English

معاون آب منطقه ای گلستان

کشاورزان گلستانی سطح کشت چاه ها را ۱۵ درصد کاهش دهند

معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای گلستان گفت: کشاورزان استان گلستان برای جلوگیری از خسارت کشت، سطح زیر کشت چاه ها را ۱۵ درصد کاهش دهند.

کشاورزان گلستانی سطح کشت چاه ها را ۱۵ درصد کاهش دهند

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی استان گلستان، محسن حسینی اظهار کرد: صرفه جویی نکردن مصرف آب در گلستان احتمال خسارت به محصولات کشاورزی در کشت دوم تابستانه را به دنبال خواهد داشت و برای جلوگیری از خسارت کشت در گلستان باید سطح زیر کشت چاه ها را حداقل ۱۵ درصد کاهش داد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته، سطح کشت و منصوبات و آبدهی ۱۸ هزار چاه به صورت موردی بازرسی شده است گفت: دستگاه های حفر چاه عمیق در استان گلستان مجهز به جی پی اس هستند و به هیچ عنوان امکان حفر چاه عمیق بدون اطلاع ما وجود ندارد.

معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای با اشاره به مشکل حفر چاه های غیرمجاز در استان تصریح کرد: چاه های غیرمجاز از آبخوان های سطحی استان گلستان برداشت می کنند و آبخوان های عمیق تقریبا فاقد چاه های غیر مجاز هستند.

حسینی افزود: آن چه در استان گلستان تحت عنوان چاه غیر مجاز در حال استفاده است چاه هایی در آبخوان سطحی با عمق کمتر از ۴۰ متر است.

وی ادامه داد: چاه های سطحی معمولا به وسیله مقنی ها یا دستگاه های غیرمجاز تراکتوری حفر می شوند.

معاون حفاظت شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: خوشبختانه گلستان فاقد کاهش معنادار سفره های آب زیرزمینی و دشت ممنوعه بحرانی است.

حسینی تاکید کرد: هر گونه برداشت غیر مجاز از آب ها اعم از سطحی و زیرزمینی و اعم از اینکه برداشت کننده غیر مجاز باشد یا به وسیله چاه مجاز بیش از اندازه آب استحصال کند مشمول جریمه می شود.

تخصیص ندادن اعتبار ناکافی به وزارت نیرو از دلایل حفر چاه های غیر مجاز است

معاون حفاظت شرکت آب منطقه ای گلستان در خصوص دلایل حفر چاه های غیر مجاز گفت: آسانی حفر چاه غیر مجاز کم عمق اعم از دهانه گشاد و لوله ای، استفاده از کارگر و مقنی و ابزار ساده ای چون اوگر، چرخ چاه و دستگاه های حفاری تراکتوری از جمله این دلایل است.

حسینی ادامه داد: کوچک شدن قطعات اراضی کشاورزی، تجمیع نشدن کشاورزان برای  پیگیری چاه های با عمق بیشتر و مجاز، محصور کردن اراضی باغی و حفاری غیر مجاز با توجه به پوشش ایجاد شده و ایجاد اشکال در شناسایی از دیگر دلایل افزایش حفاری های غیرمجاز هستند.

وی افزود: همکاری نکردن کامل دستگاه های مختلف خدمات رسان برای جلوگیری از پرداخت تسهیلات مالی به دارندگان چاه های غیر مجاز و اراضی تحت آبخور آنها، تخصیص ندادن اعتبارات کافی به وزارت نیرو برای برخورد با چاه های غیر مجاز، طبق استانداردها، را نیز می توان از جمله این دلایل دانست.

 وی خاطرنشان کرد: به ازای هر هزار حلقه چاه نیاز به یک اکیپ کامل گشت و بازرسی شامل عوامل فنی، حقوقی و انسداد نیاز است که تاکنون این استانداردها محقق نشده است. همچنین عوامل اقتصادی و اجتماعی و سیاسی نیز در این زمینه دخیل بوده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه