مدیرکل منابع طبیعی خوزستان:
بزرگترین کانون تولید ریزگردها در جنوب شرق اهواز است
مدیرکل منابع طبیعی استان خوزستان گفت: بزرگترین کانون ریزگردها در جنوب شرق اهواز با ۱۱۳ هزار هکتار وسعت است.
به گزارش خبرگزاری موج خوزستان، احمد مطیعی با اشاره به اینکه بزرگترین کانون جنوب شرق اهواز با ۱۱۳ هزار هکتار وسعت است، ادامه داد: این کانون فوق بحرانی است و با کوچکترین وزش باد مردم شهر اهواز شاهد ریزگردها خواهند بود.
وی عنوان: برای تثبیت کانونهای ریزگرد روشهای مختلفی از جمله مرطوبسازی اراضی، بوته کاری، کاشت نهال و قُرق سازی داریم. قرار نیست همه کانونها درختکاری شوند و بیشتر این درختکاری برای استفاده بهمنظور بادشکن است.
مطیعی با اشاره به اینکه همه استان تحت تأثیر خشکسالی قرار دارد، گفت: از محل آبهای جاری و سطحی برای آبیاری نهالکاریهای انجام شده استفاده میکنیم و قرار نیست که همه عرصهها را نهالکاری کنیم.
وی افزود: در بهترین شرایط پیشبینی میشود ۲۰ درصد افت در عرصههای نهالکاری شده داشته باشیم. همچنین در صورت شوری خاک، بالا بودن آب زیرزمینی خاک، عدم آبیاری بهموقع و یا گرمای هوا طبیعتاً میزان افت و تلفات نهالکاری شده افزایش پیدا میکند.
مطیعی با بیان اینکه در سهماهه اول سال جاری ۱۸ روز دمای بالای ۵۰ درجه داشتیم، اظهار کرد: همچنین در پاییز هم ریزگرد داشتیم که خسارت آن (در زمینه نهالکاری) خیلی بیشتر از خشکسالی بود.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان یادآور: پنج هزار هکتار با ۷۰ درصد سبزینگی داشتیم و امسال هم در جنوب شرق پنج هزار هکتار نهالکاری کشت شده است.
سابقه کشت کهور پاکستانی در خوزستان
وی گفت: در خوزستان سالهای متمادی کهور کشت میشد و سابقه کشت کهور در این استان به حدود ۶۰ سال قبل میرسد که هرگز برای دام و انسان آسیب و ضرری ندارد.
مدیرکل منابع طبعی با تأکید دوباره بر اینکه کشت کهور پاکستانی در خوزستان به ۶۰ سال قبل برمیگردد، تاکید کرد: این درخت گونه دست کاشت و نه مهاجم است و در هیچ نقطهای از استان درخت کهور بدون دست کاشت رشد نکرده است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر