English

روایتی از مشکلات کم‌آبی و کمبود برق در گنبدکاووس

افزایش چشمگیر دمای هوا در هفته اخیر در گنبدکاووس سبب شده مصرف برق در این شهرستان افزایش چشمگیری یابد و کم‌آبی در روستاها مردم را با مشکلات فراوانی روبه‌رو کرده است.

روایتی از مشکلات کم‌آبی و کمبود برق در گنبدکاووس

به گزارش خبرگزاری موج، افزایش دمای هوا در هفته اخیر در استان گلستان و به‌ویژه شهرستان گنبدکاووس سبب شده پست‌های برق گنبدکاووس در وضعیت فول‌بار خود قرار بگیرند و آب‌رسانی به روستاهای این شهرستان نیز با مشکل مواجه شود.

از ۷۰ روستای گنبدکاووس، ۳۰ روستا فاقد آب هستند که با ۶ تانکر آب‌رسانی می‌شوند که این خودروها فرسوده هستند و اداره آب روستایی حتی هزینه سوخت خودرو برای آبرسانی را ندارد و به برخی از روستاها سیکل آبرسانی ۲۵ روز تا ۳۰ روز طول می‌کشد.

محمدعلی عرب‌گلو پیش از ظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران گنبدکاووس اظهار داشت: با توجه به افزایش دمای ۷ تا ۸ درجه‌ای پیش‌بینی می‌شود در روزهای آتی مصرف برق به شدت افزایش یابد، ضریب آزاردهندگی آفتاب گنبدکاووس نسبت به شهرهای دیگر  بیشتر است و هر درجه افزایش گرما، ۵ درصد مصرف برق را افزایش می‌دهد.

مدیر شبکه توزیع برق گنبدکاووس افزود: در هفته گذشته با افزایش گرما، هر ۲ پست‌های گنبد۳، داشلی برون و وشمگیر به مدت نیم ساعت از مدار خارج شدند اما خوشبختانه مشکل جدی در توزیع برق ایجاد نشد.

پست ۴ و ۵ برق گنبدکاووس باید احداث شود

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۷۵ درصد پست‌های گنبدکاووس فول‌بار هستند و از ۱۹ فیدر برق، ۱۴ فیدر فول بار است.

عرب گلو یادآور شد: در حال حاضر ۱۹ فیدر در شهر و ۲۳ فیدر در روستا قرار دارد و از مجموع ۴۲ فیدر شهری و روستایی، ۲۲ فیدر فول بار است که این امر برای برق سال‌های آینده شهرستان زنگ خطری است.

وی تاکید کرد: از سال ۸۸ پست گنبد ۴ کلنگ‌زنی شد که به علت عدم اعتبارات وارد مدار نشده و با وجود همه مشکلات در حال تکمیل آن و وارد کردن در مدار هستیم.

مدیر شبکه توزیع برق شهرستان گنبدکاووس گفت: در حال کلنگ‌زنی و رایزنی برای احداث پست گنبد۵ جهت رفع مشکلات برق هستیم و امید داریم با توجه به مشکلات جدی برق در حوزه شهرستان، اعتبارات خوبی در این حوزه جهت تکمیل تقویت برق شهرستان در نظر گرفته شود.

به ۳۰ روستای گنبدکاووس با تانکر آبرسانی می‌شود

سید مهدی حسینی رئیس آب روستایی شهرستان گنبدکاووس هم در این جلسه اظهار داشت: با کاهش شدید آب در حوزه روستاهای شهرستان گنبدکاووس به ویژه مجتمع قوچمراد، محمد ایمر و سارلی بخش هستیم و برای کاهش مشکلات، تعویض پمپ و احداث و حفر چاه و افزودن ۲ شاخه خطوط لوله انجام دادیم.

رئیس آب روستایی شهرستان گنبدکاووس افزود: با حفر چاه در بخش سارلی‌بخش که مناقصه آن در حال انجام است، مشکل آب روستاهای امید و امیدیه که در حال حاضر با تانکر آبرسانی می‌شود، برطرف خواهد شد.

وی تصریح کرد: از ۷۰ روستای حوزه شهرستان، ۳۰ روستا فاقد آب هستند که با ۶ تانکر آبرسانی می‌شوند و متاسفانه ۶ تانکر موجود بالای ۱۲ سال عمر دارند و ۲ دستگاه از خودروهای این تانکرها فرسوده و از رده خارج شده که موتور هر یک ۳۰ میلیون تومان هزینه تعمیر دارد.

حسینی یادآور شد: در حال حاضر این اداره ۸۵۰ میلیون تومان دیون دارد و حتی هزینه سوخت خودرو برای آبرسانی را نداریم و به برخی از روستاها سیکل آبرسانی ۲۵ روز تا ۳۰ روز طول می‌کشد.

وی تاکید کرد: اگر وضعیت به همین منوال پیش رود و بارش‌ها به همین شکل باشد، نیاز به ۳ حلقه حفر چاه و تامین ویژه آب شرب روستایی خواهیم داشت.

رئیس آب روستایی شهرستان گنبدکاووس گفت: نیاز است در بحث اعتبارات، نگاه ویژه‌ای به آب روستایی جهت آب شرب روستاها شود.

حفر چاه‌های غیرمجاز زنگ خطری برای آب شرب شهری گنبدکاووس است

احمد ابراهیمی مدیر آب منطقه‌ای شهری گنبدکاووس هم در این جلسه اظهار داشت: حفر چاه‌های خرمن در اطراف گنبدکاووس، زنگ خطری برای آب شرب منطقه شهری گنبدکاووس است.

مدیر آب منطقه‌ای شهری گنبدکاووس افزود: متاسفانه روستاها و شهرهای اطراف چاه‌هایی برای آبیاری دام و باغ خود حفر می‌کنند که میزان آب شرب شهری را کاهش می‌دهد.

وی تصریح کرد: میانگین سرانه آبی شهرستان در سال آبی گذشته ۴۴۰ لیتر در ثانیه بود که امسال به ۲۳۰ لیتر در ثانیه کاهش یافته است.

مدیر آب منطقه‌ای شهری گنبدکاووس تصریح کرد: حفر چاه‌ها در مسیر آب شرب برای آبیاری شالی و دام‌ها زنگ خطری برای سال‌های آتی آب شرب شهری است.

کاهش بارندگی در گنبدکاووس

حسین قنبری مدیر امور منابع آب گنبدکاووس، مینودشت و گالیکش هم در این جلسه اظهار داشت: متوسط بارندگی جهان ۸۶۰ میلی متر، کشور ۲۵۰ میلی متر و استان ۴۵۰ میلی متر است که در مناطق مرزی گنبدکاووس به کمتر از ۲۰۰ میلی متر می‌رسد و استان گلستان ۱.۲ متوسط جهانی بارندگی دارد.

مدیر امور منابع آب گنبدکاووس، مینودشت و گالیکش افزود: در تیرماه سال جاری تنها ۷۰ میلی متر بارندگی در شهرستان داشتیم و این امر سبب شده حجم آب گرگان‌رود ۵۵ درصد و اترک ۷۸ درصد کاهش یابد.

وی تصریح کرد: در کاسه سد سارجه کر ۳۰۰ موتور پمپ غیرمجاز توسط ۴۰۰ نفر احداث شود و متاسفانه عامل موثری بازدارندگی از طرف قوه قضائیه نیز انجام نمی‌شود.

قنبری گفت: در استان گلستان ۳۵ هزار و ۱۰۰ حلقه چاه وجود دارد که ۱۵ هزار حلقه آن غیرمجاز است و از یک میلیارد و ۲۵۰ مترمکعب حجم آب زیرزمینی، ۷۸ درصد توسط چاه‌های مجاز و ۱۳ درصد توسط ۱۵ هزار چاه غیرمجاز استحصال میشود.

مدیر امور منابع آب گنبدکاووس، مینودشت و گالیکش تاکید کرد: از هفته آینده لایروبی برای کنترل و مهار سیلاب‌های پیش بینی شده انجام می‌شود.

روستاها و پادگان مرزی گنبدکاووس از آب شرب محروم هستند

احمد آدینه بخشدار مرکزی گنبدکاووس هم در این جلسه اظهار داشت: مردم دهستان سلطانعلی و باغلی مرامه برای دام‌های خود آب را بهای گزافی می‌خرند که بیشترین آن شرب است، پیشنهاد می‌شود ۲ حلقه چاه در این محدوده حفر شود و تا آبرسانی سهل شود.

حمید سالمی نیز در این جلسه اظهار داشت: همه تالاب‌ها و ذخایر آب بخش داشلی برون خشک شده و تنها تالاب آلاگل ۲۵ درصد آب دارد.

بخشدار بخش داشلی برون گنبدکاووس افزود: مردم مناطق مرزی ۱۱ هزار لیتر آب را ۱۵۰ هزار تومان خریداری می‌کنند و ۴۰۰ لیتر آب تانکرهای آبرسانی که اغلب هر ۲۵ تا ۳۰ روز است، کفاف آب مصرفی آنها را نمی‌دهد.

وی تصریح کرد: مردم برای نظافت خود از آبهای راکد اترک استفاده می‌کنند که بهداشتی نیست و نیاز است یک حلقه چاه در این مسیر به مدار افزوده شود. در حال حاضر پادگان مرزی از آب شرب محروم است و نیاز به تدابیر ویژه برای آب نقاط مرزی ضرورت دارد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه