مدیرکل منابع طبیعی گلستان
خطر ریزگردها گلستان را تهدید می کند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: خطر ورود ریزگردها استان گلستان را تهدید می کند.
به گزارش خبرگزاری موج، ابوطالب قزلسفلو صبح دوشنبه در نشست هم اندیشی مقابله با بیابان زایی در استان گلستان، اظهار کرد: استان گلستان در زمانی که بادها حالت شمالی و جنوبی به خود می گیرند، تحت تهدید ورود ریزگردها قرار می گیرد.
وی افزود: باید جلوی تخریب اراضی شمالی استان را بگیریم تا از ورود ریزگردها و آلودگی به گلستان جلوگیری کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره به ۲۷ خرداد روز جهانی بیابان زدایی، خاطرنشان کرد: مقابله با بیابان زایی اهمیت بسیار بالایی دارد و ما به همین دلیل تصمیم به برگزاری این نشست گرفتیم زیرا از نظر سازمان ملل، تغییر اقلیم، کمبود آب شیرین، بیابان زدایی و تخریب سرزمین از تهدیدات است.
قزلسفلو تصریح کرد: ایران در منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و کشور ما هم در بخش بیابان زایی وضعیت خوبی ندارد زیرا سرانه بیابان در دنیا دو هزار متر مربع بوده در حالی که این رقم در ایران چهار هزار و ۳۰۰ متر مربع است.
وی ادامه داد: بارش باران در کشور ما یک سوم متوسط جهانی است که این کمبود بارش موجب تبخیر زیاد و در نهایت افزایش بیابان زایی می شود.
وی با بیان اینکه سرانه آب در کشور هزار و ۶۰۰ متر مکعب است، گفت: سرانه آب در استان گلستان هزار و ۴۰۰ متر مکعب است که در گذشته به هزار متر مکعب هم رسیده بود و باید بدانیم که تخربب سرزمین موجب بیابان زایی می شود و اگر مدیریت ریسک نداشته باشیم با سرعت بیشتری شاهد افزایش بیبان زایی خواهیم بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با بیان اینکه استان با وجود شمالی بودن دارای بیابان است، اظهار کرد: با توجه به عرض جغرافیایی گلستان، شاهد دو دهه خشکی طولانی در استان هستیم و در تابستان دمای بالایی را تجربه می کنیم که موجب تبخیر و در نهایت خشکی خواهد شد.
قزلسفلو افزود: گلستان در معرض حذف پوشش گیاهی بوده و شمال استان به شدت در معرض بیابان زایی قرار دارد و افت سفره های زیرزمینی روند بیابان زایی را تشدید می کند.
وی ادامه داد: عواملی مانند تغییر کاربری، ها در عرصه های جنگلی و مرتعی، آتش زدن محصولات کشاورزی و ...موجب ایجاد شرایط بیابان زایی می شود.
وی با اشاره به پروژه های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان برای بیابان زدایی، یادآور شد: پروژه های بیولوژیک، ترسیب کربن، بوته کاری و ذخیره نزولات در مراتع شمال استان، تحقیقات در خصوص گیاهان مقاوم به خشکی از جمله برنامه های ما برای مقابله با بیابان زایی است.
ارسال نظر