تشریح خطاهای بزرگ و خطر آفرین در فصل سرما
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان قم خطاهای بزرگ و خطر آفرین در فصل سرما را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری موج قم، سرهنگ مختار پناهی رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان قم با توجه به شروع فصل سرما و بارش نزولات آسمانی با تاکید بر ضرورت توجه به مقررات به خصوص در فصل پاییز متناسب با حجم تردد های جاده ای به تشریح خطاهای بزرگ و خطر آفرین توسط رانندگان پرداخت.
در هنگام رانندگی با سرعت بالا، به جهت جلوگیری از بروز هرگونه حادثه و خطری لازم است نکاتی توسط رانندگان و یا سرنشینان خودرو رعایت شود تا هیچگونه آسیبی به سرنشینان وارد نیاید، اکثر رانندگان علاقه وافری به رانندگی با سرعت بالا دارند اما لازم است این رانندگان ۶ نکته کلیدی را در حین رانندگی رعایت نمایند.
۱-نحوه قرارگیری دست بر روی فرمان
اکثر رانندگان در حین رانندگی دستان خود را به اشتباه بر روی فرمان خودرو قرار میدهند که این اشتباه به دلیل تکرار به صورت عادت برای این رانندگان درآمده است، از جمله این عادات غلط میتوان به قرارگیری یک دست بر روی فرمان در حالتهای مختلف اشاره نمود که این رانندگان در زمان دور زدن به چرخهای خودرو اجازه بازگشت خود بخودی میدهند که این عمل میتواند خطرآفرین باشد، در واقع زمانی که راننده به صورت یکدستی رانندگی میکند، ارتباط حیاتی خود با چرخهای جلو را از دست میدهد، به اصطلاح توسط مدرسین رانندگی توصیه میشود که رانندگان دو دست خود را بر روی فرمان خودرو به صورت ساعت ۹:۱۵ قرار دهند، در توضیح این اصطلاح ذکر میشود که فرمان خودرو به صورت ساعتی فرض شود که دستان راننده عقربههای آن ساعت هستند، با این عمل راننده به راحتی میتواند تمامی حرکتهای خودرو را تحت کنترل خود داشته و در صورت وقوع هرگونه حداثه به آسانی نسبت به آن سریعترین عکسالعمل را نشان دهد.
۲-پخش موزیک با صدای بالا
پخش موزیک مورد علاقه راننده با صدای بالا اغلب توسط بسیاری از رانندگان به جهت لذت بیشتر از رانندگی خود صورت میگیرد؛ اما این عمل سبب تأثیر فزایندهای بر روی قابلیت تمرکز راننده بر رانندگی خود دارد، به طور شگفتآوری، زمانی که موزیک در خودرو با حدود صدای ۹۵ دسیبل پخش میشود، زمان عکسالعمل ۲۰ درصد به اضای هر سرنشین افزایش مییابد، علاوه بر این، صدای بالای موزیک سبب پوشش صدای موتور خودرو میگردد که این مورد امکان تشخیص سرعت خودرو را برای راننده دشوارتر میکند، از اینرو پیشنهاد میگردد که در زمان رانندگی به جهت جلوگیری از هرگونه حادثه، رانندگان صدای ضبط خود را بیش از اندازه بالا نبرند.
۳-نشستن درست پشت فرمان
شاید این نکته عجیب به نظر بیاید، اما دستیابی به یک حالت بهینه و اصولی از نحوهی نشستن پشت فرمان از اولین مواردی است که به رانندگان تذکر داده میشود. در واقع اصولی نشستن پشت فرمان سبب افزایش تسلط راننده بر خودرو است، یکی از موارد موردنظر در نحوهی نشستن، تسلط پاهای راننده بر روی پدالهای گاز، ترمز و کلاچ است، در واقع پاهای راننده باید کاملا بر روی پدال قرار گرفته باشه و از زانو نیز خم شده باشد.
اگر زمانی که پا بر روی پدال قرار گرفته و زانو خم نشده باشد، لازم است که راننده صندلی خود را به جلو بکشد، دیگر مورد در نشستن، قرارگیری دست نسبت به فرمان است که باید این قابلیت برای راننده وجود داشته باشد که مچ دست کاملاً بر روی فرمان باشد و فاصله زیادی بین بدن تا فرمان وجود نداشته باشد، در نهایت اگر راننده به درستی بر روی صندلی خود نشسته باشد به راحتی میتواند به پدالها، دسته دنده و فرمان تسلط داشته باشد.
۴-فقط به جلو نگاه نکنید!
برخی رانندگان به جهت عادت غلط، در حین رانندگی فقط به جلو نگاه کرده و از نگاه کردن گهگاهی به اطراف خود غافل میشوند، نکته مهم در رانندگی آن است که راننده به طور مداوم علاوه بر دقت بالا به جلوی خودروی خود، به آیینههای اطراف و وسط خودرو نگاه کرده و وضعیت خود را نسبت به سایر خودروها یا خطوط جاده تنظیم نماید، با این عمل سطح هوشیاری راننده نسبت به وضعیت جاده بالا رفته و میتواند در صورت وقوع هرگونه حادثه بهترین عکسالعمل را از خود نشان دهد.
۵-به خودرو اجازه انحراف نده!
زمانی که راننده با یک خودرو عملکرد سرعتی و سریع دارد، خودرو همیشه در وضعیت شتابگیری قرار دارد. اگر خودروی شما در وضعیت حرکت در سر پیچ باشد و شما از هیچ ترمز یا حالت معکوس حرکت خودرو استفاده نکنید، خودرو در یک وضعیت نامتعادل قرار گرفته و به سمت خلاف پیچ منحرف میگردد. همواره لازم است رانندگان به جهت عدم بروز حادثه برای خودرو، در زمان حرکت در سر پیچها از سرعت خود بکاهند تا با اطمینان خاطر بتوانند در تمامی شرایط جاده رانندگی کنند.
۶-انتخاب زمان و مکان اشتباه
اگر یک راننده بخواهد با سرعت بالا در جاده رانندگی کند لازم است که زمان و مکان مناسب را انتخاب کند، در واقع اینگونه میتوان بیان نمود که راننده میبایست در لاین مناسبی از جاده قرار گیرد و در صورت حرکت در مناطق مسکونی از سرعت خود کاسته و بر میزان احتیاط خود در رانندگی بیافزاید.
ارسال نظر