توسعه خط انتقال و دیگر زیرساختهای فاضلاب نیازمند ۷ هزار میلیارد ریال اعتبار است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: توسعه خط انتقال و دیگر زیرساختهای فاضلاب نیازمند ۷ هزار میلیارد ریال اعتبار است.
به گزارش خبرگزاری موج قم، حسن بختیاری در جلسه بررسی مشکلات صنعت آب و فاضلاب قم که با حضور استاندار برگزار شد، به ارائه گزارشی از وضعیت آب و فاضلاب استان پرداخت و افزود: در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری استان و ۹۶ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش شبکه و تاسیسات آب قرار دارند.
وی با بیان اینکه هم اینک در زمینه تخصیص آب از سدکوچری و مصرف آب در استان به نقطه سربهسر رسیدیم، ابراز داشت: اگر تخصیص به استان از سد کوچری افزایش نیابد بالاجبار با افزایش برداشت از منابع زیرزمینی شاهد افت کیفی آب از نظر شوری خواهیم بود.
وی با اشاره به وجود بیش از ۴۰۰ کیلومتر شبکه فرسوده آب در استان و عدم تکافوی اعتبارات جهت اصلاح آن خاطرنشان کرد: این موضوع به ویژه در روستاها شرایط نامساعدی را ایجاد کرده به طوری که در برخی از روستاها با ۸۰ درصد هدررفت آب مواجه و برای اصلاح و شبکه و کاهش هدررفت نیازمند اعتبارات کافی هستیم.
بختیاری خواستار تعیین تکلیف مدیریت دوگانه در خطوط انتقال و تصفیهخانههای آب قم شد و مدیریت یکپارچه را در کاهش هزینههای تولید آب و انتقال آب مؤثر دانست.
وی عمر بالای خط انتقال قدیمی آب سد ۱۵ خرداد را یکی از چالش اصلی تأمین آب استان دانست و اظهار داشت: این خط نیازمند تعمیرات اساسی و جزو برنامههای اصلی شرکت آب و فاضلاب پس از تعطیلات نوروزی است زیرا هر اتفاقی که بر روی خط ایجاد شود منجر به قطع آب شهر خواهد شد.
وی بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات فاضلاب را جزو دغدغههای آبفا دانست و اظهار داشت: هر چند تلاش میکنیم از منابع داخلی برای جلوگیری از مشکلات بهره ببریم اما مجموعه استان باید شرکت آب و فاضلاب را در این زمینه کمک کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به قرارگیری مخازن سالاریه بر روی گسل زلزله تاکید کرد: بر همین اساس نیاز اساسی به ۱۲۰هزار مترمکعب مخزن داریم که در این زمینه نیز نیازمند تخصیص اعتبارات هستیم.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت موجود شبکه و تاسیسات فاضلاب، با بیان اینکه در حال حاضر ۴۱ درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکه جمعآوری فاضلاب دارد، یادآور شد: سالانه ۳۰ میلیون مترمکعب پساب در تصفیهخانههای فاضلاب تولید میشود.
بختیاری بر لزوم استفاده از صنعت و فضای سبز از پساب به جای آب شرب تأکید کرد و گفت: سیاستگذاریهای استان باید محدودیت استفاده از آب شرب را برای صنعت ایجاد کند تا علاقهمندی به استفاده از پساب برای این مجموعهها ایجاد شود.
وی همچنین با اشاره به مشکلات جمعآوری فاضلاب پردیسان اظهار داشت: مجوز ماده ۲۳ برای احداث تصفیهخانه فاضلاب پردیسان را دریافت کردیم که ۵۰ درصد هزینه اجرای این تصفیهخانه با دولت است و برای مابقی آنکه حدود ۳۰۰ میلیون تومان است نیازمند کمک از سوی سایر بخشهای استان هستیم.
شهرک پردیسان در منطقه هشتم شهرداری قم و در جنوب غربی این شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال ۱۳۷۷ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال ۱۳۹۰ به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم خواستار افزایش اعتبار از محل تبصرههای مادهواحده و هزینههای زیرساخت با توجه به زیان ده بودن شرکت آب و فاضلاب و ابلاغ تعرفههای تکلیفی شد و خاطرنشان کرد: شرکت آب و فاضلاب امکان هزینه در پروژههای ساخت مخازن جدید آب، تصفیهخانه و خطوط انتقال فاضلاب را ندارد.
وی فرسودگی بالغبر ۳۰۰ کیلومتر شبکههای فاضلاب را نیز موردتوجه قرار داد و ابراز داشت: در صورت وقوع حادثه برای شبکه و خط انتقال مخاطرات زیستمحیطی و اجتماعی ایجاد خواهد کرد و نیاز مبرم به تأمین اعتبار در این بخش است.
ارسال نظر