English

رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم:

توسعه بسترهای گردشگری هوشمند، راهکاری مهم در رونق اقتصادی در دوران کرونایی است

رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم گفت: توسعه بسترهای گردشگری هوشمند، راهکاری مهم در رونق اقتصادی در دوران کرونایی است.

توسعه بسترهای گردشگری هوشمند، راهکاری مهم در رونق اقتصادی در دوران کرونایی است

همایون یزدان پناه در گفتگو با خبرگزاری موج در قم اظهار داشت: در زمینه شهر هوشمند و هوشمندسازی چند موضوع مهم در ارائه خدمات بیشتر به شهروندان در دست بررسی و ارزیابی است.

رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم افزود: برگزاری مجمع کمیته گردشگری کلان شهرهای کشور یکی از برنامه‌هایی بود که به صورت وبینار برگزار شد و در آن سخنرانی داشتیم و طرح و ایده‌های خود را در خصوص توسعه بسترهای گردشگری هوشمند ارائه دادیم.

وی تصریح کرد: یکی از اهداف مهم در این مجمع، تبیین گردشگری هوشمند در عصر فناوری و اطلاعات و ارتباطات با توجه به ضرروت رونق گردشگری در شرایط کرونایی است.

یزدان پناه بیان کرد: اگر چه گردشگری هوشمند موضوع مهمی در حوزه فرهنگی است، اما به لحاظ فناوری و اطلاعات و ارتباطات نیز دارای ظرفیت و فرصت‌های مهمی است، به همین دلیل در این جلسه پیرامون گردشگری هوشمند به تبادل اطلاعات و ارائه ایده پرداختیم و مزیت و ضرورت این نوع گردشگری به خصوص برای شهرهای زیارتی تبیین شد.

وی تصریح کرد: توسعه بسترهای گردشگری هوشمند، راهکاری مهم در رونق اقتصادی در دوران کرونایی است و این نوع گردشگری در موقعیت اقتصادی فعلی یک فرصت بالنده‌ای در جبران آسیب‌هاست.

رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم خاطرنشان کرد: گردشگری هوشمند در دو بعد گردشگر هوشمند و گردشگری هوشمند قابل ارزیابی است و در این دو بعد نیز موضوعاتی را ارائه داده‌ایم و به تبیین گردشگر هوشمند و گردشگری هوشمند پرداختیم.

وی اظهار داشت: منظور از گردشگر هوشمند، شخصی است که بخواهد به صورت انفرادی گردش انجام دهد، امروزه در دنیای حاضر گردشهای انفرای نسبت به قبل افزایش یافته است و گردشهای انفرادی در کنار گردشهای دسته جمعی و خانوادگی و تورهای گردشگری رشد چشمگیری داشته است.

یزدان پناه گفت: با توجه به روحیه فردگرایی در نسل جوان در دوران اخیر، گردشگری هوشمند نیز پا در عرصه گذاشته است، ضمن اینکه در تورهای گردشگری می‌توانند گردشگران هوشمند با ابزارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات و خدمات هوشمند گردشگری، به عنوان یک گردشگر هوشمند فعال باشند.

وی افزود: اما موضوع گردشگری هوشمند مبحث دیگری است و نوع بسیار ساده آن گردشهای مجازی است، در این نوع انسان بدون تحرک فیزیکی می‌تواند وارد فضاهای طبیعی و میراث فرهنگی و تاریخی و ... شده و گردش انجام شود و اطلاعاتی را کسب کند.

رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم تصریح کرد: موضوع دیگری که در این مجمع از طرف قم مطرح شد و ایده جدیدی از سوی ماست و در نظر این طرح را در سطح دنیا به صورت عملیاتی ندیده‌ایم، موضوع گردشگری لایو و زنده است.

وی بیان کرد: در این نوع گردشگری افرادی که معلولیت و مشکلات جسمی دارند و نمی‌توانند به صورت فیزیکی در محیط‌های گردشگری حضور یابند و بنا به شرایطی همانند کرونا امکان سفر وجود ندارد و یا افرادی که می‌خواهند قبل از اینکه به صورت فیزیکی در فضای گردشگری حضور یابند، شرایط فعلی محیط و فضای گردشگری را ببینند قادر هستند از دور شاهد شرایط زنده آنجا باشند.

یزدان پناه عنوان کرد: با گردشگری هوشمند، روند گردشگری فیزیکی نیز با اطاعات بیشتری انجام می‌شود و مزیت‌های زیادی دارد و گردشگران می‌توانند به واسطه شناختی که از محیط گردشگری پیدا کرده‌اند روی موضوعات مورد علاقه متمرکز باشند.

وی اظهار کرد: در گردشگری هوشمند در واقع در یک در مکان و سایت مورد نظر که به لحاظ گردشگری طبیعی یا تاریخی باشد، شخص حرفه‌ای گردشگر که آشنایی کاملی با موقعیت دارد در آن فضا حضور می‌یابد و به صورت لایو همانند راهنمای تور عمل می‌کند.

رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم خاطرنشان کرد: راهنمای گردشگر به صورت لایو و زنده می‌تواند امکان ات و مشخصات و تاریخچه و موقعیت و آب و هوا را تشریح کند و حتی قادر است همان لحظه آب و هوا را براساس حس گرهای ترمو دیجیتالی که روی ساعت و گوشی قرار دارد را اعلام و اطلاعات بصری را به طور زنده منتقل کند.

وی گفت: ممکن است این موقعیت مکانی یک ساعت یا چند ساعت با کاربران فاصله داشته باشد و شخصی که از دور فضا را می‌بیند به بعضی از موضوعات بسیار علاقه مند شود که قبل از آن نمی‌دانسته که چنین ویژگی‌هایی وجود داشته است و در برنامه‌ریزی‌های آینده بنا به اطلاعاتی که به دست آمده به صورت فیزیکی حضور می‌یابد.

یزدان پناه افزود: در این نوع گردشگری هوشمند تمامی نقاط به صورت الکترونیکی توسط راهنمای تور توضیح داده و افراد با دقت بیشتری می‌توانند با طبیعیت یا میراث فرهنگی و یا فضای زیارتی آشنا شوند و این روش جدید و ایده‌ای نو است.

وی تصریح کرد: قم دارای ظرفیت‌های بیشماری از نظر مذهبی و طبیعی و تاریخی در گردشگری هوشمند است و به واسطه وجود امامزاده‌های متعددی که دارد و چه بسا تعداد زیادی از اهالی قم با این ظرفیت‌ها آشنا نباشند می‌توانند از طریق گردشگری هوشمند با نقاط مختلف و معماری‌های دوران تاریخی آشنا شوند و حتی در صحن حضرت معصومه(س) چنین معماری‌هایی قابل روئت است.

رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم عنوان کرد: وقتی یک گردشگر حرفه ای وارد صحن می‌شود می‌توان با تعامل آستان مقدس می‌توان بارگاه را به مخاطبان معرفی کرد و حتی به صورت نیابتی زیارت هوشمند نیز انجام شود، چرا که وقتی دوربین نصب شود و شخص هوشمندی در آن سو تعامل دوسویه‌ای در لایو و پخش زنده دارد و قابلیت‌های بیشتری نسبت به زیارت مجازی در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه