عضو مجلس خبرگان رهبری:
مراکز پژوهشی ما به خانه تکانی جدی نیازمند هستند
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه حوزه علمیه نیازمند یک خانه تکانی جدی پژوهشی جهت پاسخگویی عمیق علمی به تحولات جدید است، گفت: نباید ما خود را به امور کلی، انتزاعی و تکراری مشغول کنیم، بلکه ناظر کردن مراکز حوزوی به نیازهای معاصر و پاسخگو سازی آن ها به نیازهای نسل های نو، بسیار ضروری است.
به گزارش خبرگزاری موج از قم، آیت الله مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری در نشستی درجمع برخی محققان و پژوهشگران در قم افزود: مراکز پژوهشی دینی باید از کلی گویی های بی خاصیت، و انتزاع بافی های ملالت آور عبور کنند و از پژوهش های غیر مسؤول و غیر دردمند دوری جویند.
وی افزود: حوزه باید هر چه زودتر مطالعات خود را بر انسان چندلایه امروز، و جامعه چند بعدی و فرورفته در مسائل انبوه و در هم تنیده معاصر، متمرکز کند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم همچنین گفت: حوزه علمیه از خاستگاه دین توانمند و فطرت گرای اسلام، به مطالبات و حاجات انسان تطور یافته پاسخ های ملموس، شفاف و در خور بدهد.
آیت الله احمد مبلغی اظهار داشت: نسل های جدید به دلیل مواجهه با تحولات سرسام آور ارتباطات، به ادبیاتی متمایز و خلاق، مفاهیمی نو و ایده پرداز، خواسته هایی جدید و ساختار ساز و اولویت هایی معنا بخش و جهت ساز دست یافته است.
وی ادامه داد: مراکز پژوهشی ما در برابر این انسان، باید ضمن پرهیز از تکرار بافی های خسته کننده برای آن، ثابت کنند از خاستگاه دین فطری اسلام حرف های جدی برای این وضعیت دارند و می توانند فرمت های یک زندگی استوار و پاک (حیات اقوم و طیبه) را بر اساس دین ارایه کنند.
آیت الله مبلغی با اشاره به این که باید مواظب بود خروجی پژوهش های ما به تقویت جایگاه اجتماعی دین بیانجامد، گفت: "کمیت گرایی و زیاده پردازی" شاخص یک پژوهش معیوب و ناموفق است.
وی گفت: باید آن دسته از مراکز تحقیقات دینی ما که دست و پای نیروی انسانی خود را با رویکردهای کمیت گرا و اتخاذ مسیرهای مبتنی بر آدرس های غیر دقیق، بسته اند، به بازنگری روی آورند و راه های برون رفت از این مشکل آسیب زننده به جایگاه اجتماعی دین را هر چه زودتر بررسی نمایند.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: این مراکز همچنین باید پژوهش های خود را به شدت بر "کیفیت گرایی" و "نیازپردازی" متمرکز کنند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر