ارسال لایحه ممنوعیت رمز ارزها به مجلس
تیر ممنوعیت، قلب بازار ارزهای دیجیتال را نشانه رفته است
فعالان بازار ارزهای دیجیتال، چشم به تصمیمات آتی مجلس شورای اسلامی در خصوص فعالیت این بازار جهانی دوختهاند.
به گزارش خبرگزاری موج، رمز ارزها یکی از محبوبترین حوزههای سرمایهگذاری در سراسر جهان به شمار میروند. در ایران نیز این بازار با استقبال روبرو شده و در طول مدتی کمتر از ۴ سال، بنا به بیانیه نظام صنفی، انجمن بلاکچین و انجمن فین تک بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان سرمایهی سرمایهگذاران ایرانی در بازار ارزهای دیجیتال در داخل ایران به گردش در آمده است و بسیاری از مردم در حال فعالیت در این حوزه هستند. بر اساس آخرین آمارها، دستکم یک و نیم میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این بازار در ایران فعالیت میکنند.
اگرچه انگیزه اصلی از سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال، سود بیشتر است اما توجه به این نکته ضروری است که تولید و مبادله ارزهای دیجیتال به مدیریت ارز در کشور کمک بسیاری میکند. کاربران این بازار بهجای تزریق ارز خود به بازارهای غیرمولد که در نهایت به افزایش تورم منجر خواهد شد، نقدینگی ریالی و ارزی خود را به این بازار منتقل میکنند. خروج حجم قابل توجهی از نقدینگی و عدم سرایت آن به بازارهای غیرمولد و تورمزا کمک زیادی به آرامش بازارهای استراتژیک مانند مسکن، طلا و ارز خواهد کرد.
آنچه موجب نگرانی فعالین و سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال شده، اعلام ممنوعیت مبادله این داراییها در داخل ایران است که در پی آن، مدیرعامل شرکت شاپرک، با استناد به یک مصوبه، گفت: «طبق بند یک مصوبه دولت در خصوص استخراج رمز ارز، مبادلات ارزی ممنوع است.»
ممنوعیت مبادله رمز ارزها در ایران آنهم درحالی که استخراجکنندههای زیادی در طول دو سال گذشته مجوز فعالیت گرفتهاند و ایران را به رتبه ششم در استخراج بیت کوین میان کشورهای دنیا رسانده اند، تناقضی است که باید سریعتر برای حل آن اقدام کرد چرا که استخراج رمز ارز توسط این افراد بدون امکان مبادله و معامله، بیمعنی است.
رمز ارزها یکی از محبوبترین حوزههای سرمایهگذاری در سراسر جهان به شمار میروند. علاوه بر جذابیتهای مربوط به حوزهی سرمایهگذاری، فناوری که این ارزها با استفاده از آن ساخته شده جذابیتهای بسیار زیادی دارد و به شکل روز افزون در حال گسترش است. کشورهای صنعتی در حال استفاده از این فناوری برای خلق محصولات جدید و بسیار کاربردی هستند. در کشور ما نیز هرچند حوزهی فناوریهای بلاک چین و رمز ارزها هنوز به سطحی مقبول نرسیده اما حوزهی سرمایهگذاری روی رمز ارزها پیشرفت قابل توجهی داشته است.
با توجه به اقبال مردم حجم قابل قبولی از دارایی های مردم به این حوزه وارد می شود و در چنین شرایطی ممنوع کردن فعالیت در این حوزه خطرناک بهنظر میرسد چرا که این تصمیم باعث زیرزمینی شدن این فعالیتها خواهد شد. در اقتصادی با شرایط اقتصاد ایران، زیرزمینی شدن یک حوزهی چند هزار میلیارد تومانی نتیجهای جز آسیبهای بیشتر به اقتصاد و فعالان آن نخواهد داشت. حوزهی رمز ارزها به راحتی با وضع قوانین شفاف و کاربردی زیرنظر قوانین جاری کشور قرار خواهد گرفت و میتوان از بروز بحرانهای مالی و بحرانهای امنیتی حاصل از این بحرانها جلوگیری کرد.
ارسال نظر