مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در جمع خبرنگاران؛
آب باید محور تمام سیاستگذاریها باشد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به محدودیت منابع آبی استان گفت: گرچه با انتقال آب سدکوچری به قم امروز در تأمین آب شرایط حادی در استان نداریم اما برای آینده نگران هستیم.
به گزارش خبرگزاری موج قم، حسن بختیاری امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته صرفهجویی در مصرف آب برگزار شد با بیان اینکه هفته صرفهجویی نمادی است تا مردم را نسبت به شرایط موجود آگاه کنیم اظهار کرد: با توجه به شرایطی که کشور ما دارد باید همیشه موضوع صرفهجویی به عنوان یک اصل اساسی در حوزه آب و برق مدنظر قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم شعار هفته صرفهجویی در مصرف آب سال ۱۴۰۲ را «ایران تغییر اقلیم و مسئولیتپذیری» عنوان و تصریح کرد: کشور ما محدودیتهای منابع آبی دارد و هر سال این مسئله شدت مییابد بهگونهای که در بیشتر مناطق کشور کمآبی و محدودیت منابع به عنوان یک مشکل اساسی مطرح است.
وی با بیان اینکه آب باید محور تمام سیاستگذاریها و فعالیتها باشد، یادآور شد: تغییر اقلیم هر سال مشهودتر میشود که بارشهای بیموقع و احیاناً سیلآسا یکی از نمودهای تغییر اقلیم است و افزایش دما نیز در کنار آن بر شدت این مسئله میافزاید.
بختیاری با اشاره به افزایش دمای استان طی سالهای اخیر خاطرنشان کرد: این افزایش دما هم روی اقلیم و هم وضعیت زندگی مردم تأثیر دارد و به ازای هر درجه افزایش دما، ۲ تا ۲.۵ درصد شاهد افزایش مصرف هستیم به همین خاطر مدیریت مصرف و صرفهجویی یک مسئله اساسی در کشور ما است.
نگران آینده آبی قم هستیم
وی با تأکید بر اینکه هریک از ما باید در این موضوع احساس وظیفه کنیم و گامی در راستای شرایط بهتر زندگی برای مردم برداریم گفت: منابع آبی ما خصوصاً در استان قم محدود است که البته با انتقال آب از سدکوچری به استان بخشی از نگرانیها در اصل تأمین آب رفع شده و خوشبختانه در بحث تأمین آب امروز شرایط حادی در استان نداریم هرچند نگرانیهایی برای آینده داریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه به جز بخش کهک که بخشی از نیاز آبی آن از سدکوچری تأمین میشود در مابقی مناطق منابع تأمین آب محلی است افزود: در این نقاط بیشتر تحت فشاریم و نیازمند تدبیر جدی است و در مسئله صرفهجویی باید بیش از پیش کار شود.
در روستاها بدمصرفی داریم
وی با تأکید بر اینکه در شهرهای تابعه سرانه تولید آب متناسب با جمعیت است، ابراز داشت: متأسفانه در روستاها بدمصرفی داریم و به همین خاطر مصارف به شدت بالا بوده و همین موجب شده مشکلاتی به وقوع بپیوندد.
بختیاری با اشاره به برخی بیمسئولیتیها در حوزه منابع آبی در روستاها خاطرنشان کرد: نیاز است فرهنگسازی و مطالبه عمومی در این حوزه اتفاق افتاده و بتوانیم به نقطهای متعادل در مصارف روستایی رسیده و در این نقاط نیز مشکلات حل شود.
وی با اشاره به برگزاری پویش «۱۰ درصد کاهش، یک تابستان آرامش» در سال ۱۴۰۱ بیان کرد: این پویش امسال نیز برگزار خواهد شد و امیدواریم با همکاری رسانهها شاهد شرایط بهتری در زمینه تأمین منابع آبی سالم و با کیفیت باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اقدامات این شرکت در یک سال گذشته تصریح کرد: سال گذشته حدود ۲۶۴ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی را جذب کردیم و دستگاه اول در مجموعه استان از جهت جذب اعتبارات بودیم.
رویکرد حمایتی شرکت آب و فاضلاب از مناطق روستایی
وی با تأکید بر رویکرد حمایت از مناطق روستایی گفت: در دهستان قنوات با اعتبار ۴۳۰ میلیارد ریال آبرسانی به طول ۱۱ کیلومتر انجام شد.
وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در آبرسانی به روستاهای قمرود نیز انجام شد، تصریح کرد: این پروژه جزو شیرینترین اقدامات و خاطرات سال گذشته بود چراکه منابع آبی این منطقه دارای ای سی بالای ۸ هزار بود و سال گذشته با اجرای این طرح، کام مردم منطقه به آب با کیفیت شیرین شد.
بختیاری با اشاره به آغاز عملیات اجرایی مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی شهر قم گفت: مخازن بستری برای نگهداری بهتر منابع آبی است و هرچه مخازن بیشتری داشته باشیم امنیت آبی بیشتری در شهر خواهیم داشت؛ به همین خاطر احداث مخازن جزو اولویتها بوده است.
اصلاح و توسعه بیش از ۱۰۰ کیلومتر شبکه آب
وی با بیان اینکه در شهرهای دستجرد، جعفریه، قمرود، کهک نیز احداث مخازن در دستور کار بوده است گفت: در مجموع حدود ۸۰ کیلومتر در بخش شهری و روستایی شبکه جدید ایجاد کردیم و ۳۷ کیلومتر نیز اصلاح شبکه داشتهایم که رکورد بسیار خوبی بوده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اقدامات این شرکت در بخش فاضلاب افزود: شهر قم در بخش فاضلاب عقبماندگیهای زیادی دارد و در بین شهرهای بزرگ در ردههای آخر قرار داریم.
۴۲ درصد از جمعت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب
وی با بیان اینکه حدود ۴۲ درصد از مردم شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند و مطالبه نیز در این بخش بسیار زیاد است، یادآور شد: اواخر سال گذشته بر اساس مصوبه ریاست محترم جمهور هزار میلیارد تومان به این موضوع تخصیص یافت که نیمی تعهد دولت و مابقی تحت شرکت آب و فاضلاب است و امسال را به همین خاطر سال تحول در بخش فاضلاب برنامهریزی کردهایم و تمرکز ویژهای در این بخش خواهیم داشت.
بختیاری با بیان اینکه امیدواریم امسال اتفاقات خوبی در زیرساختهای فاضلاب رخ دهد، گفت: در سال جاری رینگ فاضلاب شهر قم به طول ۲۱ کیلومتر را آغاز خواهیم کرد.
وی با اشاره به بلندمرتبهسازی در بخشهایی از شهر قم بیان کرد: در این مناطق توسعه شبکه فاضلاب ضرورت بیشتری دارد که این مسئله را نیز مدنظر قرار خواهیم داد و بنا داریم از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده کنیم.
لزوم استفاده صنایع از پساب
بختیاری با بیان اینکه تلاش داریم در مسئله استفاده مجدد از پساب شرایط استان را تغییر دهیم، ابراز داشت: تمام سعی ما این است که به تدریج وابستگی صنایع به آب را کاهش داده و پساب را جایگزین کنیم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه طراحی شبکه فاضلاب بر مبنای جمعآوری فاضلاب تولیدی منازل است گفت: شرکت آب و فاضلاب تعهدی قانونی برای جمعآوری فاضلاب ناشی از آبهای سطحی ندارد و شهرداری موظف است که شبکه جمعآوری آبهای سطحی را ایجاد کند.
آبهای سطحی نباید وارد شبکه فاضلاب شود
بختیاری تأکید کرد: اگر از ورود آبهای سطحی به شبکه فاضلاب جلوگیری میشود برای صیانت از ورود فاضلاب به منازل مردم است و تبعات کندی تردد ناشی از آبهای سطحی به مراتب کمتر از ورود فاضلاب به منازل مردم است.
وی با اشاره به برنامههای شرکت آب و فاضلاب برای فرهنگسازی صرفهجویی در مصرف آب در روستاها اظهار کرد: به طور مستمر برنامههای فرهنگسازی و جلسات با دهیاریها و مردم روستاها داریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه تعرفههای آب و فاضلاب مصوب وزارت نیرو است خاطرنشان کرد: تعرفههای مصرفی که مشخص شده نیز برای حدود میانگین مصرف آب تقریباً نزدیک به رایگان است و حتی از شارژ ماهیانه اینترنت یک خانواده نیز کمتر است.
پلیس آب در قم فعال است
وی با اشاره به فعالسازی پلیس آب در قم گفت: اولویت جنبه ارشادی در این مجموعه است مگر اینکه بدمصرفی به شرایط حاد برسد و قاعدتاً در این صورت برخوردهایی نیز صورت میگیرد.
بختیاری با بیان اینکه شهر قم به لحاظ سرانه مصرف نسبت به سرانه کشور شرایط خوبی دارد و فقط در برخی روستاها بدمصرفی را شاهدیم، گفت: موضوع انتقال آب از سرشاخهها به منابع آبی قم حیات دوبارهای بخشیده اما این آب محدود است و باید مصرف را مدیریت کنیم.
وی تصریح کرد: اصل و اساس کار، مدیریت منابع خصوصاً در بخش کشاورزی است که به نوع بهرهوری این بخش برمیگردد ولی تا حد توان تلاش داریم مدیریت داشته باشیم.
ارسال نظر