مدیرعامل آب منطقه ای هرمزگان خبر داد
تبدیل شدن تصرف حریم رودخانه ها به چالش مدیریت آب در هرمزگان
مدیر عامل آب منطقه ای هرمزگان گفت: تصرف حریم رودخانه ها و کمبود آب های زیر زمینی چالش های اصلی مدیریت آب در استان است.
به گزارش خبرگزاری موج، ملائی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان در همایش بحران آب؛ جرایم و آسیب ها که در سالن جلسات اداره کل دادگستری استان هرمزگان برگزار شد، گفت: کشور ایران از لحاظ بارش نسبت به متوسط جهانی ریک سوم و نسبت به متوسط آسیا یک چهارم میزان بارش دارد که و وضعیت نا مناسب و بحرانی ای است.
وی ادامه داد: طی دو دهه ی اخیر میزان بارندگی از ۲۵۰ میلی متر به کمتر از ۲۴۰میلی متر کاهش یافته است و ما در استان هرمزگان نسبت به متوسط کشوری ۷۰ میلی متر از بارندگی کمتری برخوردار هستیم.
ملائی ابراز داشت: استان هرمزگان دارای ۷۱ هزار کیلومتر مساحت می باشد که در دو محدوده ی مهران و سدیج تقسیم بندی می شود و بخش کوچکی هم مشترک بین استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان قرار دارد ؛ همچنین از بین ۷۴ دشت موجود در استان امروز حدود بیش از ۴۰ دشت به دشت ممنوعه تبدیل شده است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان تصریح کرد: امروز ما در استان ۲۳هزار حلقه چاه داریم که به همراه قنات ها منابع آب زیر زمینی مارا تشکیل می دهند و در کشور امروز ۵۵ درصد از نیازهای آبی چه در شرب چه در صنعت و چه در کشاورزی از طریق منابع آب زیر زمینی تامین می شود اما این آمار در استان هرمزگان به کلی متفاوت است و ما ۸۵ درصد از نیاز های آبی مان را از منابع زیر زمینی برداشت می کنیم و در این بین سهم آب های سطحی ۱۰ درصد و سهم شیرین سازی آب دریا ۵ درصد می باشد.
وی خاطر نشان کرد:۸۹ درصد از منابع آبی در کشاورزی ۱۱درصد در شرب و نیم درصد در صنعت به کار می رود که با افزایش سهم صنعت می توانیم توسعه ی پایدار در کشور ایجاد کنیم.
رئیس هیئت مدیره آب منطقه ای هرمزگان یادآور شد: در سال ۵۱ تعدادچاه های ما کمتر از ۵ هزار حلقه چاه بود اما امروز تعداد این چاه ها افزایش پیدا کرده و ما در استان ۲۳هزار حلقه چاه داریم که باعث از بین رفتن و تخلیه ی منابع آب زیر زمینی شده اند.
ملایی گفت: امروز علاوه بر تغییر کمی میزان آب شاهد تغییرات کیفی در آب نیز هستیم و برخی بی توجهی ها باعث تغییر رنگ و بو و طعم کیفیت آب در برخی مناطق شده است که بسیار خطر ساز است زیرا آب ناسالم ناشی تمام بیماری ها و امراض است.
مدیر عامل آب منطقه ای هرمزگان اظهار داشت: توسعه ی آب شیرین کن های کشاورزی از دیگر مسائل و مشکلاتی است که امروزه ما با آن روبرو شدیم و مشکل ساز شده است.
وی خاطرنشان کرد: در استان هرمزگان حدود ۲۰هزار کیلومتر رودخانه و مسیل داریم ولی متاسفانه به دلیل حاصلخیزی مورد تعرض و تصرف قرار می گیرد و در مخاطرات طبیعی خسارات بسیاری را وارد می کند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر