مدیرکل محیطزیست گلستان
گردشگری در تالابهای مرزی گلستان توسعه مییابد
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان گلستان از تدوین طرح مدیریت زیست بومی تالابهای گردشگری گلستان خبر داد و گفت: گردشگری در تالابهای مرزی استان گلستان توسعه مییابد.
به گزارش خبرگزاری موج، اسماعیل مهاجر از تدوین طرح مدیریت زیست بومی تالاب های مرزی استان گلستان خبر داد و اظهار کرد: این طرح در مرحله تصویب نهایی در شورای برنامه ریزی استان قرار دارد.
توسعه گردشگری مرزی در گلستان
اسماعیل مهاجر افزود: با مشارکت بخش خصوصی و با اولویت جوامع محلی استفاده از سه تالاب بین المللی آلاگل، آلماگل و آجی گل برای توسعه گردشگری مرزی استان گلستان مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست از استفاده بهینه از پهنه آبی تالاب های مرزی استان استقبال می کند، ادامه داد: بخش خصوصی می تواند در حوزه احداث سکونتگاه های موقت تفریحی درحاشیه تالاب ها، راه اندازی قایق های پدالی، انجام ورزش های آبی به ویژه اسکی روی آب و برگزاری مسابقات مفرح ماهیگیری با قلاب سرمایه گذاری کند.
وی به دیگر حوزه های سرمایه گذاری گردشگری در تالاب های مرزی هم اشاره و تصریح کرد: پرنده نگری در تالاب ها و انجام تحقیقات دانشگاهی بر روی گونه های پرندگان بومی و مهاجر از دیگر مواردی است که در تدوین طرح مدیریت زیست بومی تالاب های گلستان و توسعه گردشگری در آن ها مورد توجه قرار گرفته است.
مهاجر به وضعیت آبی تالاب های مرزی استان هم اشاره و خاطرنشان کرد: این سه تالاب بین المللی (آلاگل، آلماگل و آجی گل) از گذشته دارای حق آبه ۱۲ میلیون متر مکعبی هستند و همین امر و بارش های فصلی و سیلابی در سال های گذشته باعث شده این سه تالاب کمتر با مشکل بی آبی مواجه باشند.
پیگیری برای افزایش حق آبه تالاب ها
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان به نقش مردم در حفاظت از تالاب ها اشاره و بیان کرد: طرح مدیریت زیست بومی برای توسعه گردشگری تالاب های مرزی به دلیل نقش مثبت جوامع محلی و مشارکت گرفتن از آن ها تدوین شده است.
در ادامه مسئول محیط بانی تالاب آلاگل به کارکرد تالاب ها اشاره کرد و گفت: ایجاد رطوبت در منطقه برای جلوگیری از فرسایش خاک و کنترل ریزگردها، کنترل سیلاب های فصلی، تلطیف آب و هوا، توسعه گردشگری و زیستگاه گونه های مختلف گیاهی و جانوری بالاخص پرندگان مهاجر از مهمترین کارکردهای تالاب هاست.
حامد آتابای افزود: وجود سه تالاب بین المللی در منطقه نوار مرزی اینچه برون گنبدکاووس به ماندگاری جوامع محلی در این منطقه گرم و خشک و جلوگیری از ورود ریزگردها از بیابان «قره قوم» ترکمنستان به داخل کشور کمک کرده است.
وی با بیان اینکه در یک سال گذشته آبی به تالاب آلاگل وارد نشده است، اضافه کرد: بارش ها و سیلاب های فصلی سال گذشته سبب شد تا وضعیت آبی این تالاب درشرایط خوبی قرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه شرایط خوب آبی افزایش منابع غذایی موجود در تالاب را به همراه داشته، تصریح کرد: منابع غذایی موجود در تالاب آلاگل فرصت خوبی برای پرندگان مهاجر و بومی منطقه برای رشد و زادآوری است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر