مدیرکل امور عشایری استان اردبیل:
۱۴۹ قشلاق در استان اردبیل فاقد آب آشامیدنی است
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل با بیان اینکه ۱۴۹ قشلاق در استان اردبیل فاقد آشامیدنی است، اظهار کرد: در بخش آبرسانی سیار هر سال با استفاده از ۱۵ تانکر آبرسانی ۱۰۶ هزار متر مکعب آب مورد نیاز عشایر تامین میشود.
، حاتم طهماس پور گفت: احداث مجتمع جدید آبرسانی با ۳۲۰ میلیارد ریال در این استان آب آشامیدنی ۲۳۴ قشلاق را تامین کرده و در کنار آن برای تامین آب ۱۰۷ قشلاق هم یک هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال هزینه شده که دهه فجر امسال این روستاها از آب آشامیدنی پایدار بهرهمند خواهند شد.
طهماس پور در خصوص پرداخت تسهیلات به عشایر گفت: امسال یک هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال از محل بند ب ماده ۵۲ و تبصره ۱۸ تسهیلات به بخش عشایر تخصیص یافته که بیش از ۷۰ درصد آن جذب شده است.
وی با اشاره به خسارتهای وارده به عشایر ناشی از حوادث طبیعی افزود: بهار امسال ۲۱۶ راس دام در اثر سیلاب در بخشهای مختلف روستا، میان بند و مسیل تلف شد و یک نفر هم جان خود را از دست داد.
مدیرکل امر عشایری استان خاطرنشان کرد: میزان خسارتهای وارده سیلاب به عشایر توسط دستگاههای مربوطه تایید شده ولی هنوز رقمی پرداخت نشده است.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد عشایر استان تحت پوشش صندوق بیمه هستند ، افزود: خسارتهای وارده به عشایر از طریق صندوق بیمه کشاورزی پرداخت میشود و ضروری است برای جبران خسارتها، عشایر استان زیرپوشش بیمه قرار بگیرند.
مدیرکل امور عشایر استان اردبیل از توزیع سه هزار و ۲۰۰ تن آرد و چهار هزار و ۴۰۰ تن نهادههای دامی به عشایر خبر داد و گفت: برای عرضه محصولات دامی عشایر دهه فجر امسال فروشگاه دایمی عشایری در محل گردشگری پل معلق مشگینشهر دایر خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به بهرهمندی عشایر از انرژی خورشیدی افزود: در سفر ریاست جمهوری به کهگیلویه و بویر احمد وزارت نیرو مکلف شد ۲۲۰ هزار پنل در اختیار عشایر قرار دهد که از این تعداد سهم عشایر استان اردبیل ۱۱ هزار پنل خورشیدی است که در صورت تخصیص مشکلات عشایر استان در این زمینه برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به خشکسالیهای سالهای اخیر استان و تاثیرات آن در معیشت عشایر افزود: با وجود ناملایمات زیادی که عشایر متحمل شدهاند، تنها عاملی که در سالهای اخیر عشایر را از بین برده و آسیب زده خشکسالی بوده است چرا که بیش از ۸۰ درصد تولیدات عشایر به مرتع اقلیم و بارندگی دارد.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل با بیان اینکه سال گذشته بالغ بر ۳۰ درصد عشایر ترک دامداری کردند، یادآورشد: خشکسالی و حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت نهاده و ثبات قیمت دام باعث ترک دامداری از سوی عشایر استان شد.
طهماس پور افزود: امسال هم قیمت نهاده نسبت به سال گذشته پایینتر است و هم قیمت دام نسبت به پارسال ۳.۵ برابر افزایش یافته و بنابراین عشایر امسال در مقایسه با گذشته وضعیت بهتری دارند.
وی در عین حال گفت: با توجه به احتمال تداوم خشکسالی باید برای سالهای آینده برنامهریزی کنیم چرا که اگر بارشها در بلند مدت ادامه نداشته باشد ممکن است عشایر سالهای آینده هم ترک دامداری کنند و عرصه بر تولید تنگتر شود.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل در ادامه تامین نقدینگی، تسهیلات ارزان قیمت ، امهال وام و توزیع نهاده ۲ میلیون تن توزیع علوفه سبز را از جمله پیشنهادات امور عشایری استان برای تامین معیشت عشایر و ماندگاری آنها ذکر کرد و افزود: اگر بعد از نوروز و در فصل بهار وضعیت بارندگیها خوب نباشد در شمال استان وضعیت خوبی نخواهیم داشت و برای تامین علوفه و نهاده مورد نیاز عشایر باید چارهاندیشی کرد.
طهماس پور با بیان اینکه در این زمینه مکاتبات را از چند ماه قبل آغاز کردهایم، گفت: در مناطق نزدیک به اراضی شرکت کشت و صنعت ممکن است علوفه مورد نیاز عشایر تامین شود ولی در مناطق دیگر عشایر دچار مشکلات جدی خواهند بود.
وی اضافه کرد: امسال برای اولین بار یک هزار و ۲۳۹ کیلومتر راه عشایری در استان تسطیح ، مرمت و بازگشایی و همچنین ۳۷۴ نقطه که بر اثر کولاک مسدود شده بود بازگشایی شد.
طهماس پور ادامه داد: همچنین در ۲ سال اخیر ۵۸ کیلومتر راه عشایری استان شنریزی شده و در دهه فجر امسال نیز ۱۲ طرح آبرسانی و راهسازی با ۶۴۲ هزار میلیارد ریال بهرهبرداری خواهد شد.
وی افزود: تفاهمنامهای با قرارگاه امام حسن (ع) برای آبرسانی و راهسازی عشایری این استان منعقد شده و این قرارگاه عملیات شنریزی ۲۰۰ کیلومتر راه عشایری را به اتمام رسانده است.
ارسال نظر