مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم:
مردم، حافظان اصلی میراث فرهنگی هستند
مدیرکل میراث فرهنگی استان قم گفت: حافظان اصلی میراث فرهنگی مردم هستند و دستگاه های اجرایی و ارگان ها مختلف موظف هستند مردم را با وظایف خود آشنا کنند.
به گزارش خبرگزاری موج از قم، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم درهمایش حافظان میراث فرهنگی که در گنجینه آثار مراجع استان قم برگزار شد گفت: حفظ آثار تاریخی یک وظیفه همگانی است ، در صورتی که این آثار به مردم معرفی شود، مردم به عنوان یک متولی با آن برخورد می کنند.
وی افزود: دولت یازدهم در حفظ و احیاء میراث فرهنگی کارنامه درخشانی از خود به یادگار گذاشت.
عیسی رضایی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید ۷ اثر در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید که از این میان در حوزه آثار تاریخی ملموس پنج ثبت جهانی و در حوزه آثار تاریخی ناملموس ۲ اثر، ثبت جهانی شد که دستاورد بزرگ دولت یازدهم در حوزه میراث فرهنگی محسوب می شود.
وی اضافه کرد: استرداد حدود ۵۸۰ شئ تاریخی ایران از کشورهای آمریکا، ایتالیا و بلژیک از دیپلماسی فعال فرهنگی دولت یازدهم برای استرداد اموال تاریخی به کشور حکایت می کند که این موفقیت بسیار مهم نتیجه تعامل سازنده و ارتباط مناسب و سالم با کشورهای دنیا است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: در استان قم ۳۵۰ اثر ثبت ملی و ۱۵ هزار شیئ تاریخی داریم که متاسفانه حرمت این آثار را نگه نداشتیم چرا که این اشیاء در مکان نامناسب و بدون استاندارد نگهداری می شود.
وی با بیان اینکه قم در چهار راه موصلاتی کشور قرار گرفته است گفت: قم پایتخت فرهنگی جهان اسلام و قطب بزرگ دنیای تشیع محسوب می شود و محور توسعه استان نیز گردشگری مذهبی و زیارتی است و داشتن موزه نیاز اصلی میراث فرهنگی و گردشگری استان به حساب می آید
مدیرکل میراث فرهنگی قم افزود: یکی از مهمترین وظایف در حوزه میراث فرهنگی، معرفی و شناسایی میراث بزرگ اسلامی و شیعی به مردم و گردشگران است و بدون داشتن موزه مدرن این شناسایی به طور کامل، میسر نمی شود.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر