مسئولان سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری کرج از نحوه عملکرد پرداخت الکترونیک در حوزه حمل و نقل عمومی شهرداری قم بازدید کردند
جمعی از مسئولان و متولیان سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری کرج از نحوه عملکرد پرداخت الکترونیک در حوزه حمل و نقل عمومی شهرداری قم بازدید کردند.
به گزارش خبرگزاری موج قم، کوروش محمدحسینی رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم در حاشیه معرفی اقدامات در حوزه حمل و نقل شهرداری قم و بازدید از ظرفیتهای موجود اظهار داشت: تبادل تجربیات موفق از کشورها و شهرهای موفق در جهان میتواند در پیشبرد بسیاری از اهداف موثر باشد.
محمدحسینی بیان کرد: امروز در برنامه یک روزه بازدید میدانی از فناوری شهرداری و سازمان اتوبوسرانی و پایانههای مجهز و بلیط فروشیها ویژه بلیط شهروند انجام میشود و به معرفی کامل اقدامات در حوزه حمل و نقل شهرداری قم میپردازیم.
وی عنوان کرد: پروژه جدید کارت شهروندی یکی از فرآیندهای مهم در ایجاد تحول در حمل و نقل عمومی است که طبق آن در سال ۹۷ براساس دستور شهردار قم پروژه کارت هوشمند جدید شهروندی قم با نام قم کارت را آغاز کردیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم تصریح کرد:دکتر سقائیان نژاد شهردار قم در اصفهان تجربه پروژه اصفهان را داشت و دیدگاهشان این بود کارت چند منظوره شهروندی در قم نیز راهاندازی شود.
وی خاطرنشان کرد: براین اساس از تواناییها و تجربیاتی که در اصفهان بود کمک گرفتیم و قراردادی با مجموعه نیک اندیش منعقد شد و از مشاورین استفاده کردیم و مطالعاتی انجام و تکنولوژی براساس معماری جدید و دانش روز و سیاست گذاری بومی تحقق یافت و در نهایت پروژه از سال ۹۸ شروع شد.
محمدحسینی ادامه داد: زیرساخت قم کارت به خوبی دنبال شد و پیمانکار اجرای آن، شرکت توسن سها در تهران است، این پروژه تا زمستان پیاده سازی و زیرساخت نرم افزاری فراهم شد و بخش زیرساخت نرمافزار را از بخش مصرف جدا کردیم و همه را به مزایده نگذاشتیم تا توسط دو شرکت مختلف با بهترین کیفیت انجام شود.
وی گفت: پروژه قم کارت نیز مستقل اجرایی شد تا زیرساخت نرم افزاری برای تولید و فروش و شارژ و نگهداری کارت را در نظر بگیریم و بخش آن لاین کیف پول شهروندی نیز جدا باشد، همان طور که در حوزه تاکسی مستقل شده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم افزود: در اتوبوسرانی نیز جداگانه اقداماتی انجام شد و در این بخش با شرکت صاایران قرار داد بستیم و مسئولیت تجهیزات را بر عهده گرفتند، همچنین در پارک حاشیهای پیمانکار مستقلی حضور دارد و به زیرساخت وصل شده و پارکینگ نیز مستقل است.
وی بیان کرد: این استراتژی جداسازی بسیار مهم است تا بتوانیم پروژه های بزرگ را به چند بخش کوچک تعریف کنیم و باتقسیم به قطعات کوچک زیرساختها را فراهم نمائیم.
محمدحسینی عنوان کرد: با گران شدن کارت با مشکلاتی مواجه شدیم و با روشهای جدید و امن گذاری از کارت های مشابه دارای استانداردهای لازم استفاده کردیم، در این باره پروژه تحقیقاتی با یکی از شرکتهای معتبر انجام شد و کارتهای سه لایه را امن گذاری کردیم و از کارت مای فری استفاده می کنیم که استاندارد است و در شیوه کلیدگذاری نیز از روش جدید بهره گرفتهایم و لایه امنیتی به ما اطمینان خاطر میدهد و بسیار امن است و قبل تکثیر نیست.
وی ادامه داد: سامانه زیرساخت کارت هوشمند شهروندی اولین سیستم صدور کارت است و روند تولید وتکثیر را نیز انجام می دهیم، همچنین در چاپ مناقصه گذاشتیم و چاپ و نشر بانک ملی برنده شد و نمونه کارت عالی را منتشر کرد که نسبت به قبل از کیفیت بالاتری برخوردار است، سپس بحث کدینگ نیز در مجموعه انجام شد و تاکنون 500 هزار کارت دست شهروندان رسیده است در حالی که امروز 300 هزار کارت فعال دست شهروندان است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم اظهار داشت: قرار است 250 هزار کارت در عملیات جایگزینی وارد چرخه حمل و نقل شود، در حال حاضر نیز دو سامانه فعال داریم که توسط دو شرکت جایگزین دستگاههای قبلی میشود و در آن ایستگاه و اتوبوس با سیستم پیشرفته به هم وصل میشوند.
وی خاطرنشان کرد: سیستم پرداخت در اتوبوس بسیار پیشرفته میشود و براساس مسیر و سرویس، نرخ دریافت میگردد، با توجه به شیوع کرونا تعداد تراکنشها کاهش یافت و رانندگان بی میل شدند در حالی که ناوگان موظف است سرویس به شهروندان ارائه بدهد اگر اتوبوسی این سرویس را ارائه دهد وظیفه خودش را انجام داده است و باعث میشود مسافر زیاد معطل نشود.
محمدحسینی تصریح کرد: همچنین نصب سیستم مانیتورینگ اتوبوسها در قم به صورت پایلوت در حال اجراست و رضایتمندی شهروندان بر درآمد ارجحیت دارد و طبق آن زمان بندی می شود تا شهروند بتواند به سیستم حمل و تقل اعتماد کند، در بسیاری از کشورهای پیشرفته سر ساعت اتوبوس می رسد و برای رسیدن به این استانداردها باید هزینه هایی را پذیرفت.
وی عنوان کرد: سامانه AVLکه جزئی از پروژه بود بر پیمایش و تردد لحظهای نظارت دارد و براساس سرویسهای پیموده شده، تاخیر را گزارش میدهد و حتی به صورت آن لاین بسیار مجهز است و محاسبات را براساس کیلومتر و تعداد سرویس نشان میدهد و برای هر کدام تعرفه ای در نظر میگیرد و برخی تخلفات سیستماتیک محاسبه می شود و حتی صورت حساب برای رانندگان به صورت مکانیزه صادر می شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم تصریح کرد: پروژه قم کارت مقارن با کرونا و ناوگان تعطیل شد و مشکلاتی پیش آمد اما از هفته گذشته قم کارت و جایگزینی آن با کارتهای قبلی را آغاز کردیم، در سال گذشته 120 اتوبوس نو خریداری و به روزرسانی شد.
وی بیان کرد: این دستگاهها، مالزیایی است و جایگزین دستگاهای قبلی میشود، همچنین فرصتی دو ماهه برای تعویض کارتهای اتوبوس با قمکارت در نظرگرفته شده است.
محمدحسینی تصریح کرد: در اتوبوسهای ملکی به طور مستقیم واریز کرایه انجام میشود و در اتوبوسهای خصوصی نیز به صورت واریز روزانه است.
وی گفت: در سیستم جدید مشکلات حل شده است و 11 باجه بلیط فروشی در سطح شهر در نظر گرفته شده و باجه داری به صورت فناوری درآمده و 20نقطه نیز در دکه ها به طور هوشمند مستقر شده و در حال نصب بر روی خودپرداز و دستگاه پوز نیز هستیم و تجهیزاتی نیز به صورت خودکار در سطح شهر آماده خدمت رسانی در زمینه شارژ می شود تا همه شهروندان به شارژ دسترسی داشته باشند.
در ادامه یاسینی معاون نرم افزار و اطلاعات مکانی GIS نیز عنوان کرد:سیستم جدید جایگزین سیستم قدیم شده و قمکارت بسترهای خوبی را در جهت خدمت رسانی فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نصب بارکدخوان در بیش از ۲ هزار و۵۰۰ دستگاه تاکسی امکان پرداخت الکترونیکی را با کمک سامانه «قمیار» برای شهروندان فراهم کرده است، همچنین به زودی بهزودی امکان صدور کارتهای تکسفره کاغذی در باجههای ارایهدهنده کارت و الکترونیکی در سامانه قمیار نیز فراهم می شود.
در این جلسه ابعاد اقتصادی طرح و وجود برخی مشکلات و ضرورت فرهنگ سازی میان شهروندان از سوی مهمانان مطرح شد.
ارسال نظر