رئیس جهاد کشاورزی هشترود عنوان کرد:
شهرستان هشترود در سطح زیر کشت گلرنگ رتبه اول استانی را دارد
رئیس جهاد کشاورزی هشترود با بیان اینکه این شهرستان در کشت این محصول روغنی رتبه اول استانی را دارد گفت: کشت دیم محصول گلرنگ به صورت بهاره از اوایل فروردین ماه آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری موج ، مجید احمدی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: گیاه گلرنگ مقاوم در برابر خشکی و شوری خاک بوده و با توجه به کاشت دیم آن، کشت این گیاه برای کشاورزان مقرون به صرفه است.
وی افزود: این گیاه در تناوب با غلات و گندم دیم کاشته می شود و از ۲۵ تا ۴۰ درصد از دانه های این گیاه روغن استحصال و علاوه بر آن از ساقه های آن نیز در مرغداری ها و دامداری ها استفاده می شود.
احمدی اضافه کرد: برای توسعه کشت این محصول روغنی، ارقام بذرهای لیناس ترکیه و محلی اصفهان تهیه و در اختیار کشاورزان قرار گرفت و راهنمایی های لازم در راستای نحوه کشت این محصول به کشاورزان ارایه شد.
وی در ادامه بیان کرد: در بین گیاهان روغنی، تنها گیاه گلرنگ بومی ایران بوده و ایران به عنوان یکی از مراکز تولید این محصول با تنوع گوناگون شناخته شده و سازگاری وسیع این دانه روغنی با شرایط مختلف آب و هوایی به اثبات رسیده و گونه های وحشی آن نیز در سراسر کشور مشاهده شده است.
احمدی افزود: گلرنگ یکی از مهمترین گیاهان در تنوع الگوی کشت و پایدار کننده سیستم های کشاورزی مناطق نیمه خشک بوده از این رو استقبال کشاورزان هشترودی از کشت این محصول موجب توسعه سطح زیرکشت آن در شهرستان شده است.
تولید سالانه حدود 230 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و باغی در شهرستان هشترود
وی در ادامه با اشاره به اینکه سالانه حدود 230 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و باغی در شهرستان هشترود تولید می شود تاکید کرد: عمده محصول تولیدی آن گندم است از این رو این شهرستان به انبار غله آذربایجان شرقی شهرت دارد.
احمدی در ادامه سخنان خود از رشد سه برابری کشت بهاره گلرنگ در این شهرستان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: امسال یک هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت این محصول اختصاص یافته است.
وی در خاتمه سخنان خود عنوان کرد: پیش بینی می شود امسال هزار تن محصول از اراضی کشت شده برداشت شود.
گفتنی است این شهرستان با وسعت یک هزار و 990 کیلومتر مربع و حدود 57 هزار نفر جمعیت در 120 کیلومتری تبریز واقع شده و از شمال با بستان آباد، از شرق با میانه، از غرب با مراغه و از جنوب با چاراویماق همجوار است.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر