English

مدیر کل ثبت احوال استان اردبیل:

اردبیل در ۹ ماهه سالجاری رتبه ۲۲ ولادت را در بین استانها دارد

مدیر کل ثبت احوال استان اردبیل گفت: نرخ عمومی ولادت در کشور حدود ۱۲/۶ می باشد در حالی که نرخ عمومی ولادت در این استان برابر با ۱۱/۰ به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت می باشد و در ۹ ماهه سالجاری رتبه ۲۲ ولادت را دربین استانها دارد.

 اردبیل در 9 ماهه سالجاری رتبه 22 ولادت را در بین استانها دارد
به گزارش خبرگزاری موج از اردبیل

، وحید خلوصی در جلسه شورای هماهنگی ثبت احوال استان اردبیل که در سالن جلسات شهید رجایی استانداری برگزا شد، اظهار کرد:  جمعیت کل کشور حدودا برابر با ۸۵ میلیون نفر می باشد که تقریبا ۱.۰۹ درصداز کل جهان را شامل می‌شود و جمعیت استان در حدود  ۱۳۴۱۹۳۴ نفر است که  تقریبا ۱.۶ درصد از جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهد.

مدیر کل ثبت احوال استان بیان کرد: نسبت مردان به زنان ۵۱ به ۴۹ درصددرصد در کشور و در استان اردبیل نیز همینطور است ودر کشور ۷۶ درصد جمعیت در شهرها و ۲۴ درصد در روستا ساکن هستند اما در استان اردبیل ۷۱ درصد شهری و۲۹ درصد جمعیت روستایی است.

وی ادامه داد: استان اردبیل رتبه ۲۲ ازلحاظ جمعیت  در کشور  را دارد و بیشترین جمعیت این استان در بازه سنی ۳۵ تا ۳۹ سال قرار دارد. همچنین نرخ ولادت در استان از ۱۸/۹ در سال ۱۳۹۰ به ۱۱ در سال ۱۴۰۲ رسیده است و طبق نمودار با کاهش چشمگیر میزان ولادت در استان روبرو هستیم.

خلوصی افزود: نرخ فوت نیز از ۵/۲ در سال ۱۳۹۰ به ۵/۹ در سال ۱۴۰۲ رسیده است و در طی سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بیشترین آمار فوت در استان دیده است که ۷/۲ و ۷/۴ گزارش شده است.

به گفته وی ولادت ثبت شده در نه ماهه ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰۵۳ مورد بوده که ازاین تعداد۷۲ درصد شهری و  ۲۸درصد روستایی و ۵۴ درصد مردان و ۴۶ درصد زنان را شامل می شود.

مدیر کل ثبت احوال استان گفت: در نه ماهه ۱۴۰۳ به طور متوسط هر روز ۳۶ مورد ولادت ثبت شده ودر هر ساعت به طور متوسط حدود ۲ نوزاد بدنیا آمده است و نرخ عمومی ولادت در کشور حدود ۱۲/۶ می باشد در حالی که نرخ عمومی ولادت برابر با ۱۱/۰ به ازای هر ۱۰۰۰نفر جمعیت می باشد.

وی ادامه داد: نسبت جنسی پسر به دختر ۱۱۴  می باشد یعنی درمقابل هر ۱۰۰ دختر ۱۱۴  پسر بدنیا آمده است و سهم استان از ولادت کشور حدود ۱/۴ درصد می باشد و همچنان  رتبه ۲۲ ولادت را دربین استانها دارد. 

 خلوصی در خصوص نرخ چندقلوزایی در استان گفت: در نه ماهه سالجاری حدود  تعداد ۵۲۴ مورد ولادت حاصل از چندقلوزایی ثبت شده است که ۲۳۵ مورد دو قلو و ۱۸مورد سه قلو زایی ثبت شده است. 

به گفته وی بیشترین تعداد ولادت ثبت شده مربوط به مادران ۳۱ سال می باشد که تعداد۵/۱ درصد از ولادتها را شامل می شود و سهم استان از مادران دارای ۳فرزند ۴۲/۷ درصد  و دو فرزند ۳۴/۳ درصد و تک فرزند ۲۳ درصد می باشد.

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل یادآور شد: فوت ثبت شده درنه ماهه ۱۴۰۳تعداد ۶۱۲۵ مورد است که ازاین تعداد ۶۵ درصد مرد وتعداد۳۵درصد زن و ۵۲ درصد شهری و۴۸ درصد روستایی بوده ، همچنین در نه ماهه  ۱۴۰۳  به طور متوسط هر روز ۲۲ مورد ودر هر ساعت به طور متوسط حدود یک مورد فوت ثبت شده است.

وی بیان کرد: در حالی که نرخ عمومی فوت کشور ۵/۳  است ، نرخ عمومی استان  برابر با ۵.۹ به ازای هر ۱۰۰۰نفر می باشد. همچنین نسبت جنسی پسر به دختر ۱۱۰ می باشد یعنی درمقابل هر ۱۰۰ دختر۱۱۰ پسرفوت شده است.

به گفته وی میانگین سن فوت شدگان برای مردان ۶۲/۹۱ سال وبرای زنان۵۹/۰۶  سال می باشد و سهم استان از فوت کشور حدود ۱.۸ درصد و  رتبه فوت استان  ۸ درکشور می باشد. 

خلوصی در ادامه بیان کرد: ۸۴۳۹ سند موهوم و بلاتکلیف در استان وجود دارد که نیازمند همکاری دستگاه‌ها برای شناسایی وضعیت صاحبان اسناد هستیم تا اگر حیات داشته باشند برای آن‌ها هویت بخشی کنیم یا در صورت فوت اقدام به ثبت فوت شود. همچنین سازمان ثبت احوال به عنوان متولی استعلام آدرس است و از این بابت هر دستگاه برای هر خدمتی از آدرسی که در پایگاه ثبت احوال استان وجود دارد استفاده خواهد کرد و نیازی به گرفتن آدرس محل سکونت نیست.

وی افزود: ۹۹ درصد ثبت موالید و متوفیان در مهلت مقرر انجام گرفته است همچنین جمعیتی که در سازمان ثبت احوال استان اردبیل به ثبت رسیده است ۱ میلیون و ۳۴۱ هزار و ۹۳۴ نفر است که بر این اساس  ۱/۶ درصد جمعیت کل کشور در استان اردبیل است و از این میزان ۵۱ درصد آقا و ۴۹ درصد خانم هستند که در رتبه ۲۲ کشور از نظر جمعیت هستیم. همچنین جمعیت استان نسبت به آمار سال ۱۳۹۰ افزایش پیدا کرده است.

 

عدم نیاز به دریافت کپی مدارک توسط دستگاه‌های اجرایی

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل تصریح کرد: در اقدامی مبتکرانه سازمان ثبت احوال توانست سامانه هویت ایرانیان را راه اندازی کند که در آن افراد فعال در بخش خصوصی می‌توانند احراز هویت کارکنان خود را دریافت نمایند و یکی از بزرگترین برکات این دستگاه‌ها حذف کپی مدارک هویتی است که امور حقوقی و قانونی آن انجام شده و دستور العمل‌های آن اعمال شده است که باتوجه به این مسئله، اصولا هیچ دستگاهی نباید برای مدارک شناسایی مراجعه کنندگان کپی مدارک هویتی دریافت نماید چرا که آن مدارک به صورت برخط در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد.

خلوصی گفت: سامانه سهیم نیز در راستای رضایت مندی و تکریم ارباب رجوع راه اندازی شده تا میزان رضایت مراجعه کنندگان سنجیده شود که ۲۱ خدمت را ارائه می‌دهد که یکی از آن‌ها ارائه شجره سببی و نسبی است که در اختیار دستگاه‎‌ها قرار می‌گیرد که عموم مردم نیز با مراجعه به آن می‌توانند اطلاعت لازم را در اختیار داشته باشند.

وی عنوان کرد: تمای گواهی‌های ولادت به صورت سامانه‌ای همراه با کد رهگیری صادر می‌شود که سامانه آن در اختیار بیمارستان‌ها قرار گرفته است همچنین با تعامل اداره دادگستری و اداره ثبت احوال استان اردبیل تمام ممنوع الخدماتی‌ها رفع شده است و تمامی افراد از حقوق شهروندی برخوردار هستند و در این مورد نیز جزو اولین‌ها در سطح کشور هستم.

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل اضافه کرد: تمامی دستگاه‌های اجرایی استعلام‌های خود را از اداره ثبت احوال می‌گیرند که اکنون در ۲۰۰ هزار نقطه استعلام بر خط داریم و هیچ شخصی خدماتی دریافت نمی‌کند مگر آن که استعلام آن از این سامانه‌ها گرفته شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه