در دوازدهمین جلسه کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت بیان شد
راه اندازی سرای سلامت در رشت/ تاخیر در صدور مجوز برداشت شن برای سراوان
در دوازدهمین جلسه کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت به راه اندازی سرای سلامت در سرای محلات رشت تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری موج از گیلان، رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت در ابتدای جلسه با تبریک به اسماعیل حاجی پور عضو جدید کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت اظهار کرد: با استعفای حجت جذب از کمیسیون بهداشت اسماعیل حاجی پور به عضویت کمیسیون در آمد و ان شاا از تجربیات وی بهره مند خواهیم شد.
فاطمه شیرزاد افزود: رئیس نظام پرستاری شهرستان رشت طاهره زاهد صفت در جلسه کمیسیون حضور پیدا کردند تا بتوانیم در راستای ارتقای سلامت شهروندان گام های موثری برداریم.
شیرزاد با اشاره به اینکه تقویت حوزه سلامت شهروندان از جمله خدمات شهری محسوب می شود بیان کرد: پرستاران همواره با درد و رنج بیماران مواجه هستند و پرداخت معوقات آنان نیازمند نگاه ویژه دولت به این بخش پرتلاش جامعه است.
وی با اذعان به اینکه امیدواریم نیروهای جوانی که در این رشته مشغول به تحصیل هستند بعد از فارغ التحصیلی مشغول به کار شوند گفت:
به زودی شورای بهداشت تشکیل خواهیم داد و مباحث مختلف بهداشت و سلامت شهروندان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رئیس نظام پرستاری شهرستان رشت نیز در این جلسه گفت: ما نماینده پنج هزار پرستار هستیم و سلامت شهروندان برایمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
طاهره زاهد صفت پرستاران را متفکر و خلاق در بخش ارائه خدمات دانست و تصریح کرد: ایستگاه سلامت موضوعی است که با همراهی پرستاران و مدیریت خدمات شهری می تواند به نتایج خوبی دست یابد و متاسفانه نود درصد مردم نسبت به مباحث پیرامون سلامت خود نا آگاه هستند.
وی اندازه گیری فشار خون، قندخون و... را از جمله مباحثی دانست که در غرفه های مختلف ایستگاه سلامت انجام شود.
زاهد صفت با اذعان به اینکه کیوسک ثابت سلامت در تهران مستقر است گفت: ما تمایل داریم اینکار در رشت در محلات شلوغ و حاشیه نشین انجام می شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت نیز اظهار کرد: چند وقت قبل تجمعی به علت تاخیر در پرداخت مطالبات جامعه پرستاری انجام شد که نگران کننده بود و امیدوارم دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم .
راه اندازی سرای سلامت در رشت
شیرزاد افزود: متاسفانه به علت روی آوردن مردم به غذاهای فست فودی آمار دیابت، فشار خون و... رو به افزایش است و ان شاالله با ارائه طرح ایجاد ایستگاههای ثابت سلامت در راستای پیشگیری از این بیماریها گام برمی داریم.
وی با بیان اینکه سرای محلات رشت می تواند به سرای محلات سلامت ارتقا یابد تصریح کرد: ان شاا شاهد ارائه خدمات بهتری در سرای محلات رشت به شهروندان باشیم.
عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت نیز در جلسه امشب کمیسیون بهداشت گفت: یکی از وظایف مهم شورا پیگیری ارائه خدمات به مردم است و تلاش می کنیم به گونه ای عمل شود که رضایت مردم جلب شود.
اسماعیل حاجی پور افزود: پیشگیری همواره بهتر از درمان است و یقینا ایستگاههای سلامت بسیار تاثیر گذار خواهد بود و اقدامات در این خصوص باید بر اساس اندیشه و تفکر و مداوم باشد.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت نیز گفت: قطعا ظرفیت خوبی که در جامعه پرستاری شهرستان رشت وجود دارد به همگان اثبات شده و یکی از سرای محلات رشت باید به عنوان سرای سلامت اختصاص یابد.
شیرزاد با اشاره به روز جهانی دیابت گفت: کنگره دیابت ۲۴ آبان در رشت برگزار می شود و امیدوارم با تمهیدات اندیشیده شده بتوانیم در پیشگیری و مقابله با بیماریهای غیر واگیر گامهای خوبی برداریم.
معاون خدمات شهری شهرداری رشت در جلسه امشب کمیسیون بهداشت شورای رشت گفت: شهرداری رشت آمادگی لازم در راستای همکاری با نظام پرستاری رشت به منظور ایجاد سرای سلامت را دارد.
علی بهارمست در خصوص روز جهانی دیابت افزود: شهرداری رشت در این خصوص نیز برنامه هایی در دست اجرا دارد.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت در ادامه با اشاره به عملکرد سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت گفت: ۳۳ سال است که زباله ها در سراوان سرازیر می شوند و برای رفع این مشکل همه دستگاهها باید تلاش کنند.
فاطمه شیرزاد افزود: اخیرا برخی از دستگاهها اعلام کردند اگر به زودی زباله سوز خریداری نشود شهردار رشت باید دادگاهی شود.
وی بیان کرد: قرار داد زباله سوز سال ۹۲ منعقد شد و با تمام احترامی که برای رئیس محیط زیست رشت قائل هستم باید بگویم که تایید بهداشتی زباله سوز برعهده محیط زیست و تامین اعتبارات آن نیز باید از طریق دولت اختصاص یابد.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت افزود: به عقیده بنده اگر هم قرار است فرد یا دستگاهی به دادگاه احضار شود آن دستگاه شهرداری نیست.
شیرزاد با اشاره به اینکه مردم سراوان آب آشامیدنی سالم ندارند گفت: همه ما خادم مردم هستیم و اگر تا کنون بحث زباله سوز طولانی شده است مقصر شهرداری رشت نیست .
حاجی پور عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت نیز در این جلسه با اشاره به نقش رسانه ها در پوشش اخبار شورای رشت اظهار کرد: اصحاب رسانه بسیار تاثیر گذار هستند و اگر رسانه ها نبودند سخنان ما در داخل صحن شورا باقی می ماند.
وی با بیان اینکه بحث پسماند متعلق به امروز و دیروز نیست گفت: سالیان طولانی است که زباله ها به سراوان سرازیر می شود.
حاجی پور با قدردانی از نوبخت معاون رئیس جمهور بیان کرد: برای زباله سوز گیلان ده میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده و برای جذب مابقی اعتبارات باید تلاش کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت افزود: اخیرا افرادی در خصوص دادگاهی نمودن شهردار رشت مطالبی مطرح کرده اند و بهتر است در حد و اندازه خودشان سخن بگویند.
حاجی پور بیان کرد: استانهای همجوار در خصوص زباله سوز اعتبار مورد نیاز را جذب کردند اما متاسفانه ما در داخل استان با مشکل مواجه هستیم و آنهایی که چوب لای چرخ می گذارند نفرین مردم پشت سرشان خواهد بود.
وی با بیان اینکه خدا ناظر همه کارها است گفت: باید با تعامل و همدلی مشکلات را برطرف کنیم.
حاجی پور با اشاره به اینکه مجموعه پسماند شهرداری رشت به خوبی در حیطه سراوان عمل می کند تصریح کرد: دستگاههای امنیتی نیز کمک فراوانی در این زمینه انجام داده اند.
وی خطاب به استاندار گیلان گفت: از سالاری تقاضا داریم در خصوص پسماند به ما کمک کند و این اقدام برگ زرینی در کارنامه فعالیتی اش خواهد بود.
حاجی پور رودخانه های رشت و زباله های سراوان را دو معضل مهم و ملی دانست و بیان کرد: از استاندار گیلان تقاضا داریم در این خصوص به ما یاری برسانند و با دستگاههایی که در این زمینه همکاری ندارند به عنوان نماینده عالی دولت در گیلان برخورد نماید.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت گفت: یکصد و بیست و دو میلیارد تومان اعتبار جهت خرید دستگاه زباله سوز سراوان نیاز است و تا کنون ده میلیارد تومان در این خصوص به ما اختصاص یافته است.
فاطمه شیرزاد افزود: شهر رشت و گیلان رای بالایی به دولت تدبیر و امید دادند و در این راستا انتظار داریم که با توجه به بحران سراوان بطور ویژه به یاری مردم بیایند.
وی با اشاره به اقدامات پسماند شهرداری رشت در راستای رفع مشکل سراوان تصریح کرد: کنترل مگس، کاهش بو و... از جمله اقداماتی است که اخیرا با تلاشهای شهراری رشت انجام شده و رفع مشکلات رودخانه های رشت و زباله سراوان نیازمند عزم و نگاه ملی است.
در این جلسه کارشناس پسماند شهرداری رشت نیز اظهار کرد: زحماتی که طی پانزده ماه اخیر توسط شهرداری رشت در سراوان در حوزه پسماند انجام شد بی سابقه بوده و از افرادی که در این خصوص توپ را به زمین شهرداری رشت می اندازند تعجب می کنم.
محمد پورعلی افزود: رانش اخیر در سراوان بی سابقه بوده و با توده های ناپایدار و حمله حشرات مزاحم در این محوطه مواجه شدیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص هجوم مگس در سراوان گفت: مگس ها در فصل اردیبهشت و پائیز زاد و ولد می کنند و امسال بعد از رانش زباله گستردگی سطح تخم گذاری مگس افزایش یافت .
پورعلی بیان کرد: روزانه ۶۶۱ لیتر سم بر روی زباله های سراوان ریخته می شود و در حال حاضر نیز مشغول ذخیره سازی شن هستیم .
کارشناس مدیریت پسماند شهرداری رشت با اشاره به تشکیل کارگروه تسهیل اقدامات مربوط به سراوان گفت: سراوان از اهمیت بالایی برخوردار است و تاخیر در انجام امورات مربوط به آن مشکلات را افزایش خواهد داد.
مدیر عامل کارخانه کود آلی گیلان در جلسه کمیسیون بهداشت شورا اظهار کرد: صدور مجوز توسط منابع طبیعی به منظور احداث تصفیه خانه در لندفیل سراوان حدود دو سال به طول انجامید.
آرش جهانگیری افزود: با توجه به اینکه قصد داریم تمامی اقدامات بصورت قانونی انجام شود بنابراین با چنین مشکلاتی در اجرای امور مواجه می شویم.
تاخیر در صدور مجوز برداشت شن برای سراوان
معاون خدمات شهری شهرداری رشت نیز در خصوص برداشت شن و ماسه برای زباله های سراوان گفت: متاسفانه در خصوص صدور مجوز برداشت شن و ماسه برای دفن زباله سراوان با مشکلاتی مواجه هستیم و از دستگاههایی همچون صنعت و معدن و تجارت و ... تقاضای تعامل در این خصوص داریم.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت گفت: متاسفانه همچنان صدور مجوز برداشت شن و ماسه برای زباله سراوان به سختی به شهرداری رشت داده می شود.
فاطمه شیرزاد بیان کرد: برای کاهش آلام مردم سراوان تلاش خواهیم کرد و از مسئولان استانی و کشوری تقاضای نگاه ویژه داریم و مصاحبه ها و مباحثی که بر علیه شورا و شهرداری رشت مطرح می شود ما را در ادامه تلاشهایمان و ارائه خدمت بی منت و صادقانه مستحکم تر خواهد کرد.
ارسال نظر