ضیافت رمضان، فرصتی ناب در مواسات و همدلی با نیازمندان آسیب دیده از کروناست
در آستانه ماه مبارک رمضان ۱۴۰۰، هر چند استان قم، همچون بسیاری از استانهای کشور، به وضعیت قرمز تغییر رنگ داد و قرار است هیچ برنامه مذهبی و تجمعی در این ماه با فضیلت برگزار نشود و با این شرایط، سعادت ضیافت افطاری دادن و اطعام نیازمندان به ظاهر تحت شعاع قرار گرفته، اما قطعا ضیافت رمضان، فرصتی ناب در مواسات و همدلی با نیازمندان آسیب دیده از کروناست.
به گزارش خبرگزاری موج قم، طبق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ، برنامهها و آئینهای ماه مبارک رمضان در شرایط قرمز به طور انفرادی و توزیع نذورات به صورت بیرون بر خواهد شد و هیچ مراسم مذهبی و تجمعی برگزار نمیشود، اما دستگیری از نیازمندان در این شرایط سخت، تعطیل بردار نیست و چه بسا با توجه به آسیبی که به دلیل شیوع کرونا، متوجه نیازمندان شده است، باید هوای اقشار ضعیف و ناتوان را بیش از گذشته داشت.
از ابتدای شیوع کرونا، نیروهای مردمی و جهادی حضوری چشمگیر در طرح مواسات و همدلی داشتند
محسن اوروجی مدیرکل مدیریت بحران قم در این باره عنوان کرد:از ابتدای شیوع کرونا، نیروهای مردمی و جهادی حضوری چشمگیر در طرح مواسات و همدلی داشتند و از سال گذشته اقدامات خوبی شکل گرفت و با توجه به اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم، طرح موسات و کمکهای مومنانه همچنان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: در طرح شهید سلیمانی نیز نیروهای مردمی و بسیج، حمایتهای خوبی به خصوص از خانواده بیماران بیبضاعت داشتند و با توجه به شرایط قرمز در قم و نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، برنامههای مختلفی به صورت خودجوش و مردمی در دست اقدام است.
در این روزهای دشوار، هفتمین مرحله کمکهای مومنانه در قم در آستانه ماه مبارک رمضان کلید خورد و به گفته سرهنگ هاشمی شریف فرمانده حوزه شهید محمد منتظری، با تعامل و همراهی جمعی از خیران استان قم و برخی از نهادها در سطح استان، یک هزار و ۱۰۰ بسته کمک معیشتی به ارزش ۵۵۰ میلیون تومان بین نیازمندان توزیع میشود.
وی یادآور شد: هر یک از بستهها شامل روغن، برنج و دیگر اقلام غذایی و سلامت محور به ارزش ۵۰۰ هزار تومان است.
همچنین توزیع ۳۰ هزار بسته معیشتی در قم از جمله تلاشها در سطح استان قم با همکاری بسیج دانشجویی و خیرین استان است که در آستانه ماه مبارک رمضان رقم خورد.
به گفته سرهنگ موحدی جانشین فرماندهی سپاه امام علی بن ابیطالب (ع) قم ارزش مالی مالی این سی هزار بسته معیشتی، ۱۲ میلیارد تومان و هر بسته به ارزش ۴۰۰ هزار تومان است که در طرح مواسات و همدلی بین نیازمندان قم توزیع شد که هفتمین مرحله توزیع بسته معیشتی توسط بسیج دانشجویان استان به شمار میرود.
۲۰۰ هزار پُرس غذای گرم بین مددجویان کمیته امداد قم در ماه رمضان توزیع خواهد شد
گفتنی است در حمایت از نیازمندان قرار شد از سوی کمیته امداد امام خمینی(ره) در قم، غذای گرم در ماه رمضان امسال در اختیار مددجویان قرار بگیرد، در این خصوص سید محمد رضا میره ای معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد قم اعلام کرد: این نهاد با مشارکت آستان مقدس حضرت معصومه (س) در چهارمین مرحله از پویش ایران همدل در قالب آشپزخانه های اطعام مهدوی ، ۲۰۰ هزار پُرس غذای گرم بین مددجویان این نهاد در ماه رمضان توزیع خواهد کرد.
وی تاکید کرد: با توجه به وضعیت کرونایی قم، این غذاها همچون سال قبل با رعایت پروتکلهای بهداشتی در اختیار مددجویان قرار میگیرد.
یکی دیگر از حرکتهای مردمی و خودجوش اجرای طرح همای رحمت در ماه مبارک رمضان است، طرحی که به گفته امیر حسین علیمردانی معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان قم با هدف اهدای سبدهای معیشتی بین نیازمندان با مشارکت خیرین و داوطلبان اجرایی میشود.
طرح همای رحمت، برگرفته از رهای دینی، فرهنگی و ملی جهت تقویت حس نوع دوستی، توسعه مشارکت های مردمی است
وی در این باره توضیح داد: این طرح در راستای تهیه سبدهای معیشتی به منظور کمک به خانوادههای بیماران صعب العلاج و متاثر از کرونا و تحت حمایت هلال احمر انجام خواهد شد، طرحی که برگرفته از باورهای دینی، فرهنگی و ملی جهت تقویت حس نوع دوستی، توسعه مشارکت های مردمی و تقویت مسئولیت اجتماعی در بین آحاد مردم به خصوص جوانان است.
خانم نوری یکی از شهروندانی است که در خصوص اهمیت دستگیری از نیازمندان میگوید: وضعیت اقتصادی و معیشتی بسیاری از مردم دچار آسیب و بیثباتی شده است و بسیاری از این افراد تحت پوشش هیچ نهادی نیستند و در ماه رمضان، فرصت خوبی را برای شناسایی و حمایت از این عزیزان پیش رو داریم.
وی گفت: همه ما در شرایط کرونا دچار آسیب شدیم، اما افراد بیمار و اقشار ضعیف بیش از دیگران متحمل خسارات شدند و روا نیست نسبت به هم نوع خودمان در این ماه عزیز و گرانقدر، بیتفاوت باشیم.
اقای مرادی یکی دیگر از شهروندان و از خادمین حرم مطهر میگوید: در دین و آئین ما انفاق و اطعام نیازمندان از اهمیت زیادی برخوردار هست، هر چند بخشش، ارتباط زیادی به وضعیت مالی افراد ندارد و فقط دستانی که بخشنده هستند در هر شرایطی، دیگران را از یاد نمی برند.
وی گفت: در طول سال باید از ضعیفان و تهی دستان حمایت کنیم اما ماه رمضان یک فرصت بسیار مهمی در معنویت و ارتباط بیشتر با خداست و این فرصت را باید غنیمت بشماریم و در وسع و توان خود، نیازی را برطرف کنیم تا نان آور خانه ای شرمنده اعضای خانواده اش نباشد.
در ماه مهربانی و در روزهایی که خدا نزدیکتر از همیشه به بندگانش است، مجالی مییابیم در تقسیم داشتههایمان تا رزمایشی عظیم از همدلی و مواسات و بخشش رقم بزنیم.
ارسال نظر