English

امام جمعه قم:

شهادت حضرت رقیه (س) نقش تاثیر گذاری در تبدیل واقعه عاشورا به جریان و فرهنگ دارد

امام جمعه قم گفت: شهادت حضرت رقیه (س) نقش تاثیر گذاری در تبدیل واقعه عاشورا به جریان و فرهنگ دارد.

شهادت حضرت رقیه (س) نقش تاثیر گذاری در تبدیل واقعه عاشورا به جریان و فرهنگ دارد
به گزارش خبرگزاری موج از استان قم

، سیدمحمد سعیدی در خطبه‌های نماز جمعه قم که ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ در مصلی قدس قم برگزار شد، عنوان کرد: شاخص عمده جمهوری اسلامی ایران این است که دست اندارکاران آن متشرع باشند و مراعات حلال، حرام، دروغ و تهمت را کنند.

وی ادامه داد: همانطور که باید در مسائل شخصی این مسائل را رعایت کنیم باید در مسائل سیاسی هم رعایت شود و امام علی (ع) نیز در نامه های شان به کارگزارانشان به رعایت تقوا توصیه می‌کنند.

خطیب جمعه قم گفت: ۵ صفر شهادت حضرت رقیه (س) است، شهادت حضرت رقیه (س) نقش تاثیر گذاری در تبدیل واقعه عاشورا به جریان و فرهنگ دارد و همه به ویژه کودکان با اطلاع از جریان حضرت رقیه (س) با آن حضرت ارتباط عاطفی برقرار می کنند.

وی با شاره به شهادت امام حسن (ع) اظهار: یکی از ابعاد مهم مظلومیت اهل بیت (ع) به ویژه امام حسن مجتبی (ع) قرار گرفتن در جنگ روایت ها است، در قضایاهای تاریخ اسلام آنچه امام حسن (ع) را در آن موقعیت‌های سخت قرار داد نبود تحلیل سیاسی در مردم بود، امری که باعث فتنه خوارج شد و حضرت علی (ع) را در فشار قرار داد و باعث شد قدرتمندترین مرد تاریخ بعد از پیامبر (ص) مظلومانه خانه نشین شود. باید مراقب باشیم، زیرا امروز نیز شایعات و جنگ روایت ها وجود دارد.

نماینده ولی فقیه در قم با اشاره به روز مقاومت اسلامی گفت: این نام گذاری به خاطر جنگ ۳۳ روزه حزب الله لبنان و مقاومت آن‌ها در برابر رژیم غاصب صهیونیستی بوده است.

وی ادامه داد: حزب الله با این مقاومت ثابت کرد که تنها گزینه حل مساله فلسطین و راه نجات اسلام از غده سرطانی، "مقاومت" است. آنچه همه دنیا از جنگ ۳۳ روزه فهمید این است که ماشین جنگی رژیم صهیونیستی در برابر راهبرد مقاومت اسلامی به درماندگی افتاده است.

امام جمعه قم اضافه کرد: به همین خاطر رژیم مفلوک و حامی او یعنی آمریکا برای جبران شکست هایش از محور مقاومت دست به ترور فرماندهان و شخصیت های تاثیرگذار در حوزه مقاومت زده است و ترورهای اخیر مانند ترور شهید سلیمانی، شهید هنیه، سید رضی، فواد شکر و ... به همین خاطر است.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) گفت: رژیم صهیونیستی با این ترور ها می خواهد از چاه مرگ تدریحی بیرون بیاید غافل از اینکه با این ترور نه تنها مقاومت از بین نخواهد رفت بلکه با انگیزه بیشتر می ایستد و شما و آرزوهای تان را به گور می‌فرستد.

آیت‌الله سعیدی در خطبه اول عنوان کرد: خداوند در سوره طلاق می فرماید:«و من یتق الله یکفر عنه سیئاته و یعظم له اجر؛ هر کسی تقوای الهی پیشه کند (و از مخالفت فرمان او بپرهیزد) خداوند گناهانش را می‌بخشد، و پاداش او را بزرگ می‌دارد». بر اساس این آیه رعایت تقوا هم گذشته انسان خطا کار را جبران می کند، هم وضعیت حال انسان متقی را سامان می‌دهد و هم در آینده او را امنیت می‌دهد.

وی در رابطه با جریان شناسی عصر پیامبر (ص) بر اساس سوره توبه گفت: خداوند در آیه ۹۹ سوره توبه می‌فرماید:«وَمِنَ الْأَعْرَابِ مَنْ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَیَتَّخِذُ مَا یُنْفِقُ قُرُبَاتٍ عِنْدَ اللَّهِ وَصَلَوَاتِ الرَّسُولِ ۚ أَلَا إِنَّهَا قُرْبَةٌ لَهُمْ ۚ سَیُدْخِلُهُمُ اللَّهُ فِی رَحْمَتِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ؛ و برخی دیگر از همان اعراب بادیه‌نشین ایمان واقعی به خدا و قیامت آورده و آنچه را در راه خدا انفاق می‌کنند موجب تقرب نزد خدا و دعای خیر رسول دانند، آری آگاه شوید که انفاق آنها موجب قربشان به خداست، و البته خدا آنان را در (سرای) رحمت خود داخل می‌گرداند، که خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.»

خطیب جمعه قم با بیان اینکه آیه ۹۹ سوره توبه به عملکرد بادیه نشینان اشاره دارد، اظهار کرد: آیات ۹۷ تا ۹۹ به بادیه نشینانی اشاره دارد که از نظر رفتاری منحط و عقب افتاده بودند به طور که ایمان شان غیرواقعی بوده و از آنان به عنوان اشد کفر و نفاق یاد شده بود. آیه ۹۹ سوره توبه در مقام بیان این سنت الهی است که وقتی خداوند از اقوام منحرف یاد می کند اگر مردان الهی در میان آنان باشند از آن‌ها تقدیر می‌کند.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) گفت: این آیه بیان می کند که این گونه نیست که همه بادیه نشینان منحرف و بدرفتار باشند بلکه برخی از بادیه نشینان هستند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند.

وی ادامه داد: روستا نشینان نباید روستاها را تخلیه کنند و به شهر نشینی روی بیاورند، کاری که رژیم گذشته انجام داد و آثار شوم آن که حاشیه نشینی است هنوز وجود دارد. باید باید علم، دانش و بصیرت را به روستاها برد و برای تقویت تعلیم، تربیت و بصیرت افزایی روستا نشینان تلاش کرد. روستایی‌ها به دلی صافی دل و صداقتی که دارند در برابر تعلیم و تربیت صحیح پذیرش بیشتری دارند.

امام جمعه قم افزود: این آیه برای اتمام حجت با اعراب منافق نیز هست که نتوانند در قیامت عذر بیاورند که به دلیل روستا نشینی و عدم دسترسی به علم و آگاهی نتوانستیم ایمان واقعی بیاوریم، چون در میان آن ها نیز افرادی بودند که ایمان واقعی داشتند.

وی بیان کرد: لفط اعرابی به معنای بادیه نشینی معنا شده است اما در اخبار و روایات اسلامی، اعرابی و بادیه نشین مفهوم وسیع تری پیدا کرده است و اسلامی اعرابی به منطقه جغرافیای بستگی ندارد بلکه با طرز فکر و منطقه فکری ربط دارد. آنان که دور از آداب و سنن و تعلیم اسلامی هستند اگر شهر نشین هم باشند اعرابی و بادیه نشین هستند

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه