English

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسینی قمی؛

لذت حقیقی دنیا در خدمت به برادران دینی و ایمانی است

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ضمن اشاره به روایتی از امام باقر علیه‌السلام با تأکید بر این‌که لذت دنیا در خدمت به برادران دینی و ایمانی است، اظهار داشت: تواضع و پرهیز از تکبر ازجمله سفارش‌های امام باقر علیه‌السلام است.

لذت حقیقی دنیا در خدمت به برادران دینی و ایمانی است
به گزارش خبرگزاری موج قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسینی قمی، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، ضمن تبیین روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام، به فرصت‌ها و خدمات وصف‌ناپذیر امام محمدباقر و امام جعفر صادق علیهماالسلام در نشر معارف ناب الهی اشاره نمود و اظهار داشت: تا پیش از امام محمدباقر علیه‌السلام شیعیان آن‌طور که باید واقف به مناسک حج و حلال و حرام الهی نبودند.

وی در ادامه به آداب مناسک حج و اشتراک مذاهب اسلامی در احکام حج اشاره و با تأکید بر این‌که روایات امام محمدباقر علیه‌السلام مهم‌ترین مبنای تبیین مناسک حج است، خاطرنشان ساخت: در منابع اهل سنت و در کتاب‌های صحیح مسلم و سنن ابی داوود، روایتی از توصیف حج رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله ذکرشده، که بخش قابل‌توجهی از احکام حج از آن برگرفته‌شده است. راوی این حدیث نبوی، امام محمدباقر علیه‌السلام است.

حسینی قمی ضمن تأکید بر اهمیت حفظ احادیث اهل‌بیت علیهم‌السلام با بیان این‌که به برکت حیات نورانی امام باقر علیه‌السلام، در مهم‌ترین کتاب‌های حدیثی اسلام روایات ارزشمندی در تبیین دانش‌های الهی نقل‌شده است، اظهار داشت: در عین یادداشت‌برداری و انس با کتاب‌های خوب روایی، باید به دنبال احیا و گسترش جلسات معارفی باشیم.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر به حدیث«اعْرِفُوا مَنَازِلَ‌ شِیعَتِنَا بِقَدْرِ مَا یُحْسِنُونَ مِنْ رِوَایَاتِهِمْ عَنَّا، فَإِنَّا لَا نَعُدُّ الْفَقِیهَ مِنْهُمْ فَقِیهاً حَتَّى یَکُونَ مُحَدَّثاً» از امام صادق علیه‌السلام اشاره نمود و تصریح کرد: نقل روایت و درایت و نیز درک و فهم حدیث و تأمل در آن، بخش مهمی از تجلی حیات علمی زندگی مؤمنانه است.

وی در ادامه ضمن اشاره به سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام در پاسداشت دعای عرفه و توجه به آداب این روز، خاطرنشان ساخت: امام باقر علیه‌السلام در حیات علمی، عبادی و اجتماعی خویش هیچ‌گاه از جامعه و گرفتاران و سائلان غافل نبودند و همواره درراه دین الهی و خشنودی خلق خدا انفاق می‌نمودند. امام باقر علیه‌السلام می‌فرمایند؛ «ما حَسَنَةُ الدُّنیا إلاّ صِلَةَ الإخوانِ و المَعارِفِ » لذت دنیا در خدمت به برادران دینی و ایمانی است.

حسینی قمی به آداب روز عید قربان و ثواب بشمار قربانی کردن در این روز اشاره کرد و اذعان داشت: اشتراک در قربانی از رویه‌های ارزشمندی است که در جامعه شکل‌گرفته است؛ بر اساس روایات اسلامی رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله در روز عید قربان دو قربانی انجام می‌دادند، یکی برای خودشان و دیگری به نیت هرکسی که می‌خواست قربانی کند و نتوانسته است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این‌که بر اساس روایتی از امام محمدباقر علیه‌السلام خداوند متعال دودسته بنده دارد، بعضی‌ها مایه خیروبرکت بوده، زندگی خود را مبتنی بر خیروبرکت به دیگران تنظیم نموده‌اند، اظهار داشت: دستگیری از بندگان خدا مهم‌ترین سیره این بندگان خداست.

وی با اشاره به این‌که برخی از بندگان نه خود زندگی می‌کنند و نه می‌گذارند دیگران زندگی کنند، اظهار داشت: امام علی علیه اسلام در نهج‌البلاغه بر تعجب خود از انسان‌های بخیل که در دنیا مثل گدایان زندگی می‌کنند و در آخرت همچون ثروتمندان مواخذه  می‌شوند اشاره می‌نمایند؛ توسعه به زندگی و برطرف سازی احتیاجات زن و بچه وظیفه مرد و از سفارش‌های روایی اهل‌بیت علیهم‌السلام است.

حسینی قمی در ادامه تبیین سیره امام محمدباقر علیه‌السلام با تأکید بر این‌که حضرت در تربیت شاگردان در کنار تربیت علمی بر تربیت اخلاقی تأکید بسیاری داشتند، اظهار داشت: تواضع و پرهیز از تکبر ازجمله سفارش‌های امام علیه‌السلام به شاگردانشان بود. امام باقر علیه‌السلام بر بهره‌مندی از عالمی که نشست‌وبرخاست و استفاده از دانش آن، انسان را در مسیر متواضع قرار دهد، تأکید نموده‌اند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه