English

نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان:

مشاوره قبل از ازدواج جدی‌تر گرفته شود

نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان گفت: باید مشاوره‌های قبل از ازدواج اجباری شود؛ چرا که به نفع زوجین است.

مشاوره قبل از ازدواج جدی‌تر گرفته شود

به گزارش خبرگزاری موج، آیت‌الله علی خاتمی امروز در همایش «مددکاری اجتماعی و مدارای اجتماعی» اظهار کرد: زندگی اجتماعی فراز و نشیب‌هایی دارد و سوانح و حوادث باعث می‌شود که عده‌ای به هر دلیلی در جامعه آسیب ببینند؛ در واقع جامعه بدون آسیب امکان‌پذیر نیست ولی می‌توان از میزان آسیب‌ها کاست.

امام جمعه زنجان ادامه داد: برای کاهش آسیب علاوه بر وظایف انسانی، حکومت‌ها باید برای کاهش آسیب‌، ساز و کارهایی داشته باشند. البته چنین چیزی در همه دنیا مرسوم است و برای این منظور بودجه‌ای در نظر گرفته می‌شود تا افراد آسیب دیده زیر چتر حمایت قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه عاطفه انسانی و دستورات دینی ما تاکیدات فراوانی روی این موضوع دارد، افزود: انقلاب ما اسلامی است و محرومان به‌عنوان ولی نعمتان ما معرفی شده‌اند. این در حالی است که عده‌ای به دلایلی دچار ضعف و ناتوانی هستند ولی اگر زمینه برای شکوفایی استعدادهای‌شان فراهم شود می‌توانند روی پای خود بایستند. همچنین بسیاری از معلولیت‌ها دائمی نیست و می‌توان توان خفته در این افراد را بیدار کرد.

خاتمی تصریح کرد: اگر برخورد با معلولیت‌ها بر اساس اصول علمی باشد بسیاری از اتفاقات شکل نمی‌گیرد. البته امروزه وزارت بهداشت و تعادن، کار و رفاه‌اجتماعی برنامه‌های خود را در این خصوص با جدیت پیش می‌برند. با این وجود، در رابطه با بسیاری از معلولیت‌ها، عقل حکم می‌کند که پیشگیری به مراتب بهتر از درمان است.

امام جمعه زنجان تاکید کرد: عقل ایجاب می‌کند تا جلوی تولد فرزند معلول گرفته شود و برای این منظور برنامه‌ریزی‌های دقیق میان‌مدت لازم است. البته بهزیستی باید به خاطر تعدد گرفتاری‌های جامعه هدف و کمبود اعتبار، انرژی خود را تقسیم کند. از این رو اگر از وقوع موضوعات قابل اجتناب پیشگیری کنیم، می‌توانیم وقت و انرژی را روی مسایل غیرقابل اجتناب صرف کنیم.

وی افزود: متاسفانه کودکان امروز مهارت‌های زندگی را در خانه و مدرسه و دانشگاه نمی‌آموزند. به همین خاطر دو نفری که باهم ازدواج می‌کنند از مهارت زندگی چیزی نمی‌دانند. دختران و پسران امروزی بی‌تجربه هستند و همین منتج به افزایش آمار طلاق در چند سال اول زندگی می‌شود.

آیت‌الله خاتمی با تاکید به هم کفو بودن زن و مرد در دین اسلام، یادآور شد: متاسفانه گاهی زن و مرد در جریان طلاق توافقی و با فریب‌کاری، فرزندان خود را به بهزیستی می‌سپارند که این نشان‌دهنده خاموشی عواطف و سرکشی خودخواهی است. در حالی که اگر زن و مرد قبل از ازدواج هم کفوی اقتصاد، فرهنگ و دیدگاه دو خانواده را در نظر بگیرند این مسائل پیش نمی‌آید.

امام جمعه زنجان ادامه داد: امروزه سن ازدواج بالا رفته، طلاق بیداد می‌کند و آستانه تحمل جامعه پایین آمده است. در حالی که خیلی از مسائل خانوادگی با مشاوره‌های قبل از ازدواج حل می‌شود.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز در ادامه با تاکید بر اینکه مدارای اجتماعی برگرفته از مفاهیم دینی است و نشان از اهمیت موضوع دارد، گفت: مدارا یعنی اینکه حقوق دیگران را به رسمیت بشناسیم.

سید حسن موسوی‌چلک افزود: انسان موجودی اجتماعی است و باید با دیگران ارتباطات اجتماعی داشته باشد. برخورداری از آرامش در ارتباطات اجتماعی فقط با مدارا ممکن است. ولی متاسفانه فضیلت اخلاقی مدارا در جامعه ما چندان نهادینه نشده و این نشانه ضعف اخلاقی است.

این مسئول ادامه داد: رییس قوه قضاییه پارسال اذعان کرد که ۱۵ میلیون پرونده قضایی وارد محاکم قضایی شده و این نشان می‌دهد که ما هنوز نتوانسته‌ایم مدارا را نهادینه کنیم. ضرب و جرح نیز سومین موضوعی است که بالاترین تعداد در پرونده های قضایی را از آن خود کرده و متاسفانه پارسال ۶۰۰ هزار پرونده با این موضوع وارد محاکم قضایی شده است.

وی تصریح کرد: جامعه که ضرب و جرح زیادی داشته باشد از فضیلت اخلاقی برخوردار نیست و متاسفانه ما حتی در روابط خانوادگی با ضعف مدارا مواجه هستیم. این در حالی است که خشونت‌های خانگی روند رو به رشد دارد و حفظ کیان خانواده اهتمام بیشتری را می‌طلبد.

موسوی‌چلک افزود: در ۱۱ ماه پارسال، تعداد طلاق‌های ثبت شده بیشتر از ۱۲ ماه سال ۹۴ بود. علاوه بر این، فوت ۱۷ هزار نفر در طول سال بر اثر تصادفات رانندگی نشانه خوبی نیست؛ چرا که قریب به اتفاق تخلفات رانندگی به خاطر فقدان مدارا است.

رئیس انجمن مددکاران ایران تاکید کرد: امسال باید مدارای سیاسی را مدنظر قرار دهیم؛ چرا که ضعف در مدارا منتج به خشونت می‌شود. متاسفانه کشوری که تعداد کلانتری، دادگستری و زندان‌هایش را افزایش دهد حتما در روابط اجتماعی مردم با مشکلاتی مواجه است. جامعه ما از ضعف مدیریت هوشمند رنج می‌برد و بخشی زیادی از این مسئله به مسئولان برمی‌گردد.

وی با تاکید بر اینکه آموزش‌های ما باید الگوی اجتماعی مردم باشد، خاطرنشان کرد: با افزایش مدارا در جامعه، اختلاف سلیقه‌ها نمی‌توانند به آرامش و رضایت از زندگی خدشه وارد کنند. علاوه بر این، افزایش مدارا، افزایش نشاط، سرمایه اجتماعی و صمیمیت را به دنبال دارد. مدارا، محبت و امنیت را زیاد می‌کند و حقوق شهروندی نهادینه می‌شود.

موسوی‌چلک یادآور شد: در ایران گروه‌های سیاسی و اقلیت‌های دینی مختلف زندگی می‌کنند. از این رو باید به یکدیگر احترام بگذاریم. در مبانی دینی و فرهنگ ایران نیز مدارا جایگاه ویژه‌ای دارد. برای تحقق این مهم باید اول از خود و خانواده‌های‌مان شروع کنیم. در واقع ایران ساخته نمی‌شود مگر اینکه هر کدام از ما در هر جایی که هستیم اخلاق اجتماعی را در جامعه نهادینه کنیم.

این مسئول تصریح کرد: همه باید برای ساخت ایرانی آباد و با نشاط تلاش کنیم و بدانیم که هیچ کس از آن‌سوی مرز برای ما دل نمی‌سوزاند. باید داشته‌های خود را باور کنیم. آنچه امروز منجر به گسترش آسیب‌های اجتماعی شده، ضعف ایمان به داشته‌ها است.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار زنجان نیز در ادامه گفت: مثل نیاز به اکسیژن و آب، به تمام معنا به مدارا نیازمندیم.

سید بیوک موسوی افزود: امروزه مردم آستانه تحمل‌شان پایین آمده و این جای سئوال دارد. در حالی که انقلاب اسلامی را کسی رهبری کرد که به ما آموخت در برابر گلوله، گل پرتاب کنیم.

این مسئول ادامه داد: انقلاب ما انقلاب عشق‌ورزی، کلام و مهربانی بود. کسانی که انقلاب را درک کرده‌اند زیبایی‌های آن را دیده‌اند و می‌دانند که این روحیات بعد از پیروزی انقلاب هم ادامه داشت. ولی متاسفانه این محبت‌ها به عداوت و دشمنی تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: امیدواریم که امسال همه دستگاه‌هایی که کار فرهنگی می‌کنند، همه رسانه‌ها و همه کسانی که دستی بر آتش دارند مدارا را سرلوحه کار خود قرار دهند؛ چرا که صحبت کردن صرف هیچ فایده‌ای ندارد و هر چه سمت خشونت قدم برداریم به همان میزان روزگار جواب‌مان را می‌دهد.

موسوی تصریح کرد: بخش اعظمی از این موضوع به تصمیم‌گیران و کنش‌گران سیاسی و اجتماعی برمی‌گردد. در وهله اول زمامداران ما باید مدارا کنند و این مهم از مقامات بالا ساری و جاری شود؛ به عبارتی توجه به مهر و عشق و دستگیری باید از مقامات بالا شروع شود.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار زنجان خاطرنشان کرد: متاسفانه بسیاری از ما در جریان انتخابات کار را به تکفیر می‌رسانیم، شخصی را مطهر و شخصی را جهنمی جلوه می‌دهیم. از همین رو مدارا از بین می‌رود و متاسفانه شاهد بی‌اخلاقی‌ها هستیم. در حالی که اگر تصمیم‌گیران ما، مدارا را به صورت مستمر ابلاغ کنند، اثرات خود را روی سطوح پایین‌تر باقی می‌گذارد.

وی تاکید کرد: ممنوع‌التصویر و ممنوع‌الصدا شدن‌های مکرر نتیجه عکس دارد. متن دین ما عشق‌ورزی است، چرا باید از عشق‌ورزی گریزان باشیم. جامعه باید تلاش برای زدودن کینه و دشمنی در همه حوزه‌ها تلاش کند.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان نیز در ادامه با تاکید بر اینکه مددکاری اجتماعی با تغییر شرایط مادی و معنوی زمینه را برای رشد و تعالی افراد فراهم می‌کند، گفت: در حوزه توانبخشی ۲۰ هزار پرونده مددجویی داریم که تعداد زیادی از آن‌ها به بخش خصوصی واگذار شده است.

محمد محمدی‌قیداری افزود: در حال حاضر ۵۵۰ مرکز و تشکل غیردولتی با چهارهزار نفر پرسنل با بهزیستی همکاری می‌کنند. این در حالی است که دچار روزمرگی هستیم و باید پژوهش‌محور و به روز باشیم. علاوه بر این تحکیم مبانی دینی نیز باید در دستور کار ما قرار گیرد.

این مسئول تصریح کرد: باید آسیب‌های اجتماعی را به صورت بومی شناسایی و علت‌یابی کنیم. در حال حاضر نیز ۲۰ هزار معلول و پنج‌هزار زن بدسرپرست و بی‌سرپرست تحت پوشش اداره‌کل بهزیستی هستند که ۱۳ هزار نفر این معلولان در روستاها شناسایی شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه ۱۲۰۰ نفر در مراکز شبانه‌روزی و هفت‌هزار نفر در کمپ‌ها تحت پوشش بهزیستی قرار دارند، افزود: سالانه حدود ۵۰ هزار کودک تحت معاینات غربالگری تنبلی چشم قرار می‌گیرند. علاوه بر این، ۶۰ کودک یتیم در مراکز شبانه‌روزی و ۲۸۰ کودک نیز در خانواده‌ها نگه‌داری می‌شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه