معاون وزیر راه و شهرسازی خبرداد؛
وضعیت مطلوب دولت در مسیر توسعه شبکههای حمل و نقل
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: کشور در مسیر توسعه شبکههای حمل و نقلی به رغم محدودیتهای مالی وضعیت مطلوبی دارد.
به گزارش خبرگزاری موج قم، خیرالله خادمی در آیین آغاز عملیات عمرانی آزادراه سردار سلیمانی در محور قم-سلفچگان-راهجرد- اراک در محل احداث این پروژه در قم، با اشاره به اینکه ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر طرح آزادراه، بزرگ راه و ریلی در حال اجرا بوده و این ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر دارای ردیف بودجه مصوب است، اظهار کرد: محدوده اجرای این پروژه به صورت تدریجی زیر بار ترافیک خواهد رفت.
وی عنوان کرد: از این بین، ۴ هزار و ۸۶۰ کیلومتر جز مسیرهای اولویت دار ملی بوده و با شتاب پرسرعتی در حال آماده سازی است.
خادمی یادآور شد: از ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر طرح فعال حوزه راه، هزار و ۸۶۰ کیلومتر تا پایان سال جاری به بهرهبرداری می رسد که ۵۱۸ کیلومتر از این بین در بخش آزادراهی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: کل ظرفیت آزادراهی کشور ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر است که تا پایان سال ۵۱۸ کیلومتر معادل ۲۳ درصد به ظرفیتهای موجود افزوده میشود.
نقش ترانزیتی ویژه قم
وی عنوان داشت: قم از نظر ترانزیتی اهمیت ویژهای در کشور دارد و بندر امام خمنیی(ره) و بندرعباس که ۷۵ درصد از منابع بار را در اختیار دارند از طریق قم به شهرهای دیگر متصل می شوند.
خادمی ابراز کرد: قم از نظر کریدوری و رسیدن به بندر امام و جنوب کشور دارای اهمیت ویژه است و باید ظرفیتهای آزادراهی آن پاسخگوی نیازهای روز افزون شود.
وی تصریح کرد: با بهرهبرداری از آزادراه قم-سلفچگان-راهجرد- اراک، حمل بار از بندر امام خمینی و بندرعباس به استانهای شمالی و غربی کشور تعدیل و تسهیل خواهد شد.
خادمی تاکید داشت: همچنین آزادراه اراک به خرم آباد و خرم آباد به اندیمشک و اندیشک به اهواز نیز به مواصلات آزاده راه جدید قم برای اتصال به بنادر امام خمینی(ره) و بندر عباس در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ابراز داشت: قطعه اول این پروژه به عنوان زیرگذر کنار قم به طول ۳۱ کیلومتر در فاز نخست به بهرهبرداری می رسد و بخشی از مشکلات ترافیکی استان را حل می کند.
خادمی اضافه کرد: فاز دوم این پروژه به طول ۵۰ کیلومتر به بهرهبرداری خواهد رسید و فاز سوم نیز به طول ۵۳ کیلومتر به کنار گذر در حال احداث اراک متصل میشود و از آنجا از طریق شبکه آزادهی کشور به بندر امام (ره)متصل میشود.
وی گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای بهرهبرداری پیشبینیشده است و یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری با بخش خصوصی تاکنون منعقد شده و در بازده زمانی ۳ تا ۴ سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
ارسال نظر