سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور در گرگان خبر داد؛
جذب دانشجو از دیگر کشورها
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور از جذب دانشجو از دیگر کشورها خبرداد و گفت: در این راستا با کشورهای قرقیزستان، عراق، افغانستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس، ارمنستان و تاجیکستان صحبت شده است.

به گزارش خبرگزاری موج، ناصر شمس عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان اظهار داشت: در شرایط فعلی در کشور در بحث آموزش مشکل داریم و دچار بحران جدی در نوع آموزشها هستیم.
وی تصریح کرد: در هرم نیروی انسانی دکتری، کارشناسی و رشتههای پایینتر داریم و در کشور ما جهتگیری به سمت دورههای دکتری و ارشاد بوده و به رشته تخصصی به ویژه تکنسین توجه نشده و این یک مشکل اساسی در کشور است.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور ادامه داد: تعداد زیادی دانشگاه در سطح کشور داریم اما از لحاظ تخصصی توان خوبی ندارند و آن چیزی که مقام معظم رهبری به عنوان پنجههای کارآمد نام میبرند دانشگاههای ما فاقد آن هستند.
شمس تاکید کرد: به صورت جدی مسئولان به این مهم و پیوند دانشگاه به صنعت اهتمام دارند و امید داریم این جهتگیری سبب شود هرم نیروی انسانی در کشور اصلاح شود.
توسعه دانشگاههای فنی و آموزشگاههای فنی و حرفهای
وی افزود: باید به سمت توسعه دانشگاههای فنی و آموزشگاههای فنی و حرفهای در کشور برویم و در سطح متوسط در کشور 70 درصد جذب بازار کار میشوند.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور به توجه به آموزش با شرایط منطقهای تاکید کرد و گفت: ارتباط ما با بخش صنعت و ارتباط با اتحادیههای مختلف باید رقم بخورد و با این نگاه باید در کشور حرکت کنیم و در برنامه پنجم و ششم توسعه، این موضوع دیده شده است.
شمس به نقش رسانهها در معرفی دانشگاه فنی و حرفهای اشاره کرد و یادآور شد: آموزش ما امسال نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته و این را باید به فال نیک بگیریم اما هنوز جامعه به این جهتگیری آشنا نشدند.
وی گفت: با توجه به شرایط منطقه با مسئولان استان ارتباط داریم و با توجه به شرایط منطقه به رشد رشتهها اهتمام داریم و رشتههایی که در مناطق مختلف ایجاد شده متناسب با آن منطقه نبوده و به این مهم نیز ورود پیدا کردیم.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه ستاد توسعه اشتغال را در دانشگاه فعال کردیم، افزود: رشتهها را با توجه به نیاز هر منطقه ایجاد میکنیم و لازمه آن است که مسئولان هر منطقه نیز کمک کنند.
شمس تاکید کرد: مجموعه فنی و حرفهای نمیتواند به تنهایی در این مسیر حرکت کند و ما بخش دولتی هستیم و سرانه ما کمترین در کشور است و اگر بخواهیم رشتههای جدیدی داشته باشیم نیاز به اعتبار داریم.
وی با بیان اینکه 220 هزار کارگاه در سطح کشور داریم، افزود: به دنبال این هستیم برای تجهیز و راهاندازی کارگاهها از ظرفیت خیران استفاده کنیم.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور یادآور شد: در مسیر مدرسهسازی خیران فعالیت خوبی در کشور داشتند و امید داریم در بحث آموزش فنی و حرفهای نیز به این موضوع توجه داشته باشیم.
شمس با بیان اینکه نزدیک به 220 هزار دانشجو در سطح کشور داریم که دوسوم در مقطع کاردانی و تکنسین و بقیه در مقطع کارشناسی تحصیل میکنند و در حال حاضر بسیاری از کارگاههای ما تک جنسیتی هستند.
وی ادامه داد: 2 میلیون و 500 هزار تومان سرانه ما برای دانشجویان در دانشگاه است و این در حالی است که در بسیاری از دانشگاهها کمترین مبلغ سرانه 5 میلیون تومان است و دولت نیاز است در این بخش به ما کمک کند.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور تاکید کرد: سهم کل آموزش عالی مهارتی ۱۷ است که در برنامه ششم توسعه باید به ۵۰ برسد و در کل کشور سهم آموزش فنی و حرفهای ما ۲۷ درصد است و زیرساختهای آن گسترش نیاز دارد.
شمس از جذب دانشجو از دیگر کشورها خبرداد و افزود: در این راستا با کشورهای قرقیزستان، عراق، افغانستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس، ارمنستان و تاجیکستان در این رابطه صحبت شده است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر