کشید فلکه گاز را ببندند!
اما آنچه در این حادثه قابل تامل است اظهارات یک عضو شورای شهر تهران است. ابوالفضل قناعتی اعلام کرد: آنچه در این حادثه قابل پیگیری است، آن است که مسئولان مترو در مسیرهایی که حفاری دارند باید نقشههای مسیر را بررسی کنند تا اگر تجهیزات شهری از آن مسیرها رد میشود مانند لوله آب، گاز و مخابرات نسبت به ایمنسازی محل اقدام کنند.
وی گفت: متاسفانه ۴۰ دقیقه طول کشید که لولههای گاز منطقه بسته شود. اگر زلزلهای بیاید و باعثآسیب به لولههای گاز در ۵۰ نقطه تهران شود، آن زمان به جای خرابیهای حاصل از زلزله باید به دنبال مهار آتشسوزیها در شهر باشیم.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه باید به طور لحظهای و نهایتا در سه چهار دقیقه لولههای گاز بسته میشد، گفت: خوشبختانه محل آتشسوزی از منازل مسکونی فاصله داشته، در غیر این صورت مشخص نبود چه خسارتهایی بر جا میماند.
وی تاکید کرد: شهرداری قبل از حفاری استعلامهای لازم را از نهادهایی مانند شرکت گاز، آب و فاضلاب و… بگیرد تا حریم تجهیزات شهری حفظ شود. همچنین ستاد بحران چارهای برای قطع سریع تجهیزاتی مانند گاز در زمانهای بحرانی بیندیشد.
ارسال نظر