مدیر گنجینه قرآن آستان مقدس حضرت معصومه (س) خبر داد:
جمعآوری چهار هزار قرآن چاپی با ۹۰۰ نوع متفاوت
مدیر گنجینه قرآن آستان مقدس حضرت معصومه(س) از جمعآوری چهار هزار نسخه قرآن چاپی با ۹۰۰ نوع متفاوت از ۱۵۰ کاتب خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج از قم، مدیر گنجینه قرآن آستان مقدس حضرت معصومه (س) با تاکید بر اینکه در دورانهای قدیم کتابت قرآن هزینههای بسیاری داشته است، اظهار کرد: جمعیت محدودی متشکل از اشرافیهای فرهنگی و علمای برجسته به کتابت قرآن اقدام میکردند به همین علت در آن دوران قرآنهای زیادی وجود نداشت و قرآنهای موجود نیز از ارزش مادی بالایی برخوردار بود.
وی اضافه کرد: در دوران بیش از ۱۵۰ سال پیش که صنعت نشر و چاپ وجود نداشت افراد قرآنهای خود را وقف مقبرههای بزرگان دینی و امامزادگان میکردند که این قرآنها در محل مشخصی نگهداری میشد به همین علت میتوانیم بگوییم که پیشینه کتابخانه نیز از گنجیههای قرآن گرفته شده است.
آسترکی از ورود نخستین دستگاه چاپ سربی به ایران یاد کرد و گفت: قرآن نخستین کتابی بود که با استفاده از این دستگاه به چاپ رسید؛ صنعت چاپ به نشر قرآن کمک کرد و به طبع آن این کتاب الهی نشر یافت.
وی با اشاره به اینکه چهار هزار نسخه قرآن چاپی از ۱۵۰ کاتب مختلف در گنیجنه قرآن آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها موجود است، مطرح کرد: ایجاد این گنجینه یک کار کم نظیر است که همانند آن کمتر در ایران یا جهان اسلام دیده میشود.
آسترکی با بیان اینکه هزار و ۲۰۰ قرآن با ۹۰۰ نوع متفاوت در گنیجه قرآن حرم مطهر حضرت معصومه سلامالله علیها جمعآوری شده است، یادآور شد: از هر قرآن به صورت متوسط سه نسخه در گنجینه قرآن حرم حضرت معصومه سلامالله علیها نگهداری میشود و دو هزار و ۸۰۰ نسخه قرآن نیز در مخزن این گنجینه موجود است.
وی از طاهر خوشنویس به عنوان یکی از کاتبهای برجسته قرآن نام برد و ادامه داد: از این شخصیت نزدیک به ۱۰۰ نسخه قرآن در گنجینه قرآنی آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها جمعآوری شده است؛ خوشنویس قرآن را ۲۵ بار کتابت کرده که ۶ مورد از آنها در گنجینه حرم مطهر موجود است.
ارسال نظر