مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲
تکمیل بندر خشک اینچهبرون به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ با اشاره به اینکه بندرخشک اینچهبرون دومین بندر خشک در کشور است، گفت: در بخش زیرسازی به جز روسازی بندر خشک به ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است.
به گزارش خبرگزاری موج، محمدرضا قربانی ظهر امروز در جلسه هماندیشی استفاده از ظرفیتهای ریلی در حوزه بازرگانی، در سالن کنفرانس راه اهن شمال شرق۲ اظهار داشت: در افق ۱۴۱۴ در نظر داریم حمل و نقل، صادرات، واردات و ترانزیت بار را به ۶ میلیون و ۷۷۵ میلیون هزار تن برسانیم و بیشترین مراودات حمل و نقل به کشورهایCAS به ویژه قزاقستان و ترکمنستان خواهد بود.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ افزود: در افق ۱۴۱۴ با قرارداد ۱.۲ میلیارد یورویی با شرکت RZD روسیه، قرار است مسیر اینچهبرون به گرمسار برقی شود و همه موانع باری با اعتبار بیش از ۶ میلیون تومان رفع شود.
وی تصریح کرد: در قرارداد ۳ ساله ۴۴۲ کیلومتر مسیر اینچه برون - گرمسار برقی خواهد شد و زیرساختها برای حمل و نقل ایجاد میشود.
قربانی برنامه بعدی راه آهن را ایجاد بندر خشک در اینچهبرون نامید و یادآور شد: بندر خشک اینچه برون دومین بندر خشک در کشور است و خوشبختانه توسط آقای نوبخت کلنگزنی شد و وی قول مساعد برای اعتبارات این بندر دادند.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ تاکید کرد: در بخش زیرسازی به جز روسازی بندرخشک به ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است.
وی گفت: با ۳۰ میلیارد تومان خط عریض ایجاد و با ۱۰۰ میلیارد تومان بخش سرمایهگذاری تامین شده و بخش سرمایهگذاری به زودی به مناقصه گذاشته میشود و از همه شرکتهای داخلی و خارجی میخواهیم در این مناقصه شرکت کنند.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ افزود: سرمایهگذاری در بندر خشک برای سرمایهگذاران بسیار سود ده و زودبازده خواهد بود زیرا زیرساختها توسط راه آهن انجام شده و سرمایهگذاران تنها باید در بخش طرحهای خود سرمایهگذاری کنند.
وی تصریح کرد: در سال ۹۵ در راه آهن ۲۱۲ هزار تن بارگیری انجام شده و میزان بارگیری امسال ۵۴۹ هزار تن در نظر گرفته شده که این میزان هر سال افزایش خواهد یافت تا در افق ۲۰ ساله به بیش شامل میلیون هزار تن برسانیم.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ اظهار داشت: در حال حاضر، کلینکر، سیمان و مواد خوراکی به کشورهای ترکمنستان و قزاقستان صادرات داریم و محموله ترانزیت نفت از ترکمنستان به بندرعباس از مسیر اینچه برون است و محموله کودشیمیایی و دیگر محصولات نیز از کشور قزاقستان به ایران انجام میشود.
وی یادآور شد: راه آهن ایران و کشور قزاقستان ارتباط خوبی در زمینه واردات، صادرات و ترانزیت با هم دارند و انتظار داریم این ارتباط در این زمینه افزایش یابد.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ تاکید کرد: ما آمادگی کامل برای هرگونه همکاری در افزایش صادرات، واردات و ترانزیت و همچنین شرکتهای قزاقستان داریم و برای سرمایهگذاران شرکتهای قزاقی در بندر خشک حساب ویژهای باز خواهیم کرد تا به راحتی سرمایهگذاری کنند.
قربانی اظهار کرد: تقاضای ما از کشور قزاقستان در این سفر این است که قطار اوکتائو - گرگان برای سفر تجار و مردم راهاندازی شود و در حال حاضر در صورت راه اندازی ظرفیت قطار تکمیل خواهد بود.
مدیرکل راهآهن شمال شرق ۲ تصریح کرد: تاجرانی که از مرز اینچه برون فعالیتهای بازرگانی خود را انجام دهند نسبت به مرز سرخس ۱۹ دلار در خاک قزاقستان کمتر خواهد بود و افرادی که از مرز اینچه برون به مقصد کشورهای CAS صادرات داشته باشند در زمینه کرایه حمل از ۵۰ درصد تخفیف بهرهمند میشوند و این امر سبب تمایل بیشتر تجار برای بارگیری از مرز اینچهبرون و استان گلستان خواهد شد.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر