معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:
کالاهای قاچاق سلامت محور در بازارها سلامت مردم را تهدید می کند
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: قاچاق کالاهای سلامت محور علاوه بر ضررهای مالی و مادی، سلامت مردم را نیز تهدید می کند.
به گزارش خبرگزاری موج، فاطمه دباغ پیش ازظهر چهارشنبه در کارگروه حمایت از تولید و نظارت بر گردش کالا در سطح عرضه با محوریت پیشگیری و تشدید مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور که در سالن اجتماعات معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار شد. بیان داشت: قاچاق کالا به عنوان یک نوع ناهنجاری و آشفتگی اقتصادی، زمانی ظهور می کند که چرخه تولید، توزیع و مصرف و یا واردات قانونی دچار آسیب شود و نتیجه آن عدم انضباط و شفافیت در گردش کالاست، که به نوبه خود مهمترین چالش در فرایند مبارزه قاچاق کالا به شمار می رود.
وی افزود: اصلاح فرآیند تولید، توزیع و فروش و یا واردات قانونی میتواند به برقراری انضباط در بازار و شفافیت در گردش کالا کمک کند.
دکتر دباغ تصریح کرد: مشکلات موجود در تولید و واردات قانونی بخصوص هزینه های بسیار بالای آن در رقابت با کالای قاچاق قابل اعتنا می باشد ؛ چنانچه امکان گردش کالای قاچاق در بازار فراهم گردداین مشکل به مراتب عمیق تر می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: قاچاق کالاهای سلامت محور علاوه بر ضررهای مالی و مادی، سلامت مردم را نیز تهدید می کند و لذا مسئولیتی سنگین بر دوش تصمیم گیران این حوزه برای شفاف سازی گردش کالای این بخش نهاده شده است.
وی ابرازداشت: با توجه به برآورد به عمل آمده، سالانه حدود سه میلیارد دلار کالای سلامت محور به کشور قاچاق می شودکه ۱۰ درصد گردش مالی آن است؛ این میزان شامل حداقل ده درصد دارو و تجهیزات پزشکی، بیش از ۵۰ درصد مکمل ها ، صد درصد داروهای غیر رسمی، بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی و خوراکی (کنسروها، آشامیدنی ها،کمپوت ها) و ۴۰ درصد اقلام آرایشی است.
دکتر دباغ با اشاره به قاچاق کالاهای سلامت محور عنوان کرد: متاسفانه برخی از کالاهای سلامت محور به صورت همزمان در معرض قاچاق و تقلب قرار دارند؛ و اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی نقش تعیین کننده ای در فرهنگ سازی، آگاهی بخشی مردم و تامین سلامت جامعه دارد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر