English

مدیرکل بهزیستی قم عنوان کرد:

مراجعه ۴۰تا ۵۰ درصد متقاضیان طلاق استان به مراکز مشاوره بهزیستی

مدیرکل بهزیستی قم: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد متقاضیان طلاق استان به مراکز بهزیستی مراجعه می کنند.

مراجعه 40تا 50 درصد متقاضیان طلاق استان به مراکز مشاوره بهزیستی

به گزارش خبرگزاری موج از قم، مدیرکل  بهزیستی قم گفت: ازدواج مهم ترین تصمیم در زندگی هر فردی می باشد، بنابر این لازم است ازدواج با شناخت کامل و فراگیری مهارتهای زندگی قبل از ازدواج صورت گیرد و در صورتی که فرد این مهارتها را نداشته باشد در ابتدای زندگی مشترک دچار مشکلاتی خواهند شد.

وی افزود: متاسفانه برخی زوجین در زمینه مهارت های ارتباطی و زندگی ضعیف هستند و همین مساله باعث ایجاد اختلاف و تنش در خانواده شده و در صورت شدت یافتن و بحرانی شدن این تنش ها در نهایت به طلاق منجر می شود.

رضا سلیقه با بیان اینکه طلاق آسیبی است که از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد، گفت: طلاق علت های زیاد و بعضا پیچیده ای دارد، ولی عواملی مانند اعتیاد، مسائل اقتصادی، ضعف در مهارت های ارتباطی و زندگی، خیانت و بیماری های جسمانی را از جمله عوامل مهم تر دخیل در طلاق می باشند.

وی با بیان اینکه باید در حوزه پیشگیری از طلاق فعالیت بیشتری صورت گیرد، گفت: باید بر اساس برنامه ریزی دقیق و علمی زوجین قبل و بعد از شروع زندگی مشترک در کلاس های آموزشی شرکت کنند تا کمتر دچار آسیب های ناشی از عدم آگاهی و یا در نهایت طلاق شوند.

مدیرکل بهزیستی ادامه داد: زمانی که زوجین دچار مشکل شوند، اگر هر چه سریع تر با مراجعه به مراکز مشاوره برای حل آن اقدام کنند به مراتب نتایج بهتری می گیرند و در این صورت شاید نیاز به مراجعه به محاکم قضایی خانواده و انجام اقدامات قانونی نباشد.

در استان قم ۱۹ مرکز مشاوره وابسته به اداره کل بهزیستی فعال است که از این تعداد، سه مرکز خدمات مشاوره تخصصی ارائه می دهند، سه مرکز پایگاه سلامت روان محلی و ۱۳ مرکز نیز مراکز مشاوره عمومی هستند.

سلیقه  با اشاره به روند مهاجرت به شهرهای بزرگ، گفت: به طور طبیعی در چنین بافتی در شهرهای بزرگ ازدواج های بین فرهنگی رشد قابل ملاحظه ای دارد و بر همین اساس مسائل و مشکلات پس از ازدواج و طلاق نیز زیاد می شود.

وی در عین حال افزود: چند فرهنگی در بحث ازدواج در ابتدا منفی نیست، در هر جامعه ای خرده فرهنگ های متفاوتی وجود دارد؛ مهم این است که چگونه با این مساله برخورد کنیم؟ در یک جامعه با خرده فرهنگ های متفاوت هم می شود با اقداماتی مثل مشاوره و ازدواج آگاهانه این اختلافات را در خانواده به حداقل رساند و مشکلات را نیز کمتر کرد.

مدیرکل بهزیستی با بیان اینکه مشاوره با متقاضیان طلاق از موضوع های سخت و پیچیده برای مشاوره است، گفت: افرادی که قصد طلاق دارند و به مراکز مشاوره مراجعه می کنند، معمولا انگیزه ادامه زندگی مشترک ندارند و همین امر مهارت و زمان زیادی برای مشاوره می طلبد تا این کار با موفقیت انجام شود.

وی وحدت رویه میان دستگاه های ذیربط در امر کاهش طلاق را ضروری دانست و گفت: باید بین دستگاه ها وحدت رویه و همگرایی باشد تا این اقدامات موثرتر و منجر به نتایج بهتری شود و همچنین از هدر دادن امکانات و منابع نیز جلوگیری شود.

سلیقه  با بیان اینکه حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد متقاضیان طلاق استان به مراکز بهزیستی مراجعه می کنند، گفت: بر اساس بررسی کارشناسان در مراکز مشاوره بهزیستی، عدم داشتن مهارت های ارتباطی و زندگی، اعتیاد، اختلالات شخصیتی و عدم مسئولیت پذیری بیشترین فراوانی را در علت طلاق داشته است.

وی تصریح کرد: بر اساس این بررسی ها طلاق در کشور طی سال های اخیر در برخی مقاطع روند نزولی و در برخی مقاطع دیگر روند صعودی داشته است و استان قم هم از این امر مستثنی نبوده است.

مدیرکل بهزیستی در خصوص نتایج اقدامات صورت گرفته طی سالهای گذشته افزود: بر اساس بررسی های صورت گرفته به صورت میانگین ۲۸ درصد زوجین مراجعه کننده به مرکز کاهش طلاق بهزیستی سازش می کنند و معمولا بر اساس بررسی های دوره پیگیری، درصد بالایی از این زوجین تا بیش از دو سال زندگی مشترک آرامی دارند. خوشبختانه در بحث کاهش طلاق همکاری و تعامل خوبی بین دادگستری استان و بویژه مجتمع قضایی خانواده (دادگاه خانواده) با بهزیستی وجود دارد، که این امر در درازمدت می تواند تاثیر مثبتی روی برنامه های این حوزه داشته باشد.

وی وضعیت مراجعه کنندگان به مراکز بهزیستی گفت:  ۴۸ درصد از افرادی که برای طلاق به مراکز بهزیستی مراجعه نمودند فرزند نداشته اند. همچنین  ۵۸ درصد از این افراد زیر پنج سال زندگی مشترک داشته اند که این موضوع بیانگر اهمیت سالهای اولیه زندگی مشترک می باشد.

سلیقه بیان داشت: افسردگی، اضطراب و اختلالات مربوط به وظایف شغلی از جمله عوارض طلاق برای زوجین مراجعه کننده به این مراکز بوده و مشکلاتی از قبیل اختلالات اضطرابی، گوشه گیری، افت تحصیلی، پرخاشگری و ترک تحصیل از جمله عوارض و اختلالات ایجاد شده برای بچه های طلاق می باشد.

وی افزود: در بحث متکدیان، دختران فراری و کودکان خیابانی نیز بررسی های صورت گرفته در مراکز بهزیستی بیانگر این است که بیش از ۵۰ درصد این افراد از سایر استانهای کشور می باشند که به دلایل مختلف از جمله دسترسی راحت تر و امنیت بیشتر به قم وارد می شوند. به عبارتی دیگر این افراد سرریز آسیب های اجتماعی استان های دیگر می باشند و متاسفانه در بسیاری از مواقع آمار این افراد به عنوان آسیب های اجتماعی قم مطرح می شود.

سلیقه افزود: ارتقاء امکانات و خدمات در شهرهای مبدأ نیز می تواند انگیزه مهاجرت افراد به شهرهای بزرگ از جمله قم را کاهش دهد و انگیزه بازگشت افرادی را که مهاجرت کرده اند را افزایش دهد.

مدیرکل بهزیستی به ایجاد پایگاه های خدمات اجتماعی اشاره و بیان کرد: ۱۱ پایگاه خدمات اجتماعی در سکونت گاه های غیررسمی و مناطق حاشیه ای شهر که از لحاظ خدمات اجتماعی کم برخوردار بودند فعال شده است که با فعالیت های اجتماع محور، با کمک اهالی محل اقدام به برنامه ریزی مختلف جهت کاهش عوارض و آسیب های ناشی از حاشیه نشینی می کنند.

وی گفت: نخستین هدف پایگاه های خدمات اجتماعی این است که افراد دچار آسیب نشوند و بهداشت فردی و روانی آن ها با شرکت در کلاس های آموزشی که در مدارس، مساجد و پایگاه های بسیج برگزار می شود، ارتقا یابد تا بتوانند مسائل و مشکلاتشان را حل کنند.

سلیقه افزود: در خصوص فعالیت در مناطق حاشیه ای شهر نباید صرفا به فعالیت های دولتی بسنده کرد، بلکه باید به سمت برنامه های اجتماع محور برویم تا افرادی که در آن جامعه زندگی می کنند در برنامه ریزی ها، شناخت مسائل و مشکلات اجتماعی دخیل باشند تا برنامه های اجرایی موثرتر باشد.

وی گفت: افرادی که از بضاعت مالی کمتری برخوردارند و معمولا مشاغل کاذب دارند برای تهیه مسکن ارازن تر و برخی دیگر به دلیل بافت فرهنگی خاص این مناطق به حاشیه نشینی روی می آورند.

وی افزود: در برخی از این مناطق دسترسی به امکانات شهری و خدمات اجتماعی محدودتر است و هر چه دسترسی کمتر باشد امکان بروز مشکلات و آسیب های اجتماعی نیز بیشتر است. بر همین اساس یکی از اهداف پایگاههای خدمات اجتماعی تسهیل دسترسی مردم این مناطق به خدمات اجتماعی، مهارتی و مشاوره ای مختلف و در نهایت توانمند سازی افراد می باشد.

سلیقه همچنین با اشاره به معضلاتی مانند دختران فراری و زنان خیابانی، گفت: این افراد توسط شهرداری و یا نیروی انتظامی جمع آوری و بخشی از آن ها برای ساماندهی به بهزیستی سپرده می شوند.

وی افزود: زنان و دخترانی که از شهرهای دیگر به قم آمده باشند به شهرشان بازگردانده می شوند و خانواده افرادی که ساکن قم هستند شناسایی می شوند و بر اساس وضعیت آن خانواده و پس از مناسب شدن شرایط خانواده، این افراد یا به خانه بازگردانده و یا در مراکز بهزیستی به صورت موقت نگهداری می شوند.

مدیرکل بهزیستی  با بیان اینکه کارشناسان بهزیستی با انجام مشاوره و سایر اقدامات شرایط خانواده را برای پذیرش این افراد مناسب تر می کنند، ادامه داد: این گروه از دختران و زنان در مرکز مداخله در بحران بهزیستی ساماندهی می شوند و در صورت نیاز به بازپروری، در سایر مراکز بهزیستی نگهداری و ساماندهی می شوند.

وی تصریح کرد: دختران فراری و زنان خیابانی معمولا حاصل خانواده های نابسامان هستند که عمدتا درگیر مشکلاتی از جمله طلاق، اعتیاد، مشکلات اخلاقی پدر یا مادر هستند. بنابر این یکی از اقدامات مناسب در زمینه پیشگیری از این مشکلات کم کردن تنشها در خانواده ها و ایجاد فضای ارتباطی و عاطفی صحیح بین اعضای خانواده می باشد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه